ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 21 heinäkuu 2018 21:43

RoPS nollasi SJK:n - Simo Roihan maalilla arvokkaat sarjapisteet

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS nollasi SJK:n - Simo Roihan maalilla arvokkaat sarjapisteet Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura tukevoitti asemaansa Veikkausliigan kärkipäässä. Seinäjoen Jalkapallokerho kaatui Keskuskentälle 1-0 (0-0) Simo Roihan maalilla. Antonio Reguero pelasi kauden kolmannentoista nollapelinsä.

SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko palasi Napapiirille liki kolmen vuoden tauon jälkeen. Edellisellä vierailulla syyskuussa 2015 Eremenko vanhempi valmensi vielä pietarsaarelaista FF Jaroa.

Tuolloin sarjan häntäpäähän juuttunut Jaro onnistui yllättämään RoPS:n ja riisti Napapiiriltä sarjapisteen 0-0 tasapelillä. Kyseinen piste osoittautui Eremenkon nykyiselle työnantajalle lopulta kullanarvoiseksi - kirjaimellisestikin. SJK voitti mestaruuden RoPS:n edestä juuri tuon pisteen erolla.

Nykyiset RoPS ja SJK kohtasivat edellisen kerran vajaa kaksi viikkoa sitten Seinäjoella. Vaikka ottelu oli runsasmaalisempi, ei kumpikaan joukkue varsinaisesti juhlinut maalipaikkojen määrällä.

Tänään RoPS oli selkeästi vaarallisempi - juuri kuten päävalmentaja Toni Koskela oli ennakossakin painottanut. Erityisesti Simo Roihaa saatiin pelattua ahkeraan SJK:n linjan taakse. Pienellä tuurilla ottelun loppunumerot olisivat voineet olla kovinkin toisen näköiset.

- Joukkueen suoritus oli tänään hyvä - ajoittain jopa erittäin hyvä, Toni Koskela iloitsi ottelun jälkeen.

-  Pääsimme syvälle vastustajan kenttäpuolelle aina boksiin saakka. Muutaman kerran missasimme niitä tilanteita, joissa olisi ollut mahdollisuus syöttää keskelle ja laittaa pallo sisään, mutta joka tapauksessa loimme nyt riittävästi tilanteita.

SJK:n paikat jäivät lähinnä viimeisen varttitunnin varaan. Anders Bååthin pusku ja Johannes Laaksosen vapaapotku loivat vaaraa RoPS-maalille.

Ottelun ratkaisun iski Simo Roiha reilun tunnin pelin jälkeen. Filip Ivanovski havaitsi erinomaisesti Roihan pystyjuoksun ja sai liukumalla toimitettua pallon SJK-linjan taakse. Roiha vei Mihkel Aksalun hallitusti sivuun ja sijoitti viileästi takakulmaan.

Huolimatta siitä, että joukkueen kokoonpano oli jälleen kokenut muutoksia, oli RoPS:n esitys erittäin pirteä. Muutos kahden viikon takaiseen oli silminnähtävä.

- Nyt olimme huomattavasti parempia siinä, miten saimme liikuteltua SJK:n ensimmäistä prässilinjaa ja löysimme vapaita pelaajia, Koskela arvioi tuoreeltaan.

- Toki olimme tehneet pieniä muutoksia meidän muotoonkin, jotta saimme ylivoimia halutuille paikoille ja sitä kautta löytäisimme vapaita pelaajia. Sen seurauksena olimme useammin syvemmällä vastustajan puoliskolla ja SJK joutui puolustamaan matalalla pitkiä hetkiä.

Yksi odotettu palaaja RoPS-kokoonpanoon oli laidalla uurastanut Agnaldo Moraes. Brasilialainen jatkoi suoraan siitä, mihin oli ennen loukkaantumistaan päättänyt.

- Agnaldo on hyvä jalkapalloilija, Koskelakin kehuu.

- Hän pystyy pitämään huolta pallosta, tekee järkeviä ratkaisuja ja tunnistaa ne hetket, jolloin meidän pitää joko edetä tai vain säilyttää pallonhallinta. Hän on varma pelaaja.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on ensi viikon torstaina. Keskuskentälle saapuu FC Inter turusta. RoPS:n seuraava vierasottelu 8.4.2018 Helsingissä HJK:ta vastaan on RoPS:n etäkannattajien juhlaottelu. Liput kannattajakatsomoon 10 € ovat myynnissä RoPS:n verkkokaupassa www.ropskauppa.fi

RoPS - SJK 1-0 (0-0)

64' 1-0 Simo Roiha

RoPS Kokoonpano

3    Taye TAIWO
4    Antti OKKONEN
9    Filip IVANOVSKI
10    Lucas LINGMAN (90'+4 Lingman)
11    Agnaldo MORAES JR (86' Geffrard)
13    Lassi JÄRVENPÄÄ
14    Eetu MUINONEN (84' Pyyny)
15    Leo VÄISÄNEN
20    Simo ROIHA
25    Antonio REGUERO
47    Juuso HÄMÄLÄINEN

2    Eerik KANTOLA
5    Jems GEFFRARD
12    Juhani KANGAS
17    Sampo ALA
18    Veka PYYNY
22    Rasmus DEGERMAN
26    Fugo SEGAWA

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2482 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309