ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 elokuu 2018 13:38

Tästä lähtee kauden päätöskolmannes - RoPS kohtaa sunnuntaina IFK Mariehamnin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tästä lähtee kauden päätöskolmannes - RoPS kohtaa sunnuntaina IFK Mariehamnin Kuva: Oona Sarajärvi

Panokset kovenee Veikkausliigan viimeisen sarjakolmanneksen käynnistyessä sunnuntaina. Rovaniemen Palloseura kohtaa kotonaan IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa kello 18.30. Portit tapahtumaan avautuvat jo kello 17.30. Ennakkoliput ovat myynnissä Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11 €) sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Veikkausliigaa on jäljellä tasan 11 ottelua, joten kalenteria katsoen nyt on virallisesti syksy. Tänä vuonna syksy tosin tulee olemaan poikkeuksellisen pitkä ja lämmin. Veikkausliigan komeettajoukkue Rovaniemen Palloseura taistelee edelleen tiukasti sarjan kärkisijoituksista.

Sunnuntaina rovaniemeläissikermä saa vieraita kaukaa etelästä. IFK Mariehamn matkustaa Napapiirille joukkueiden tämän kauden kolmanteen ja siten viimeiseen keskinäiseen kohtaamiseen.

Molemmat edelliset taistot merkittiin RoPS:lle. Kauden avausottelussa Keskuskentällä RoPS otti hankien keskellä pisteet 2-0. Kesäkuisesta vierasottelusta RoPS saalisti 1-3 voiton huolimatta Aleksei Kangaskolkan salamamaalista.

Sitten kesäkuun molemmat joukkueet ovat vahvistuneet huomattavasti. IFK on pönkittänyt kokoonpanoaan maalivahti Igor Levchenkolla, KuPS:sta lainatulla raamikkaalla puolustaja Hamed Coulibalylla sekä RoPS:ssakin pari kautta sitten testillä käyneellä ja tällä hetkellä vahvaa kautta pelaavalla keskikenttämies Keaton Isakssonilla.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuitenkin uskoo, että hankinnoista huolimatta IFK-luotsi Peter Lundberg ei lähde täysin muuttamaan joukkojensa pelitapaa.

- IFK:n identiteetissä on vahvana, että he puolustavat syvältä ja keskittyvät vastahyökkäyksiin, Koskela näkee ja samalla varoittaa sunnuntain haasteesta.

- Tässä sarjassa kaikki ottelut ovat lähtökohtaisesti vaikeita. IFK:llakin on paljon hyviä pelaajia, joista he eivät varmastikaan ole vielä saaneet kaikkea potentiaalia irti.

Siirtoikkunan ollessa avoinna myös RoPS vahvistui kolmella pelaajalla. Ensimmäisenä saapunut keskikenttäpelaaja Giorgi Gorozia on jo ennättänyt edustamaan RoPS-paitaa kahdessa ottelussa.

Pitkään joukkueeseen odoteltiin myös puolustavampaa keskikentän pohjapelaajaa. Sen sijaan hankintalistalta saatiin hyökkääjä Vahid Hambo, jolle Aleksandr Kokon loukkaantumisen myötä oli myös selkeä tilaus, sekä toinen vahvasti hyökkäysorientoitunut pelaaja Erfan Zeneli.

- Pelejä ei ole enää montaa jäljellä, jolloin on tärkeää, että pelaajat istuvat joukkueen pelitapaan mahdollisimman nopeasti eikä Veikkausliigan pelityyli tule heille yllätyksenä, Koskela huomauttaa.

- Varsinkin heinäkuussa on nähty, kuinka monet vastustajat saapuvat tänne vain puolustamaan. Silloin korostuu, kuinka laadukkaasti me pystymme toimimaan silloin, kun vastustajalla on enemmän pelaajia lähellä boksia ja siten meillä vähemmän tilaa.

Sairastuvankin tyhjentyessä on Toni Koskela pitkästä aikaa uuden, positiivisen ongelman edessä

- Meillä alkaa taas olemaan penkillä enemmän pelaajia ja kilpailua pelipaikoista. Valmentajalle on vain hyvä asia, jos pelaavan kokoonpanon valitseminen on vaikeaa, Koskela hymyilee.

RoPS:n poissaolleista sekä Lassi Lappalainen että Eetu Muinonen ovat valmiita, mikäli kutsu kokoonpanoon käy. Juho Hyvärinen ja Aleksandr Kokko ovat molemmat pikkuhiljaa entistä vahvemmin mukana joukkueen harjoituksissa, mutta varsinkin Hyvärisen kohdalla edetään vielä varoen.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2115 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309