ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 04 heinäkuu 2018 22:47

RoPS:lle arvokas voitto. Lucas Lingman ja päivänsankari Antonio Reguero Ilveksen turma.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:lle arvokas voitto. Lucas Lingman ja päivänsankari Antonio Reguero Ilveksen turma. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura jatkaa lentoaan Veikkausliigassa. Keskiviikkona Tampereen Ilves kaatui Keskuskentälle 2-0 (0-0). RoPS:n maaleista vastasivat ensimmäisen alustanut Lassi Järvenpää sekä rangaistuspilkulta Lucas Lingman.

Voitto oli tämän kauden Rovaniemen Palloseuralle enemmän kuin tyypillinen. RoPS puolustaa tiiviisti omaa päätään, Antonio Reguero torjuu vastustajan harvat todelliset lähentelyt, ja lopussa RoPS käy viimeistelemässä maalin tai kaksi.

Voitto Ilveksestä oli tänään syntymäpäiväänsä viettävälle Antonio Reguerolle jo kauden kahdestoista nollapeli.

- Jokainen joukkue tarvitsee maalivahtia, ja sitä varten Toni meillä on, että hän napsii tarvittaessa ns. game savereita, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela hymyili pelin jälkeen.

- Joukkue voi kokonaisuutena pelata kuinka fantastisen ottelun tahansa, mutta tuloksen kannalta tärkeimmät pelaajat ovat maalivahti sekä sitten se, joka käy maalit tekemässä.

Keskiviikkona Reguerolle voitiin laskea kolme "game saveria".

Jo kuudennella minuutilla kulmapotkun jälkeisestä ruuhkasta Lauri Ala-Myllymäen veto pelastettiin aivan maaliviivalta. Ei onnistunut toisella jaksolla myöskään Eero Tamminen läpiajosta, eikä uponnut Marius Noubissin pusku kulmapotkusta.

Maalivahdin lisäksi RoPS:lla oli myös illan maalintekijät.

Vatsavaivaisen Filip Ivanovskin tilalle suunniteltua aikaisemmin vaihdettu Aleksandr Kokko alusti RoPS:n avausosuman. Kokko haastoi yli puolen kentän ja syötti oikealle Lassi Järvenpäälle. Järvenpään keskitys upposi lopulta Ilves-puolustajan jalasta ohi kauden ensimmäistä Veikkausliigan otteluaan pelanneen Johannes Luukkasen.

Ratkaisun RoPS-iski jälleen lisäajan tuntumassa. Lucas Lingman haastoi röyhkeästi Ilveksen rangaistusalueen sisälle. Puolustaja Jani Tanska jäi pahasti toiseksi, eikä päätuomari Mattias Gestranius epäillyt näyttää rangaistuspilkkua. Lingmanin kuti upposi millin tarkasti vasempaan alakulmaan.

Lähtökohtiin nähden tulos oli jälleen loistava ja osoitus siitä, miksi RoPS on sarjassa tiukasti toisena.

- Varmasti voimme rehellisenä myöntää, että pelin sisältö voisi olla parempaa ja annoimme kaverille liikaa vastahyökkäyksiä, Koskela tunnusti.

- Mutta kaikkien poissaolojen ja jopa ottelun sisällä tapahtuvien muutosten jälkeen jälleen kerran loistava suoritus koko joukkueelta.

RoPS operoi kohtalaisen kapealla miehistöllä, jonka lisäksi viime kierroksella loukkaantumisia ja sairastumisia on kasaantunut huomattavasti. Siitä huolimatta joukkue ei vetäydy poissaolojen taakse, vaan jokainen pelaaja kantaa vastuunsa.

- Varmasti nämä pelaajat olisivat väärässä paikassa, jos eivät olisi kunnianhimoisia ja näyttämisen haluisia, Koskela kehuu miehistöään.

- Tekemistä on muutenkin niin paljon, että on turha käyttää energiaa sellaisiin asioihin, joihin emme voi vaikuttaa. Keskitetään energia siihen, miten saamme käytettävissä olevista pelaajista kasaan mahdollisimman hyvän joukkueen.

Poissaolojenkin pitäisi hellittää piakkoin. Myös paluun pelikentille tehnyt Aleksandr Kokko osoitti olevansa 25 minuutin sijaan vähintäänkin 65 minuutin kunnossa.

- Borren peliaika oli huomattavasti enemmän kuin olimme budjetoineet, mutta lopputuloksen mennessä näin, sehän oli kuin olisi laittanut rahaa pankkiin, aiheestakin tyytyväisen oloinen Koskela päätti.

Rovaniemen Palloseuralla on vielä yksi ottelu ennen lyhyttä heinäkuun taukoa. Maanantaina joukkue kohtaa SJK:n Seinäjoen OmaSP Stadionilla. SJK puolestaan matkustaa Napapiirille RoPS:n seuraavaan kotiotteluun 21.7.

RoPS - Ilves 2-0 (0-0)

79' 1-0 Oma maali (Jani Tanska)
88' 2-0 Lucas Lingman (rp)

RoPS Kokoonpano

3  Taye TAIWO
4  Antti OKKONEN
5  Jems GEFFRARD
8  Wato KUATÉ
9  Filip IVANOVSKI (28' Kokko)
10  Lucas LINGMAN (90+3' Luiro)
13  Lassi JÄRVENPÄÄ
20  Simo ROIHA
21  Aapo HEIKKILÄ (90' Segawa)
25  Antonio REGUERO
47  Juuso HÄMÄLÄINEN

2  Eerik KANTOLA
12  Juhani KANGAS
19  Jarkko LUIRO
26  Fugo SEGAWA
87  Aleksandr KOKKO

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2522 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309