ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 26 kesäkuu 2018 23:20

Intersport otteluraportti: TPS pisti RoPS:n toistamiseen ahtaalle.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Intersport otteluraportti: TPS pisti RoPS:n toistamiseen ahtaalle. Kuva: Oona Sarajärvi

Turun Palloseura piti Rovaniemen Palloseuran ahtaalla Veikkausliigan tiistain kierroksella. Rovaniemen Keskuskentällä päädyttiin vauhdikkaan alun jälkeen pistejakoon 0-0 (0-0). RoPS jatkaa Veikkausliigassa edelleen toisena neljän pisteen erolla kolmantena olevaan FC Lahteen.

Tähän TPS on tällä kaudella erikoistunut. Turkulaiset ovat jumittuneet Veikkausliigan sarjataulukossa häntäpäähän, mutta ovat järjestään onnistuneet tylsyttämään parhaimman terän sarjan kärkipään joukoilta. Sen ovat kokeneet niin KuPS, FC Lahti kuin Rovaniemen Palloseurakin.

- Tässä sarjassa kyse ei ole siitä, että kävellään kentälle ja voitetaan 4-0, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela totesi pelin jälkeen.

- TPS on kuitenkin ollut jokaisessa pelaamassaan pelissä vahvasti mukana, ja on ollut usein se joukkue, joka on luonut ottelussa enemmän maalipaikkoja.

Tänään TPS:ltä kuitenkin puuttuivat hyökkäyspään tehoista Mika Ääritalo sekä Onni Valakari. Samaan tapaan myös RoPS joutui aloittamaan ilman varsinaista keskushyökkääjää. Filip Ivanovski parantelee selkäänsä, eikä Simo Roihaa uskalleta vielä peluuttaa täyttä ottelua.

RoPS sai otteluun vahvan alun. Jo viiden minuutin jälkeen Rasmus Degerman kolisutteli ensimmäisen kerran TPS-maalin tolppia. Jakson edetessä tolppia testaili myös TPS:n Aleksi Ristola.

- TPS sai muutaman vastahyökkäyksen, jotka johtuivat lähinnä meidän huonosta kenttätasapainosta, Koskela kertaili.

- Toisella jaksolla saimme sitä puolta paremmaksi. Vieläkin TPS pääsi pelaamaan liian helposti meidän linjan eteen, mutta yleinen kontrolli pelistä oli kuitenkin parempi.

RoPS joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo puolen tunnin kohdalla. Keskuspuolustaja Juuso Hämäläisen tilalle vaihdettiin hyvin tontin täyttänyt Jems Geffrard. Ottelun loppupuolella myös toinen RoPS-toppari Leo Väisänen jouduttiin taluttamaan kentältä. Nopeakinttuinen Fugo Segawa sai kantaa vastuuta viimeiset minuutit.

Ottelun puhuttavin hetki osui jälleen lisäajalle. Lassi Lappalainen oli murtautumassa oikealta laidalta, kun erotuomari Jani Laaksonen vihelsi pelin poikki RoPS-rikkeen merkiksi. Tulkinnasta riippuen Lucas Lingman joko riuhtaisi itsensä irti Niklas Blumqvistin otteesta, tai huitaisi Niklas Blumqvistia kasvoihin.

RoPS-leirissa Lingmanin saama varoitus kirvoitti kritiikkiä.

- Nämä on näitä. Vaikea keksiä, mitä painokelpoista siitä voisi sanoa, Koskela tuhahti.

TPS onnistui toistamiseen tällä kaudella nollaamaan Rovaniemen Palloseuran, mutta samaan aikaan RoPS onnistui pitämään kauden yhdennentoista nollapelinsä huolimatta siitä, että molemmat ottelun aloittaneet keskuspuolustajat jouduttiin vaihtamaan.

Toni Koskelan eleistä paistoi silti, ettei piste vaikuttanut voitetulta.

- Tämä on ilman muuta pettymys siihen nähden, mitä kentällä tapahtui, RoPS:n päävalmentaja myönsi.

- Mutta pitkän kauden aikana nämäkin tasaantuu. Toisaalta tunnustus myös TPS:lle. He olivat vaarallisia vastahyökkäyksissään ja maksimoivat omat vahvuutensa. 

Rovaniemen Palloseuran kausi jatkuu ensi lauantaina vierasottelulla FC Honkaa vastaan. RoPS:n seuraava kotiottelu ensi keskiviikkona 4. heinäkuuta, jolloin Rovaniemelle saapuu Tampereen Ilves. Ottelu alkaa kello 18.30.

RoPS - TPS 0-0 (0-0)

RoPS Kokoonpano

3 Taiwo Taye
4 Okkonen Antti
8 Wato Kuaté
10 Lingman Lucas
13 Järvenpää Lassi
15 Väisänen Leo (82' Segawa)
21 Heikkilä Aapo
22 Degerman Rasmus (63' Roiha)
24 Lappalainen Lassi
25 Reguero Antonio
47 Hämäläinen Juuso (29' Geffrard)

2 Kantola Eerik
5 Geffrard Jems
12 Kangas Juhani
19 Luiro Jarkko
20 Roiha Simo
26 Segawa Fugo

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvia

Luettu 1831 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309