ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 02 heinäkuu 2018 19:20

Ensiesiintyminen Keskuskentällä jo keskiviikkona? Aleksandr Kokko on valmiina, mikäli käsky käy.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ensiesiintyminen Keskuskentällä jo keskiviikkona? Aleksandr Kokko on valmiina, mikäli käsky käy. Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen juhlittu maalisankari Aleksandr Kokko on jälleen kotona. Syksyllä 2016 ulkomaille siirtynyt Kokko lupasi ennen muuttoaan vielä palata Rovaniemelle ja Rovaniemen Palloseuraan. Nyt Borre on taas RoPS:n mies. Nähdäänkö hänet ensimmäistä kertaa kotikentällä jo keskiviikkona Tampereen Ilvestä vastaan?

Kyllä nähdään, mikäli asia on lainkaan miehestä itsestään kiinni. Aleksandr Kokon pelilupa saatiin kuntoon viime viikon lopulla, ja ensimmäiset minuutit RoPS-paidassa Borre pelasi jo vierasottelussa FC Honkaa vastaan.

Kokko on ollut ilman seuraa keväästä saakka, mutta väliaika ei suinkaan ole kulunut rantoja kierrellen. Silmämääräisesti Borre on paremmassa fyysisessä kunnossa kuin kaksi vuotta sitten.

- Peruskunto on hyvä, Kokko itsekin myöntää.

- Joka päivä tekeminen tuntuu paremmalta, mutta tietenkin lopullinen pelikunto tulee vain pelaamalla. Viime viikot olen treenannut kahdesti päivässä, jotta jalat tottuu taas rasitukseen, ja olisin mahdollisimman nopeasti täydessä iskussa.

Rovaniemellä Aleksandr Kokon tekemiset kiinnostavat lähes jokaista. Hän on ylivoimaisesti RoPS:n seuratuin pelaaja, eikä kaupungilla juttuseuran löytäminen muodostu ongelmaksi.

Kaksinkertaisen maalikuninkaan paluuseen on lyöty kannattajien puolelta kovat toiveet. Vaikka odotukset ovat korkealla, samaan aikaan Borrelle suodaan myös hänen tarvitsemansa tila sekä vapaus. Taiteilijasielua ei kannatakaan yrittää sulloa kovin ahtaaseen muottiin.

- Luultavasti sen takia olen pelannut niin hyvin juuri Rovaniemellä. Täällä saan olla oma itseni, Kokko kehuu ilmapiiriä.

- Ei tarvitse turhaan puristaa mailasta. Aina on uskottu ja kannustettu, vaikka pelit olisivat välillä menneet heikommin. Palautetta saattaa tulla, mutta sekin on aina todella hyvässä hengessä.

Mutta viime kädessä maalintekijä elää maaleista, ja niitä Borre janoaa. Hän myöntää olevansa itse itselleen se kaikkein suurin kriitikko.

Kahden poissaolovuoden aikana RoPS:n joukkue on vaihtunut melkoisesti valmennusjohtoa myöden. Kokko ei kuitenkaan koe, että hänen roolissaan olisi tapahtunut merkittävää muutosta. Hän on edelleen se pelaaja, jolta kaivataan tehoja.

- Monesti puhutaan, miten joku pelaaja istuu mihinkin sapluunaan, mutta hyökkääjästä puhuttaessa se on yksinkertaisempaa. Kaikki odottaa ensisijaisesti vain maaleja, Kokko naurahtaa.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu, ja Aleksandr Kokon kotiinpaluu, ensi keskiviikkona Tampereen Ilvestä vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30. Portit avautuvat jo kello 17.30.

Borre palaa kotiin! Kannattajapaketit ovat myynnissä RoPS:n verkkokaupassa osoitteessa www.ropskauppa.fi Kuukausipaketit alkaen 8,90 / kk, jolla saat mm. oman nimesi Alkesandr Kokon pelipaitaan sekä RoPS kausikortin kaudelle 2019.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2204 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309