ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 02 elokuu 2018 18:30

Hyökkääjä Vahid Hambo siirtyy Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Hyökkääjä Vahid Hambo siirtyy Rovaniemen Palloseuraan Kuva: Pasi Pikkupeura

Alkukauden Seinäjoen Jalkapallokerhoa edustanut keskushyökkääjä Vahid Hambo, 23, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. RoPS:n ja Hambon sopimus kattaa kauden 2018 loppuun.

Helsingissä syntynyt Vahid Hambo on alkujaan Helsingin Jalkapalloklubin kasvatti. HJK:n junioreista hän siirtyi vasta seitsemäntoistavuotiaana Italiaan U.C. Sampdorian juniorijoukkueeseen.

Läpimurron Veikkausliigassa Hambo teki FC Interin paidassa keväällä 2015. Saman vuoden kesällä Englannin mestaruussarjassa pelaava Brighton & Hove Albion kiinnostui ja tarjosi sopimusta 193-senttiselle Hambolle. Valitettavasti jakso englannissa oli loukkaantumisten sävyttämä.

Yhdeksi Suomen lupaavimmaksi nuoreksi keskushyökkääjäksi arvostettu Hambo edusti Seinäjoen Jalkapallokerhoa kesästä 2017 lähtien. SJK:n nykyinen valmennusjohto kuitenkin katsoi, ettei Hambo kuulu heidän tulevaisuuden suunnitelmiinsa.

- Noin kuukausi takaperin sain heiltä tiedon, että voin halutessani etsiä uutta seuraa. Nyt kuitenkin tuntuu hyvältä. RoPS tuntuu minulle juuri oikealta vaihtoehdolta, Hambo iloitsee sopimuksen allekirjoitettuaan.

- Tämä kausi on ollut vaikea. Välillä olen saanut pelata, välillä en ole saanut pelata. Ei ole ollut tasaisuutta eikä päivittäistä rytmiä. Nyt minulla on RoPS:ssa mahdollisuus. En tullut tänne pelkästään pelaamaan kautta loppuun, vaan haluan näyttää, tehdä maaleja ja voittaa pelejä.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Toni Koskela on erittäin tyytyväinen saadessaan Hambon joukkueeseensa. RoPS:ssa oli yksi hyökkääjän paikka täyttämättä Filip Ivanovskin sopimuksen päätyttyä heinäkuun loppuun ja Aleksandr Kokon toipuessa vielä määräämättömän ajan takareisivammastaan.

- Mielestäni Vahidissa on kaikista suomalaisista senttereistä eniten käyttämätöntä potentiaalia. Mikäli saamme sen kaivettua esiin, on meillä käsissä erittäin laadukas hyökkääjä tähän sarjaan, Koskela kuvailee hankintaansa.

- Vahid on jo näyttänyt pystyvänsä tekemään maaleja Veikkausliigassa. Lisäksi hän on edellisen kerran pelannut täydet 90 minuuttia viime viikonloppuna, joten hän tulee olemaan välittömästi täydessä pelikunnossa.

Vahid Hambon siirto Rovaniemen Palloseuraan saatiin vahvistettua aiemmin tänään. Hambo on joukkueen mukana jo seuraavassa ottelussa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan ensi lauantaina.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 4119 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309