ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 09 heinäkuu 2018 13:11

RoPS haastaa nousukuntoa uhkuvan Seinäjoen Jalkapallokerhon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS haastaa nousukuntoa uhkuvan Seinäjoen Jalkapallokerhon Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliiga jatkuu Rovaniemen Palloseuran osalta vielä yhdellä ottelulla ennen heinäkuun lyhyttä taukoa. Tänään RoPS kohtaa nousukuntoa osoittelevan Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu OmaSP Stadionilla alkaa kello 18.30. Rovaniemellä pelin näyttävät suorana Oliver's Corner, Feel Vegas sekä Cafe & Bar Zoomit.

Pisteiden valossa Seinäjoki ei ole ollut rovaniemeläisille koskaan se kaikkein mieluisin vieraskenttä. Itse asiassa SJK:n nykyiseltä kotiareenalta OmaSP Stadionilta RoPS ei ole onnistunut hakemaan vielä pistettäkään.

Mutta aiemmista tilastoista tuskin on luettavissa paljoakaan tämänpäiväiseen otteluun. Nyt kohdattava SJK on kokolailla eri joukkue, jota vastaan pelattiin samaisella stadionilla pelkästään vuosi takaperin toukokuussa.

Sitten kyseisen ottelun SJK:lla on kierrossa jo viides eri päävalmentaja. Tällä hetkellä seinäjokisten vastuuta kantaa kotimaan jalkapallokentiltä sekä pelaajana että valmentajana arvostusta kerännyt Alexei Eremenko sr.

Myös Eremenkon kausi SJK:n peräsimessä käynnistyi yskähdellen, mutta viime kierroksilla kurssi vaikuttaisi lopultakin kääntyneen. SJK voitti kotonaan FC Lahden Aristote Mboman maalilla 1-0 sekä pelasi vieraissa tasan Kuopion Palloseuraa vastaan.

Pelit on katsottu Napapiirillä tarkkaan.

- Viimeiset kaksi otteluaan SJK on ollut erittäin passiivinen. He ovat vetäytyneet syvälle omalle kenttäpuoliskolleen, puolustaneet muodossa 5-4-1 ja antaneet vastustajan hallita peliä täysin, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kertailee.

- Sillä he ovat kuitenkin saaneet kaksi hyvää tulosta. Aikaisemmin he ovat pelanneet eri muodossa ja prässänneet ylempää. Mielenkiintoista nähdä, kumman suunnitelman he tänään valitsevat. Molempiin olemme kuitenkin valmistautuneet.

Koskelan luotsaama RoPS on tällä hetkellä toisena sekä Veikkausliigan sarjataulukossa että kuntopuntarissa. Kuudesta viimeisestä ottelusta RoPS:n saldo on neljä voittoa sekä kaksi tasapeliä.

Viimeisin voitto RoPS:lle osui edellisellä kierroksella Tampereen Ilvestä vastaan. Huolimatta täysistä sarjapisteistä ottelu jätti Koskelalle myös pohdittavaa.

- Meidän on mietittävä, miten reagoimme pallonmenetyksissä. Kuinka säilytetään tasapaino ja estetään ne vastahyökkäykset, joita Ilveskin meitä vastaan sai, Koskela painottaa.

- Samaan aikaan olemme harjoituksissa vahvistaneet omia aseitamme. Ilves-ottelussa pääsimme muutamia kertoja hyökkäämään ja hyvin ja etenimme niille paikoille, joilta jo pitäisi saada se ratkaiseva keskitys tai syöttö.

Lievistä loukkaantumisista sekä sairasteluista kärsineen RoPS:n sairastupa alkaa pikkuhiljaa tyhjenemään. Tänään Seinäjoella ovat jo mukana sekä Leo Väisänen että Agnaldo Moraes.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2071 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309