ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 03 elokuu 2018 18:07

RoPS matkustaa jättiläisen kaatoon - lauantaina vastassa HJK

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS matkustaa jättiläisen kaatoon - lauantaina vastassa HJK Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa Veikkausliigan kärkiottelussa Helsingin Jalkapalloklubin huomenna lauantaina. Ottelu Telia 5G Areenalla käynnistyy kello 17.00. RoPS-teltta Areenan Pohjoispäädyn portilla avautuu jo kello 15.00. Rovaniemellä pelin näyttävät suorana Oliver's Corner, Feel Vegas ja Cafe & Bar Zoomit.

Jo keskiviikkoiltaan mennessä RoPS:n kannattajakatsomoon oltiin myyty lippuja peräti 340 kappaletta, ja portilta tullaan todennäköisesti myymään vielä lisää. RoPS:n ja HJK:n väliset ottelut kiinnostavat yleisöä. Varsinkin etelässä asuville RoPS-kannattajille nämä ovat odotettuja tapahtumia päästä näkemään oman joukkueen otteita paikan päältä.

Huomisessa ottelussa on vielä ylimääräinen lisäjännitteensä. Kun pian kaksi kolmannesta kaudesta on pelattuna, johtaa HJK sarjaa, mutta lähimpänä vaanii pohjoisen ylpeys RoPS.

Mielenkiinnolla lisäksi seurataan, mikä on HJK-valmentaja Mika Lehkosuon valinta huomisen kokoonpanoksi. HJK pelaa Veikkausliigan ohella parasta aikaa myös Euro-sarjojen karsintoja. Heidän edellisestä tiukasta BATE-ottelusta on ainoastaan kaksi päivää RoPS:n kohtaamiseen, ja jo ensi viikon torstaina Klubi pelaa Ljubljanassa.

- Viime lauantaina FC Honkaa vastaan heillä oli todella kovaa rotaatiota, mutta en usko, että nyt nähdään ihan niin täydellistä muutosta, RoPS:n valmentaja Toni Koskela pohtii.

- Mutta kuten Honka-ottelu osoitti, riittää Klubilla laatua sekä vaihtopenkillä että reservijoukkueessakin.

RoPS pääsee lauantaille kenties Klubia hiukan paremmin valmistautuneena. Edellisestä ottelusta FC Interiä vastaan on reilu viikko. Muutoin Koskela uskoo, että pelistä tulee täysin toisen näköinen, kuin mitä esimerkiksi juuri FC Inter -koitos oli.

- Heinäkuussa pelasimme sellaisia joukkueita vastaan, jotka puolustivat syvältä ja keskittyivät vastahyökkäyksiin, RoPS-luotsi kertaa.

- HJK tulee varmasti pitämään palloa ja pyrkii kontrolloimaan peliä. Silti meidän omien perusjuttujen tulee edelleen näkyä. Kesäkuun kotiottelussa HJK:ta vastaan onnistuimme siinä, että he saivat vain kaksi huippupaikkaa. Ongelmaksi kuitenkin muotoutui meidän oma pallollinen pelaaminen.

Pallollista pelaamista RoPS on tosiaan saanut viimeiset ottelut kertailla. Huominen HJK:n kohtaaminen ei kuitenkaan muuta joukkueen rutiineja. Vastustaja on purettu osiin ja etsitty sieltä hyvät asiat, jotka huomioida ja huonot puolet, joihin iskeä.

- Pallonriistojen jälkeen Klubi on erittäin vahva tilanneprässissä. Heillä on nopeasti paljon pelaajia lähellä palloa. Helppoa se ei tule olemaan, mutta siitä kun pääsee alta pois, sieltä avautuu paljon tiloja käytettäväksi, kuten BATEkin toisessa maalissaan osoitti, Koskela näkee.

- Vastaavasti meidän on oltava hyviä omassa pallollisessa pelaamisessa tai joudumme puolustamaan liikaa. Silloin muodostuu väkisinkin tilanteita, joissa HJK:n tapainen laadukas joukkue luo paikkoja, joista laadukkaat pelaajat laittavat palloa sisään.

Kokoonpanon osalta RoPS:lta ovat edelleen poissa pitkäaikaispotilaat Lassi Lappalainen, Juho Hyvärinen sekä Aleksandr Kokko. Lappalainen tosin palaa harjoittelemaan joukkueen mukana jo ensi viikolla, ja Hyväristäkin odotetaan joukkueharjoituksiin noin parin viikon kuluttua. Eetu Muinosen tilannetta tarkkaillaan, mutta hänellä ei ole selkeää vammaa.

Saamapuolella RoPS:n tuorein hankinta Vahid Hambo matkusti joukkueen mukana Helsinkiin ja on huomenna mukana kokoonpanossa. Aleksandr Kokkokin matkusti Helsinkiin, tosin toistaiseksi vielä siviileissä. Borre on huomenna RoPS:n teltalla kannattajien tavattavissa ja jututettavissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2193 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309