ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 03 heinäkuu 2018 10:15

Revanssi toukokuulta? Kovavireinen RoPS kohtaa keskiviikkona Tampereen Ilveksen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Revanssi toukokuulta? Kovavireinen RoPS kohtaa keskiviikkona Tampereen Ilveksen Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigassa toisena oleva Rovaniemen Palloseura kohtaa huomenna keskiviikkona sarjaseitsikko Tampereen Ilveksen. Ottelu keskuskentällä alkaa kello 18.30. Portit avautuvat kello 17.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa (S-Etukortilla 11 €) sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

RoPS-kannattajien puhutuin aihe kuluneen viikon aikana on ollut maalikuningas Aleksandr Kokon paluu Napapiirille. Kokon paperit saatiin Suomeen viime viikolla, ja mies otti ensimmäiset minuuttinsa jo lauantaina vierasottelussa FC Honkaa vastaan.

Ilvestä vastaan Kokko tekee hyvin todennäköisesti ensiesiintymisensä myös kotiyleisön edessä. Kokon paluun tukemiseksi on käynnissä paita- ja kausikorttikampanja RoPS:n verkkokaupassa www.ropskauppa.fi

Huominen ottelu on pisteiden ja sarjasijoitusten kannalta jälleen erittäin tärkeä. RoPS on jäänyt kahdessa edellisessä ottelussa niukasti tasapeleihin, mutta niin ovat pelanneet ristiin lähimmät vastustajatkin.

Itse asiassa kuntopuntarin kärjessä porhaltaa juurikin Rovaniemen Palloseura. Viidestä viimeisestä ottelusta RoPS on saalistanut kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Ilveksen saldo on voitto, kolme tasapeliä sekä tappio.

Keskiviikon kohtaaminen on RoPS:lle ja Ilvekselle kauden toinen. Toukokuun alussa Ratinan stadionilla itse kamppailu päättyi pieneen torikokoukseen, mutta Ilves nappasi silti voiton Gomo Ondukun avausjakson maalilla.

Sittemmin Ilves tosin päätti olla hyödyntämättä Ondukun sopimuksessa ollutta optiota, joten nigerialaishyökkääjä etsii parasta aikaa itselleen uutta seuraa.

Muutoin RoPS-valmentaja Toni Koskela uskoo, että vastassa on edelleen sama Jarkko Wissin luotsaama Ilves, joka on totuttu näkemään jo monta kertaa aiemminkin.

- Ilves kurinalainen ja hyvin puolustava joukkue, sekä aina vaarallinen vastaiskuissa, Koskela kehuu.

Viimeisissä otteluissa RoPS:lla on ollut miehistön suhteen jo lievää epäonneakin. Kotiottelussa TPS:aa vastaan Koskelan käytössä ei ollut ensimmäistäkään kärkihyökkääjää. Edellisessä ottelussa Espoossa puolustuksen linja oli laitettava uusiksi Juuso Hämäläisen ja Leo Väisäsen jouduttua viime hetkillä sivuun.

- Juuso on todennäköisesti mukana kokoonpanossa, mutta vastaavasti Leo ja myöskin Eetu Muinonen ovat todennäköisesti huomenna ulkona, Koskela paljastaa tämän hetken tilanteesta.

Lauantain Honka-ottelussa RoPS-leiriä säikäytti Lassi Lappalaisen kohtalo noin 30. minuutin kohdalla. Alustavien arvioiden mukaan Lappalaisen olkapää olisi mennyt sijoiltaan.

- Lassi on pelikuntoinen, ellei alkuviikon magneettikuvissa löydy jotain muuta, Koskela luottaa.

Myöskin brassilaituri Agnaldo Moraesin paluu lähenee. Moraesin operoitu käsi on luutunut hyvin, mutta hänenkin kohdallaan tiedetään enemmän viimeistään keskiviikon Löfbergs Aamukahveihin mennessä.

Tänään ja huomenna juhlistetaan myös Santa Claus Cupin alkamista. Pohjois-Suomen suurin jalkapalloturnaus kokoaa Rovaniemelle yli 150 joukkuetta kuudesta eri maasta. Huomiseen RoPS-Ilves -otteluun kaikki turnaukseen osallistuvat joukkueet on kutsuttu mukaan.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2350 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309