ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 elokuu 2018 18:09

Onko tässä loppukauden RoPS-komeetta? Vahid Hambo tuli onnistumaan

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Onko tässä loppukauden RoPS-komeetta? Vahid Hambo tuli onnistumaan Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran tuore hyökkääjä Vahid Hambo olisi tuskin voinut saada parempaa alkua uudessa seurassaan. Maaliverkot heiluivat jo ensimmäisessä ottelussa HJK:ta vastaan. Sunnuntaina RoPS ja Hambo kohtaavat IFK Mariehamnin.

Kun Vahid Hambo saapuu haastateltavaksi Rovaniemen Keskuskentälle, puhkeavat juuri harjoituksiaan päättelevät RoPS-juniorit spontaaneihin aplodeihin.

Juniorit kaipaavat esikuvia, ja heille Hambo voi juurikin olla sellainen. Hän on persoona, jonka vaiheita seurataan. Massasta erottuva taiteilijasielu, kuten maalintekijät usein tuppaavat olemaan.

Hambon edellinen pesti Seinäjoen Jalkapallokerhossa päättyi yllättäen heinäkuun lopulla. Suomen mestaruuden ja sitä seuranneen pronssimitalin jälkeen SJK on ollut parin kauden ajan jatkuvassa myllerryksessä.

Nyt RoPS:ssa ja Toni Koskelan alaisuudessa Hambolla on jälleen mahdollisuus keskittyä tärkeimpäänsä eli jalkapalloon. Sitä työrauhaa hyökkääjä osaa myös arvostaa.

– RoPS:aan tulo oli tässä vaiheeseen oikea ratkaisu. Tällä hetkellä tuntuu, että olen oikeasti osa jotain, Hambo huokaisee.

– Vastaanottokin on ollut hieno. Pelaajat ovat ystävällisiä, lämpimiä ja ylipäätään mahtavia tyyppejä. RoPS vaikuttaa todella yhtenäiseltä sekä seurana että joukkueena.

Helpotus heti debyyttiottelussa

Vahid Hambo esiintyi ensimmäisen kerran RoPS-paidassa vierasottelussa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Debyytti oli liki täydellinen. Oltuaan kentällä vasta 20 minuuttia, tuuletteli Hambo jo RoPS-uransa avausmaalia.

Eleistä ja ilmeistä näki, että osumassa purkautui paljon. Alkukausi oli ollut onnistumisien suhteen kuivahko. Maalintekijän itseluottamukselle mikään ei kuitenkaan ole tärkeämpää kuin maalit.

– Olihan se helpotus. Sopivasti sain maalata vielä RoPS-päädyn edessä, niin otettiin kannattajatkin mukaan juhliin, Hambo hymyilee osumaansa kertaillen.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela pitää Hamboa yhtenä potentiaalisimmista nuorista suomalaishyökkääjistä. Hambossa on kykyä jopa Veikkausliigan maalikuninkaaksi. Sen hän ennätti osoittaa jo pelatessaan FC Interissä.

– Toivottavasti maalitehtailu jatkuu ja pääsisin kipuamaan myös maalipörssissä. Nyt uuden seuran myötä tuntuu, että omalla urallakin on auennut täysin uusi lehti, Hambo paljastaa.

– Pääasia kuitenkin on, että pysymme joukkueena sarjataulukon kärkipäässä. Minä haluan auttaa tekemällä maaleja, joukkue auttaa minua niiden tekemisessä ja yhdessä taistelemme siitä, että pysymme mukana mitalitaistossa.

Rovaniemen Palloseuran ja Vahid Hambon seuraava mahdollisuus on jo tulevana sunnuntaina 12. elokuuta. RoPS kohtaa Rovaniemen Keskuskentällä sarjassa kymmenentenä olevan IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa kello 18.30.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2541 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309