ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 25 heinäkuu 2018 19:54

Onko Giorgi Gorozia keskikentän uusi moottori? – Tuore RoPS-vahvistus janoaa näyttöjä

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Onko Giorgi Gorozia keskikentän uusi moottori? – Tuore RoPS-vahvistus janoaa näyttöjä Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura julkaisi tiistaina tuoreimman pelaajahankintansa. Georgialainen Giorgi Gorozia, 23, vahvistaa rovaniemeläisjoukkuetta ainakin loppukauden ajan. Gorozia saatetaan nähdä kokoonpanossa jo torstain ottelussa FC Interiä vastaan.

Ammattilaisjalkapalloilijan on uransa aikana totuttava nopeisiin muutoksiin. RoPS:n tuore vahvistus Giorgi Gorozia majaili vielä tiistaiaamuna kotikaupungissaan Tbilisissä. Reilu kymmenen tuntia myöhemmin hän oli jo matkalaukkuineen Rovaniemen lentokentällä odottamassa kyytiä Keskuskentälle ja siitä edelleen hotellille.

Kyseessä ei ole suinkaan Gorozian ensimmäinen kerta hänen näkövinkkelistään kaukana pohjoisessa. Nuoresta iästään huolimatta hän on jo ennättänyt edustamaan kolmen kauden ajan Norjan pääsarjassa pelaavaa Stabæk Fotballia.

Jalkapalloilijan koti hänellä on kuitenkin Tbilisissä ja kasvattajaseurassaan FK Lokomotivassa. Venäjän Samarassa syntynyt Gorozia muutti perheensä mukana Tbilisiin jo kaksivuotiaana.

- Käytännössä elin lapsuuteni Lokomotiva Tbilisissä, Gorozia muistelee.

- Kyseessä on hieno seura, jolla on hieno puheenjohtaja, Lekso Topuria. Hän huolehtii nuorista pelaajista ja haluaa heidän kasvavan ihmisinä sekä jalkapalloilijoina.

Ammattilaiseksi alle kaksikymppisenä

Gorozia muutti ensimmäisen kerran yksin ulkomaille jo kahdeksantoistavuotiaana. Hän oli edustanut Georgiaa alle 17-vuotiaiden EM-kisoissa Unkarissa, jossa norjalainen Stabæk Fotball kiinnitti häneen huomiota.

Syksyllä 2014 Stabæk tarjosi lopulta kolmen vuoden sopimusta. Gorozia edustikin Stabækia sopimuskauden loppuun pelaten Norjan pääsarjassa Elitserienissä yli 50 ottelua.

- Sinä aikana kasvoin nuoresta aikuiseksi. Norjassa minusta tuli lopullisesti jalkapalloilija, Gorozia myöntää kehuen samalla silloista päävalmentajaansa, yhdysvaltalaista Bob Bradleytä.

Stabæk tarjosi Gorozialle jatkosopimusta, mutta siihen hän ei kuitenkaan tarttunut. Sen sijaan keväällä 2017 tie vei Azerbaijaniin, Bakuun ja Zirə Futbol Klubuun. Bakussa peliaika ja vastuu jäivät kuitenkin vähäiseksi, joten Gorozia katsoi parhaimmaksi palata vielä hetkeksi kasvattajaseuraansa Lokomotivaan.

- Tarvitsin joukkueen, jossa pääsen harjoittelemaan ja pelaamaan. Tarkoituksenani ei kuitenkaan ollut jäädä pidemmäksi aikaa kotimaan sarjaan, Gorozia kertoo nyt.

Napapiiriltä uralle uusi ponnahduslauta

Tämän vuoden kevättalvella Gorozia oli vielä hetken Maltan Valioliigassa pelaavan Hibernians FC:n riveissä, mutta pyrkimys oli koko ajan toisaalle. Lopulta heinäkuun siirtoikkunan avauduttua avautui myös mahdollisuus siirtyä Veikkausliigaan ja Rovaniemen Palloseuraan.

Kontaktiverkostot olivat jo kertoneet hyvää sekä seurasta että sarjan tasosta, joten päätös siirrosta Napapiirille oli helppo.

- Haluan päästä pelaajana eteen päin, Gorozia painottaa.

- Pelaajana en silti ole itsekäs, vaan ensimmäinen ajatukseni on aina etsiä kanssapelaajia ja jakaa palloa heille. Tärkeintä on joukkueen voitto. Mutta tietenkin toivon, että ihmiset näkisivät ja muistaisivat myös minut. Sen takia haluan näyttää kentällä pelkästään parhaat puoleni.

Giorgi Gorozian kansainvälinen pelilupa pyritään saamaan kuntoon ennen torstaita. Mikäli kaikki sujuu viiveittä, voi hän olla joukkueen kokoonpanossa jo ottelussa FC Inter Turkua vastaan. Ottelu Keskuskentällä alkaa kello 18.30.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2079 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309