ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 29 kesäkuu 2018 17:30

Onnistuuko RoPS kaatamaan kovavireisen FC Hongan?

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Onnistuuko RoPS kaatamaan kovavireisen FC Hongan? Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigan kausi 2018 lähenee pian puolivälin krouvia. Rovaniemen Palloseuran taival jatkuu huomenna lauantaina Espoossa FC Hongan vieraana. Ottelu alkaa jo kello 15.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu Urheilu sekä Rovaniemellä Oliver's Corner, Feel Vegas ja Cafe & Bar Zoomit.

Tällä kertaa tilastot puoltavat vahvasti kotivoittoa. FC Honka on Veikkausliigan kuntopuntarin kärjessä, ei ole hävinnyt kotonaan vielä otteluakaan ja kaiken lisäksi Vesa Vasaran miehistö kävi jo toukokuussa hakemassa pisteet Napapiiriltä 1-2 vierasvoitolla.

Toisaalta Rovaniemen Palloseura ei ole tällä kaudella juurikaan ennakkoasetelmista välittänyt. Edellinen ottelu Turun Palloseuraa vastaan oli vaikeahko, mutta RoPS onnistui jälleen tärkeimmässä eli oman maalin varjelemisessa. Antonio Reguero pelasi jo kauden yhdennentoista nollapelinsä.

Huomiselle RoPS tosin joutunee jälleen uuden haasteen eteen. Perjantain valmistavissa harjoituksissa näytti siltä, että keskuspuolustajista sekä Leo Väisänen että Juuso Hämäläinen ovat mahdollisesti sivussa. Samoin keskikentän pohjalta Eetu Muinosen pelaaminen on epävarmaa.

Väisänen sai edellisessä ottelussa aivotärähdyksen, Hämäläisen kiusana on ollut poskiontelon tulehdus, ja Muinosen akillesjänteeseen on tullut iskua.

- Tässä on ollut paljon epäonnea. Tällaisille ei vain voi mitään, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela tyytyi toteamaan.

- Mutta käytetään energia niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa. Miten saamme käytettävissä olevasta ryhmästä irti parhaan mahdollisen, ja mikä on se kokoonpano, jolla huominen peli pystyttäisiin voittamaan.

Osaltaan Rovaniemen Palloseuran tilanteessa näkyy myös kirkastumisen merkkejä. Nyt sivussa olevan kolmikon kohdalla tuskin puhutaan pitkistä poissaoloista, jonka lisäksi Agnaldo Moraeskin on palailemassa vahvuuteen. Moraesin kohdalla viimeisiä kontrolleja katsotaan vielä maanantaina.

Entä se kärkihyökkääjätilanne? Tiistaina TPS:aa vastaan käytössä ei ollut yhtään.

- Sekä Filip Ivanovski että Simo Roiha ovat kunnossa, ja Aleksandr Kokon pelilupa on saatu hoidettua. Borre ei tietenkään ole vielä täydessä pelikunnossa, mutta nähdään varmasti lauantaina kentällä, Koskela paljastaa.

Sen enempää Koskela ei huomisen suunnitelmistaan kerro. Vastustaja on kuitenkin tutkittu tarkkaan. Tapiolan Urheilupuistossa pelataan luonnonnurmella, mutta kenttä on iso ja hyvässä kunnossa. Se tukee myös RoPS:n vahvuuksia.

- Honka hyökkää hyvin. He ovat ehkä Veikkausliigan parhaita siinä, miten he pääsevät ohittamaan vastustajan ensimmäisen prässilinjan, Koskela kehaisee.

- Meidän on onnistuttava puolustussuuntaan ja kyettävä myös pitämään palloa, jottemme itse ole jatkuvasti vastaanottajina.

Rovaniemen Palloseuran edellinen vierailu Tapiolan Urheilupuistossa kaudella 2014 päättyi 0-2 vierasvoittoon Aleksandr Kokon kahdella osumalla.

{module Edustus Veikkauslinkki}

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2205 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309