ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 04 elokuu 2018 22:12

Ryöstö oli lähellä - RoPS ja HJK taistelivat tasaoihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ryöstö oli lähellä - RoPS ja HJK taistelivat tasaoihin Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura oli minuuttien päässä täydellisestä ryöstöretkestä Telia 5G Areenalle. Taye Taiwon ja Vahid Hambon osumat toivat kuitenkin loppukautta ajatellen kenties erittäin arvokkaan 2-2 (1-0) tasapelin.

Rovaniemeläisittäin ottelun ikimuistoinen anti oli kuitenkin runsaslukuinen, äänekäs ja näkyvä vieraskannattajakatsomo. Arviolta yli 400 RoPS-henkistä oli pakkautunut Pohjoispäädyn kannattajakatsomoon. Luku on komea mihin tahansa Veikkausliigamatsiin verrattuna.

Ottelussa maalipaikkoja alkoi aukenemaan puolen tunnin kohdalla HJK-vahti Maksim Rudakovin venyttäessä vaivoin näppinsä Lucas Lingmanin vapaapotkun tielle.

Maalitehtailun aloitti kuitenkin HJK:n Sebastian Dahltröm. Vasemman jalan kanuuna kahdestakymmenestä metristä upposi tarkasti RoPS-maalin yläkulmaan. Kyseessä oli samalla HJK:lle ottelun ensimmäinen laukaus RoPS-maalia kohden.

RoPS iski välittömästi toisen jakson alkuun. HJK:n Anthony Annan rikkoi Agnaldo Moraesia hiukan rangaistusalueen ulkopuolella.

Laukomaan asettui Taye Taiwo, jolla on tunnetusti Veikkausliigan painavin laukaus. Niillä laukauksilla on kauden mittaan alustettu monta RoPS-maalia, mutta nyt se upposi suoraan HJK-maalin yläkulmaan ja nosti RoPS:n tasoihin.

Simo Roiha ja Giorgi Gorozian tilalle kentälle vaihdettu Vahid Hambo juonivat vieraat johtoon, kun ottelua oli pelaamatta enää kymmenisen minuuttia. Roiha laittoi Hambon juoksuun, RoPS:n uusi kärkimies osoitti välittömästi terävyytensä. Pienellä siirrolla Hambo sai vedettyä HJK-puolustajan sivuun ja pääsi laukomaan RoPS:n johtoon.

- Hieno maali ja hyvä suoritus. Se oli tyylikkäästi ja laadukkaasti tehty osuma, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelakin kehui ottelun jälkeen.

- Silloin kun vastustaja prässää korkealta, me tarvitaan sellainen target-hyökkääjä, joka kykenee myös pitämään palloa. Tänään Vahid pystyi muutamia kertoja siihenkin.

RoPS:n kannattajakatsomo eli viimeiset minuutit tulisilla hiilillä. HJK:n paine RoPS-maalilla oli kova. Lopulta Veikkausliigan maalipörssiä johtava Klauss osoitti ominaisuuksiaan, kääntyi RoPS:n rangaistualueen sisällä ja laukoi isännät tasoihin.

- Lopun viimeisillä minuuteilla aloimme jo väsymään emmekä pystyneet pitämään palloa, Koskela myönsi.

- Varmasti tasapeli oli suhteellisen reilu tulos, mutta tänään meillä olisi ollut sauma voittaa HJK. Meillä oli kuitenkin kokoonpanossa paljon muutoksia, ja jouduimme laittamaan hiukan keskenkuntoisiakin pelaajien kentälle.

RoPS:n avauskokoonpanossa oli kaksi täysin ensikertalaista - Veka Pyyny sekä Giorgi Gorozia. Lisäksi vaihdosta kentälle tullut Vahid Hambo pelasi ylipäätään ensimmäistä kertaa RoPS-paidassa, eikä Agnaldo Moraeskaan ole kovin pitkään ollut loukkaantumisensa jälkeen joukkueen mukana.

- Eihän se niistä saa kiinni olla, RoPS-valmentaja Koskela huomautti.

- Mutta tietenkin kun joutuu tekemään paljon muutoksia, se näkyy ilman muuta pelaamisessa. Sitä kautta varsinkin avausjaksolla hukkasimme monta saumaa vastahyökkäyksiin.

Ottelun jälkeen molemmat joukkueet olivat silmin nähden pettyneitä. Vahid Hambon ja Taye Taiwon RoPS-uran avausmaalien lisäksi nuori Veka Pyyny oli kuitenkin yksi vierasjoukkueen ilopilkuista. Veka pelasi ensimmäistä kertaa liki täydet minuutit.

- Alussa hänellä oli hiukan jännitystä ja ongelmia puolustussuuntaan. Saimme kuitenkin jo ensimmäisen jakson aikana saamaan konseptia parempaan suuntaan, jolloin Vekan pallollinen pelaaminen parani ja varmasti myös jännityskin laukesi, Koskela kertaili.

- Vekalla on edelleen hiukan vanhoja vaivoja riesanaan, joten täytyy vain toivoa, että hän pysyy kunnossa. Jos niistä selvitään, meillä on Vekassa yksi hyvä pelaaja lisää tähän joukkueeseen.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on reilun viikon kuluttua sunnuntaina. Rovaniemen Keskuskentälle saapuu IFK Mariehamn. Ottelu alkaa kello 18.30.

HJK - RoPS 2-2 (1-0)

45+1' 1-0 Dahlström Sebastian
54' 1-1 Taiwo Taye
81' 1-2 Hambo Vahid
88' 2-2 Klauss

RoPS Kokoonpano

3 Taiwo Taye
4 Okkonen Antti
7 Gorozia Giorgi (59' Hambo)
10 Lingman Lucas
11 Moraes Jr Agnaldo
13 Järvenpää Lassi
15 Väisänen Leo
18 Pyyny Veka (83' Geffrard)
20 Roiha Simo
25 Reguero Antonio
47 Hämäläinen Juuso

5 Geffrard Jems
9 Hambo Vahid
12 Kangas Juhani
22 Degerman Rasmus
26 Segawa Fugo

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 3294 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309