ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 20 kesäkuu 2018 21:06

Säilyykö hegemonia Rovaniemellä? Jänkäderby sähköistää Lapin juhannuksen.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Säilyykö hegemonia Rovaniemellä? Jänkäderby sähköistää Lapin juhannuksen. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran ja PS Kemi Kingsin kohtaaminen juhannuksen alla on jo pienoinen perinne. Huomenna torstaina RoPS matkustaa jälleen kohden vehmasta Sauvosaarta. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 17.30. Rovaniemellä peliä voi seurata suorana Oliver's Cornerin, Feel Vegasin sekä Cafe & Bar Zoomitin studioissa.

Lapissa kaksi kuukautta voi olla pitkä aika. Samojen joukkueiden kohdatessa edellisen kerran Rovaniemellä huhtikuun lopulla, pelattiin vielä lumipyryssä ja hankien keskellä.

Rovaniemen Palloseura voitti kyseisen ottelun kohtalaisen suvereenisti Lassi Lappalaisen, Filip Ivanovskin sekä Agnaldo Moraesin osumilla. Liki 3000 katsojaa todisti Keskuskentällä RoPS:n kauden neljättä perättäistä voittoa.

Sittemmin myös PS Kemi Kings on parantanut otteitaan. Erityisesti kotonaan Sauvosaaressa kemiläiset ovat hankalia voitettavia. Sen ovat saaneet tällä kaudella todistaa niin FC Lahti kuin edellisellä kierroksella Seinäjoen Jalkapallokerhokin.

- He ovat löytäneet itselleen stabiilimman pelin ja puolustaneet tiiviisti keskustaa, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvailee.

Sauvosaaren kenttä nousee liki joka kertaa puheisiin, kun vierasjoukkueet joutuvat Kemiin matkustamaan. Kentän pieni koko ja epätasainen luonnonnurmi luovat jokaiselle ulkopaikkakuntalaiselle ylimääräisiä haasteita.

RoPS:lle alustan ei kuitenkaan pitäisi tulla täytenä yllätyksenä. Joukkue on harjoitellut kuluneen viikon Susivoudin kentällä, joka on Rovaniemellä yksi harvoja jäljellä olevia luonnonnurmia.

- Nykypäivän nuorille pelaajille tekonurmi alkaa olemaan tutumpi alusta kuin oikea nurmi, Koskela myöntää.

- Jo Maarianhaminassa pääsimme onneksi pelaamaan samankaltaisissa olosuhteissa ja nyt kotona olemme hakeneet sitä samaa Susivoudista. Luonnonnurmella on aina omat pomppunsa ja pallo käyttäytyy eri tavalla.

Derby-henkeen sopien tiedossa lienee runsaasti kamppailuja sisältävä ottelu. Pallo tulee elämään ja maata pitkin pelaaminen vaikeutuu.

- Varmasti tulee enemmän irtopalloja, mutta omassa pelaamisessamme samat periaatteet säilyvät edelleen, RoPS:n päävalmentaja Koskela näkee.

- Pelaajien on oltava saatavilla siten, että saamme syötöt omille. Kun irtopalloja väkisinkin tulee, meidän on oltava joukkueena riittävän tiiviitä, jotta meillä on mahdollisuus tilanteiden voittamiseen.

PS Kemi Kingsin tehomiehistä Juho Mäkelä lienee rovaniemeläiskannattajien silmiinkin mielenkiintoisin seurattava. Veikkausliigan maalikuninkuuden kahdesti voittanut Mäkelä oli Kemin ratkaisija juuri edellisessä ottelussa SJK:ta vastaan. Sen sijaan RoPS:ssakin testillä käyneen Keaton Isakssonin pelaaminen on epävarmaa.

Rovaniemen Palloseuran osalta toipilasosasto näyttää jo tyhjenemisen merkkejä. Sekä Simo Roiha että Filip Ivanovski ovat valmiina kokoonpanoon. 

RoPS 3 edellistä ottelua

Pe 1.6.2018 RoPS - HJK 1 — 2
Ti 12.6.2018 RoPS - VPS 1 — 0
La 16.6.2018 IFK Mariehamn - RoPS 1 — 3

PS Kemi 3 edellistä ottelua

La 2.6.2018 PS Kemi - FC Lahti 0 — 0
Ti 12.6.2018 FC Inter - PS Kemi 1 — 0
La 16.6.2018 PS Kemi - SJK 1 — 0

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1844 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309