ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 20 heinäkuu 2018 18:25

RoPS hakee revanssia SJK:sta - Lauantaina kuuma vääntö sarjapisteistä

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS hakee revanssia SJK:sta - Lauantaina kuuma vääntö sarjapisteistä Kuva: Oona Sarajärvi

RoPS:lla on revanssin paikka. Rovaniemen Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallo kohtaavat toisensa toistamiseen vajaan kahden viikon sisään. Edellinen ottelu Seinäjoella päättyi SJK:n voittoon 2-1. Tämänkertainen ottelu Rovaniemen Keskuskentällä alkaa lauantaina 21.7. klo 17.00. Portit avautuvat jo kello 16.00.

Veikkausliigan otteluohjelman suoma lyhyt hengähdystauko tuli Rovaniemen Palloseuralle todellakin tarpeeseen.

Koko kesäkuu oli mm. loukkaantumisten ja otteluruuhkan vuoksi kohtalaisen rikkonainen. Nyt pelaajat saivat levätä pari päivää, jonka perään joukkue pystyi vetämään ensimmäisen täysin ehjän ja kokonaisen treeniviikon käytännössä sitten kauden alun.

Hiukan joukkue tosin joutui muuttamaan totuttua harjoitusrytmiään. Suomea viime päivät kuumottanut helle pakotti myös RoPS:n aikaistamaan aamupäivän harjoituksiaan.

- Ei se tosin näillä leveyksillä paljoa auttanut, kun aurinko on horisontin yläpuolella jo aamu kahdelta, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela nauraa.

On kohtalaisen harvinaista, että kaksi samaa joukkuetta pelaavat vastakkain perättäisillä kierroksilla. SJK tosin pelasi viime lauantaina FC Interin vieraana häviten 2-0. Ottelussa nähtiin jälleen kenties sitä aiemmasta tutumpaa pallohallintaan nojaavaa Aleksei Eremenkon SJK:ta.

- Toisaalta Inter teki nopeasti kaksi maalia ja otti myös ulosajon. Se aina muuttaa pelisuunnitelmaa, Koskela huomauttaa.

- Samoja elementtejä siinäkin pelissä oli, mitä he ovat pyrkineet toteuttamaan edelliset 4-5 ottelua. Uskoisin, että huomennakin heidän ensimmäinen prässilinjansa tulee olemaan melko matalalla.

Muuten Koskela ei löydä kovin isoa etua siitä, että joukkue pääsee pelaamaan samaa joukkuetta vastaan kahdella perättäisellä kierroksella. Joukkueen oman pelaamisen osalta edellinen ottelu on kuitenkin perattu tarkkaan.

- Pelaajille se on siten helpompaa, ettei heidän tarvitse palautella mieliin, ketä vastustajalla pelaa, miten ja kummalla jalalla kukin mieluiten laukoo, Koskela tuumaa.

- Seinäjoella SJK puolusti paremmin kuin me hyökättiin, ja siihen me olemme paneutuneet. Meidän on saatava ensimmäinen vaihe toimimaan paremmin, jotta pääsisimme etenemään selkeämmin, paremmista paikoista ja syvemmälle vastustajan kenttää.

RoPS:n loukkaantuneiden osasto alkaa myös tyhjenemään. Juho Hyvärisen tai Aleksandr Kokon kohdalla ei ole tapahtunut muutoksia. Kokon kohdalla ensimmäinen ennuste oli 4-8 viikkoa, ja Hyvärisen kohdalla puhutaan edelleen parista kuukaudesta. Lassi Lappalaisen osalta sen sijaan odotellaan paluuta jo HJK-ottelun jälkeen.

 

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2135 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309