ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 09 heinäkuu 2018 23:55

OmaSP Stadion edelleen voittamaton linnake. SJK vei sarjapisteet maalin erolla.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
OmaSP Stadion edelleen voittamaton linnake. SJK vei sarjapisteet maalin erolla. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ei ole edelleenkään onnistunut saalistamaan sarjapisteitä SJK:n nykyiseltä kotiareenalta OmaSP Stadionilta. Maanantain ottelussa SJK vei sarjapisteet 2-1 Anders Bååthin ja Johannes Laaksosen maaleilla. RoPS:n kavennuksesta vastasi Lucas Lingman.

Helle oli laskeutunut myös Pohjanmaan lakeuksille, ja kenties siitä johtuen ottelun avausjakso oli tapahtumiltaan vaisuhko sekä tunnusteleva. Isäntä SJK loi ensimmäisen vartin aikana RoPS:lle kevyttä painetta, mutta vetäytyi pian parista edellisestä ottelusta tuttuun matalaan puolustukseen.

Harvat laukaukset olivat molempien joukkueiden maalivahdeille helppoja.

Parhaat paikat avautuivat avausjakson loppuminuuttien erikoistilanteista. Johannes Laaksosen rangaistusalueen kulmalta ja Taye Taiwon noin kahdestakymmenestä metristä ampumat vapaapotkut eivät kuitenkaan tuoneet muutoksia tulostaululle.

Otteluennakossa osattiinkin odottaa, että SJK tulee mahdollisesti olemaan se vähemmän aloitteita tekevä joukkue.Otteluennakossa osattiinkin odottaa, että SJK tulee mahdollisesti olemaan se vähemmän aloitteita tekevä joukkue.

- Aluksi onnittelut SJK:lle. He voittivat tänään ansaitustusti. Meidän oma pallollinen pelaaminen oli erittäin vaatimatonta, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela myönsi ottelun jälkeen.

- Pääsosin SJK oli suhteellisen passiivinen. He antoivat meidän avata varsin vapaasti, mutta meidän oma pallollinen peli ei toiminut, jolloin he pääsivät myös prässäämään.

Toisen jakson alkuun Koskela haki muutosta ja vaihtoi kentälle Aleksandr Kokon kovia kilometrejä laidalla juosseen Aapo Heikkilän tilalle.

Kokko toi riistoillaan sähäkkyyttä, mutta isännät rankaisivat kovalla viimeistelyprosentilla. Noin tunnin kohdalla SJK:n Emile Tendeng pelattiin vapaaksi oikealle lähelle RoPS:n päätyviivaa. Senegalilainen tiputti rangaistusalueen rajalle, josta Anders Bååth laukoi sydämensä kyllyydestä ottelun ja samalla oman veikkausliigauransa avausmaalin.

- Annoimme tänään palloa pois ja päästimme SJK:n vastahyökkäyksiin, Koskela harmitteli.

- Avausmaali oli siitä hyvä esimerkki. Puskimme itse turhaan vasemmalta, menetimme pallon ja tulimme vielä suhteellisen hitaasti alas.

Ottelun toinen osuma oli sen sijaan loistava yksilösuoritus. Johannes Laaksonen osui paikalle RoPS-puolustuksen purkaessa palloa omalta rangaistusalueelta. Laaksosen potku suoraan volleystä oli yksi kauden hienoimmista osumista.

Maalit syntyivät kymmenen minuutin sisään toisistaan, ja pian synkistyivät rovaniemeläisten leirissä ilmeet entisestään. Aleksandr Kokko kamppaili Joel Meron kanssa ja lyyhistyi kentän pintaan pidellen takareittään. Kokko oli ollut kentällä vain puolisen tuntia, kun Veka Pyyny jouduttiin vaihtamaan hänen tilalleen.

- Takareisivamma, mutta turha alkaa veikkailemaa sen tarkemmin. Katsotaan tilanne myöhemmin, mutta toivottavasti kyseessä olisi vain voimakas suojakramppi, Toni Koskela arvioi tuoreeltaan.

RoPS:n taistelutahto kuitenkin heräsi. Viimeisen kymmenen minuutin aikana paine pysyi seinäjokisten kenttäpäädystä. Lopulta lisäajalla Lucas Lingman nousi laukomaan RoPS:n kavennuksen. Filip Ivanovski pudotti jälleen yhden loistavan pallon Lucas Lingmanille, joka laukoi Laaksosen tapaan volleystä suoraan yläkulmaan.

Tappio oli Rovaniemen Palloseuralle vasta kauden neljäs. RoPS jatkaa sarjassa edelleen toisena viiden pisteen erolla kolmantena olevaan Vaasan Palloseuraan. Lyhyen tauon jälkeen RoPS:n kausi jatkuu lauantaina 21.7. tällä kertaa kotiottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

SJK - RoPS 2-1 (0-0)

63' 1-0 Anders Bååth
72' 2-0 Johannes Laaksonen
90+4' 2-1 Lucas Lingman

RoPS kokoonpano

3  Taye TAIWO
4  Antti OKKONEN (67' Moreas)
8  Wato KUATÉ
9  Filip IVANOVSKI
10  Lucas LINGMAN
13  Lassi JÄRVENPÄÄ
15  Leo VÄISÄNEN
20  Simo ROIHA
21  Aapo HEIKKILÄ (46' Kokko -> 77' Pyyny)
25  Antonio REGUERO
47  Juuso HÄMÄLÄINEN

5  Jems GEFFRARD
11  Agnaldo MORAES JR
12  Juhani KANGAS
18  Veka PYYNY
26  Fugo SEGAWA
87  Aleksandr KOKKO

Teksti: Pasi Pikkupeura

Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2055 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309