sunnuntai, 17 kesäkuu 2018 01:31

Saarelta upea voitto - Aapo Heikkilä RoPS:n ratkaisijana

Saarelta upea voitto - Aapo Heikkilä RoPS:n ratkaisijana Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura nappasi jälleen erittäin arvokkaat sarjapisteet uhrautuvasti taistellen. IFK Mariehamn kaatui kotonaan 1-3 Wato Kuatén, Aapo Heikkilän sekä Lucas Lingmanin maaleilla. Voitto nosti RoPS:n sarjassa jo toiseksi.

Näitä on nähty. Vastustaja näennäisesti hallitsee otteluita, ja RoPS käy viimeistelemässä maalit huikealla prosentilla. RoPS puolustaa todella kurinalaisesti, ja viimeisenä lukkona toimii luonnollisesti maalivahti Antonio Reguero.

IFK Mariehamnin pelätty ykköspyssy Aleksei Kangaskolkka vei isännät johtoon jo minuutin kohdalla, mutta sen jälkeen ei IFK yltänyt yhtä tolppalaukausta lähemmäksi.

Rovaniemen Palloseura sai kuitattua isäntien johto-osuman jo reilun 20 peliminuutin jälkeen. Wato Kuaté pääsi tälläämään kulmapotkun jälkitilanteesta pallon IFK-maalin kattoon.

RoPS on hiukan tuskaillut hyökkääjätilanteensa kanssa, mutta samaan aikaan joukkue on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja.

Tarvittaessa uusia ratkaisijoita nousee aina esiin. Edellisessä VPS-ottelussa se oli Antti Okkonen. IFK Mariehamnia vastaan Wato Kuaté viimeisteli RoPS-uransa ensimmäisen maalin.

Todellisen gorillan niskastaan pudotti kuitenkin Aapo Heikkillä. Heikkilän edellinen maali Veikkausliigassa on niinkin kaukaa kuin kauden 2016 avausottelusta PK-35 Vantaata vastaan. Maaliton jakso on ollut hyökkääjälle raskas.

Maarianhaminassa onnistuminen lopulta nähtiin. Lassi Lappalaisen keskitys oli jo karata Heikkilän jaloista, mutta taitavasti Heikkilä sai pidettyä pallon hallussaan, otti hiukan sivuun ja laukoi takayläkulmaan.

- Aika iso apina tipahti nyt selästä, Heikkilä naureskeli voittomaaliaan heti pelin jälkeen.

- Nousu tappioasemasta tuntuu aina hyvältä, mutta voitto Saarella on jotain erityistä. En tiedä onko se kenttä, ilmapiiri vai mikä, mutta aina täällä on vastustajan todella vaikea pelata.

Samaa kertovat myös tilastot RoPS:n edellinen voitto IFK Mariehaminin kotikentältä on peräti kaudelta 2014.

Yksi ottelun hahmoista oli vahvaa keskikentän peliä esittäneen Wato Kuatén lisäksi myös Heikkilän maalin alustanut Lassi Lappalainen.

Lappalaisella itselläänkin olisi ollut mahdollisuus paketoida lopullisesti ottelu, mutta lopulta hän rakensi tekopaikan Lucas Lingmanille aivan ottelun viimeisillä minuuteilla. Lingmanille maali oli kauden kolmas.

Pelin jälkeen RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela toisteli samaa kuin pelaajansakin. Wiklöf Holding Arena on vaikea vieraskenttä.

- Tämä on hankala paikka tulla, josta kertoo jo meidän keskinäisten otteluiden tilastotkin, Koskela myönsi.

- Voitto oli joukkueelta todella kova suoritus. IFK:lla oli molemmilla jaksoilla muutamia paikkoja, joita emme puolustaneet kovin hyvin, mutta muuten tämä oli meiltä vahva suoritus.

Voitto nosti RoPS:n sarjassa toiseksi kolmella pisteellä ohi Kuopion Palloseuran. Ottelussa tehtiin myös RoPS-historiaa. Nuori 17-vuotias Rasmus Degerman oli nyt ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa Veikkausliigan ottelussa.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on torstaina 21.6.. Lapin Hegemoniaottelussa RoPS kohtaa PS Kemi Kingsin Sauvosaaren luonnonnurmella. Ottelu alkaa jo kello 17.30.

IFK Mariehamn - RoPS 1-3 (1-1)

02' 1-0 Aleksei Kangaskolkka
26' 1-1 Wato Kuaté
67' 1-2 Aapo Heikkilä
85' 1-3 Lucas Lingman