ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 20 heinäkuu 2018 16:00

Lauantain kierroksella kovat panokset – RoPS:n Antonio Reguero janoaa voittoa SJK:sta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lauantain kierroksella kovat panokset – RoPS:n Antonio Reguero janoaa voittoa SJK:sta Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran liki sensaatiomaisen alkukauden tärkein mies seisoo RoPS-maalin tolppien välissä. Antonio Reguero on torjunut tällä kaudella jo kaksitoista nollapeliä. Lauantaina RoPS ja Reguero kohtaavat Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Antonio Reguero on sulattanut rovaniemeläisten sydämet täydellisesti. Siviilissä hillitty madridilainen on kohtelias herrasmies, pehmeäpuheinen unelmavävy, mutta kentällä hän on täyttä tappuraa.

Ottelussa mekastus RoPS-maalilla käynnistyy heti alkuvihellyksestä. Reguero ottaa kentän välittömästi haltuun. Hän komentaa, ohjaa, kannustaa omiaan ja psyykkaa vastustajiaan.

Paljon on mukana Regueron omaa persoonaa, pientä eteläeurooppalaista show-miesmäisyyttä, mutta paljon on myös täysin harkittua ja kokemuksen kautta opittua.

– Jo ensimmäinen maalivahtivalmentajani tähdensi, kuinka tärkeää kommunikointi pelin aikana on. Muiden pelaajien on hyvä tietää, että maalivahdin tuki on heidän takanaan, Reguero selventää.

– Mutta osittain teen sitä myös itseni vuoksi. Kun ottelussa tulee tilanteita harvakseltaan, se on minun tapani pitää yllä omaa keskittymistäni.

Veikkausliigassa Reguero tunnetaan myös erinomaisena rangaistuspotkujen torjujana. Kun pallo videään pilkulle, alkaa toisenlainen peli. Vastakkain ovat vetäjä ja maalivahti, jossa maalivahti yrittää kaikin keinoin saada vetäjä tuntemaan olonsa epävarmaksi.

Aina ei sentään Reguerokaan onnistu.

- Muistan parin vuoden takaa meidän Eurooppaliigan kotiottelun dublinilaista Shamrock Roversia vastaan, espanjalainen nauraa.

- Vieraille tuomittiin rangaistuspotku, ja vetämään tuli heidän kokenein jermunsa. Näin, että tästä tulee paha, mutta aloitin kuitenkin oman rutiinini. Kaveri nosti vain peukkua, että hyvä homma ja laittoi pallon tyynesti verkkoihin.

Kyseinen ottelu päättyi tasan 1-1. RoPS kuitenkin eteni otteluparista jatkoon 2-0 vierasvoiton turvin.

Sen lisäksi, että Reguero on aktiivinen pelin ohjaamisessa, hän on myös erinomainen reaktiotorjuja. RoPS on päästänyt sarjassa vähiten maaleja, mutta siitä Reguero jakaa kunniaa koko Toni Koskelan valmentamalle joukkueelle.

– Itse asiassa joukkueen puolustuspelaaminen lähtee jo hyökkäyspään pelaajista. Pelaamme joukkueena johdonmukaisesti, ja se on näkynyt tuloksissa, RoPS-vahti kiittelee.

Tulevana lauantaina RoPS:lla ja Reguerolla on edessään seuraava koitinkivi. Keskuskentällä vastaan astelee jo liki arkkiviholliseksi muotoutunut Seinäjoen Jalkapallokerho.

SJK on ollut RoPS:lle aina vaikea vastustaja. Edellisessä kohtaamisessa pari viikkoa takaperin Seinäjoella SJK riisti pisteet 2-1 kotivoitolla.
Ottelussa nähtiin kolme komeaa maalia, mutta ne olivat laiha lohtu kärkisijoja tavoittelevalle RoPS:lle.

– Aina kaikki kunnia vastustajalle, mutta meidän kannalta tämä on täysin voitettavissa oleva ottelu, Reguero lataa ilman pienintäkään epäröintiä.

– Me pelaamme kotona ja meidän kotisaldo on hyvä. Seinäjoellakin kaikki muut tilastot paitsi maalit olivat meidän puolellamme. Lauantaina meidän on tosissaan näytettävä, mistä puusta meidän on veistetty.

Rovaniemen Palloseuran ja SJK:n välinen ottelu alkaa lauantaina 21.7. kello 17.00. Portit avautuvat jo kello 16.00. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä osoitteessa www.ticketmaster.fi/rops

 

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1710 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309