ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 elokuu 2018 13:23

Panoksena isot pisteet - RoPS ja FC Lahti iskevät yhteen tänään

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Panoksena isot pisteet - RoPS ja FC Lahti iskevät yhteen tänään Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigaa on pelaamatta tasan kymmenen kierrosta. Tänään Rovaniemen Palloseura kohtaa vierasottelussa FC Lahden. Ottelu Lahden Kisapuistossa alkaa kello 18.30. Rovaniemellä peliä voi seurata Oliver's Cornerissa sekä Feel Vegasin ja Cafe & Bar Zoomitin yhteisessä Kulma loungessa.

Tämänpäiväisessä ottelussa on poikkeuksellisen suuret panokset - voidaan puhua jopa kymmenen pisteen ottelusta. RoPS on Veikkausliigassa edelleen toisena, mutta lähimmät haastajat hengittävät niskaan.

FC Lahti on pelannut ottelun vähemmän kuin RoPS. Se on sarjassa viidentenä seitsemän pistettä Rovaniemen Palloseuraa perässä. Voitolla RoPS kiskaisisi eron yhteen päävastustajistaan jo kymmeneen pisteeseen. Vastaavasti voitto Lahdelle nostaisi Kuhnurit vakavasti mukaan mitalitaistoon.

Toni Korkeakunnaksen miehistöllä on varmasti omat paineensa ja näyttöhalunsa erityisesti vaativan kotiyleisön edessä. Heinä-elokuun aikana FC Lahti on voittanut ainoastaan yhden ottelun. Kolme viimeistä Lahden peliä on päättynyt tasan ja niistä kaksi juuri kotikentällä.

- Huolimatta muutamasta tasurista Lahdella on edelleen hyvä joukkue, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela huomauttaa.

RoPS pääsee tämän illan otteluun pienoisessa pelillisessä nosteessa. Viikko sitten kotona kaatui IFK Mariehamn 1-0, mutta esitys oli huomattavasti loppunumeroita suvereenimpi.

Koskelan miehistöllä on kuitenkin muistissa RoPS:n edellinen vierailu FC Lahden vieraana. Saaliiksi oli tuomisina tasapelipiste, mutta sitä ottelua hallitsi Lahti. 

- Se oli meiltä vaatimaton esitys, ja sitä lähdetään nyt parantamaan, Koskelakin myöntää.

- Meidän on oltava huomattavasti parempia omassa hyökkäyspään pelaamisessa kuin mitä oltiin muutama kuukausi takaperin.

Sitten edellisen Lahti-pelin RoPS:n hyökkäyskalusto on toki koventunut. Agnaldo Moraes on jo palannut täyteen pelikuntoon, jonka lisäksi joukkuetta saapuivat vahvistamaan kärkihyökkääjä Vahid Hambo sekä keskikentän Erfan Zeneli.

- He ovat tuoneet meille pallovarmuutta, RoPS-valmentaja Koskela kuvailee.

- Pystymme nyt pitämään palloa hiukan ahtaammissa tiloissa ja myöskin pidempiä jaksoja. Sitä kautta pääsemme paremmin liikuttamaan vastustajaa.

Pientä murhetta RoPS-leiriin toi edellisessä pelissä loukkaantunut Lassi Järvenpää. Nilkkansa taittanut laitapuolustaja jouduttiin kantamaan paareilla sivuun. Vamman suhteen selvittiin onneksi pelättyä vähemmällä, mutta vielä tähän otteluun ei Järvenpää osalistu.

Juho Hyvärisenkin vielä odottaessa pelikuntoon pääsemistä, ei RoPS:lla ole tilalle puhdasta oikeaa laitapuolustajaa, mutta vaihtoehtoja joukkueesta löytyy.

- Ennen minun aikaa Eetu Muinonen ja Antti Okkonen ovat molemmat pelanneet samaa paikkaa. Mahdollista on myös siirtää joku toppareista pakiksi, Koskela luettelee.

Yhtä kaikki puolustuksen on tänäänkin onnistuttava, mikäli pisteitä mielitään.

- Erityisesti ne tietyt hetken pallonmenetyksen jälkeen on oleellisia. Lahti tekee maalinsa pääosin lyhyistä hyökkäyksistä. Ne ei ole ajallisesti pitkiä eikä niissä ole kovinkaan montaa syöttöä, Koskela kuvailee FC Lahden aseita.

FC Lahden ennakkotietojen mukaan myöskin isännät pääsevät peliin kohtalaisen ehjällä kokoonpanolla. Poissa ovat ainoastaan maajoukkuepuolustaja Kalle Taimi sekä jo pidempään huilannut Timi Voutilainen.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2225 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309