ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 25 kesäkuu 2018 23:23

Intersport otteluennakko: Onko TPS jälleen RoPS:n kiusana?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Intersport otteluennakko: Onko TPS jälleen RoPS:n kiusana? Kuva: Oona Sarajärvi

Lyhyt juhannustauko on vietetty, ja Veikkausliiga jatkuu jälleen täydellä tohinalla. Tiistaina Rovaniemen Palloseura kohtaa kotonaan Turun Palloseuran. Ottelu alkaa kello 18.30. Portit tapahtumaan avautuvat jo kello 17.30. Ennakkoliput ovat myynnissä Rovaniemen Prismassa, kävelykadun fanituotekojulla sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Otteluisäntänä toimii Intersport Rovaniemi. 

Lähtöasetelmissa vastakkain ovat sarjakakkonen vastaan sarjan kahdestoista, mutta sijoitukset kannattaa unohtaa. Rovaniemen Palloseura on kohdannut TPS:n tälle kaudelle jo kertaalleen. Huhtikuun lopulla Mika Laurikaisen johtama miehistö onnistui nollaamaan napapiiriläiset aiheuttaen RoPS:lle kauden ensimmäiset pistemenetykset.

Edellisellä kierroksella TPS taas ylsi 1-1 tasapeliin Turun paikallis-derbyssä huomattavasti kookkaammalla budjetilla operoivaa FC Interiä vastaan. Voitoitta TPS:aa vastaan ovat jääneet myös FC Lahti sekä KuPS.

Tälle kaudelle Veikkausliigaan paluun tehnyt TPS on kokenut joukkue. Yli puolenkymmentä pelaajaa, mukaan lukien päävalmentaja Laurikainen, olivat raitapaitojen mukana jo heidän edellisellä liigataipaleellaan kaudella 2014. Muutoinkin TPS:n miehistössä on vahva paikallisväri.

Tuloksellisesti TPS:n alkukausi on toki sujunut mollivoittoisesti. Pelillisesti TPS taas ei ole ollut samaan tapaan altavastaajana, kuin sarjataulukko antaisi olettaa.

- Itse asiassa TPS on pelannut todella tasaisia otteluita ja pystynyt luomaan jokaisessa pelissä runsaasti maalipaikkoja, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela varoittaa.

- Heillä on suhteellisen vikkelä ja selvästi hyökkäysorientoitunut joukkue. He pyrkivät pääsemään nopeasti vastustajan linjan taakse ja nostavat rohkeasti molempia laitapuolustajiaan.

Koskela odottaakin työntäyteistä iltaa.

- Tässä sarjassa on nähty jo monta kertaa, ettei ole helppoja otteluita, RoPS:n päävalmentaja huomauttaa ja osoittaa Veikkausliigan tuloksia.

- Joukkueet pelaavat paljon ristiin, ja jokaisessa pelissä meiltäkin vaaditaan hyvää suoritusta.

RoPS pääsee huomiseen kuitenkin kohtalaisen hyvistä lähtökohdista. Alla on kolmen ottelun voittoputki, joista viimeisin oli riemastuttava 0-1 ryöstösaalis PS Kemi Kingseistä yli 3500 vieraskatsojan edessä.

Derby-voitto oli arvokas erityisesti lähtökohtiin nähden. Kemin Sauvosaari on yksi Veikkausliigan hankalimpia vieraskenttiä, mutta RoPS teki jälleen sen mitä pitikin - suojeli omaa maaliaan ja käytti omat paikkansa liki sataprosenttisesti.

RoPS:n sairastupakin alkaa pikkuhiljaa tyhjenemään. Pitkäaikaispotilaista Agnaldo Moraes jr on jo päässyt takaisin harjoituskentille. Huomisesta ottelusta tosin Filip Ivanovskin ja Eetu Muinosen pelaaminen on epävarmaa. Turusta kantautuneiden tietojen mukaan TPS-kokoonpanosta puuttuisivat heidän tämän kauden tehoista vastanneet Mika Ääritalo ja Onni Valakari.

{module Edustus Veikkauslinkki}

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2189 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309