ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 kesäkuu 2018 18:30

Vi åker båt igen. RoPS reser till Mariehamn.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Vi åker båt igen. RoPS reser till Mariehamn. Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliiga jatkuu viikonloppuna täydellä kierroksella. Rovaniemen Palloseura matkaa lauantaiksi Ahvenanmaalle IFK Mariehamnin vieraaksi. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta kello 19.15. Pelin näyttävät Rovaniemellä suorana Oliver's Corner sekä Feel Vegas ja Cafe & Bar Zoomit.

Reilu kaksikymmentä tuntia. Sen verran kestää matka Napapiiriltä Ahvenanmaalle. Kyseessä on RoPS:lle kauden ensimmäinen ja päävalmentaja Toni Koskelalle uran ensimmäinen todellinen vierasmatka.

- Onhan siinä kerrakseen. Saadaan matkustaa junalla, laivalla, bussilla ja paluumatkalla vielä lentokoneellakin, Koskela naureskelee.

Edellisen ottelun RoPS sai onnekseen pelata kotonaan Keskuskentällä. Tiistaina Vaasan Palloseura kaatui Antti Okkosen viimesekuntien maalilla 1-0. RoPS oli ottelussa ajoittain vastaanottajan roolissa, mutta onnistui tärkeimmissä eli oman maalin varjelussa.

- Pelasimme siinäkin ottelussa ensimmäisen puoliajan hyvin. Meillä oli pari läpiajoa, yksi avopaikka ja yksi hylätty maalikin, joka ei missään tapauksessa ollut paitsio, Koskela huomauttaa.

- Vastustaja saa aina jossain vaiheessa hyviä jaksoja, mutta on meidänkin mietittävä, kuinka saisimme tasaisemman yhdeksänkymmentäminuuttisen. Erityisesti väsyneenä meidän tulee keskittyä perusasioihin, pitää perustekeminen mahdollisimman laadukkaana ja ylipäätään pitää asiat yksinkertaisina.

RoPS:n huominen vastustaja IFK Mariehamn on saanut edellisestä viidestä ottelusta ainoastaan yhden tasapelipisteen Seinäjoen Jalkapallokerholta. Viimeisin ottelu päättyi tappioon Helsingin Jalkapalloklubille 2-0.

IFK:lla on kuitenkin pelotteensa. Puolustuksessa luutii RoPS:llekin erittäin tuttu toppari Ivan Tatomirovic. Hyökkäyspelaamisen tueksi on pienen tauon jälkeen palannut tällä kaudella jo kolme maalia viimeistellyt Robin Sid.

Maarianhaminan todellinen ase on kuitenkin hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka, joka on tälläkin kaudella viidentoista maalin tahdissa.

- Aleksei on heille kaikin tavoin tärkeä pelaaja. Pallonriistoissa hän on aina se kohde, jolle pallo yritetään saada joko ensimmäisellä tai viimeistään toisella syötöllä, Koskela kertoo.

-  Meidän hyökätessä on tärkeää, että meidän topparit ja keskikenttäpelaajat tietävät, missä Kangaskolkka menee. Suorat syötöt on pyrittävä peittämään tai viimeistään on pystyttävä tuplaamaan tilanne, ettei Kangaskolkka pääse kääntymään.

IFK Mariehamn ei ole enää tälla kaudella se puolustuspelaamisen erikoisjoukkue, joka voitti Suomen mestaruuden kaksi vuotta sitten. Maarianhamina on päästänyt jo 24 maalia. Mestaruuskaudella päästettyjä maaleja oli 25.

Kaikista erityispiirteistään ei IFK kuitenkaan ole luopunut. Wiklöf Holding Arenan luonnonnurmi ja kapea kenttä ovat säilyneet.

- Se on selkeästi kapeampi kuin meidän kotikenttä, RoPS-valmentaja luonnehtii.

- Maarianhamina on tehnyt huomattavan paljon maaleja erikoistilanteista. Kapeammalla kentällä erikoistilanteet tulee aina hiukan lähempää maalia, jolloin niiden merkityskin korostuu.

RoPS ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet tälle kaudelle jo kertaalleen. Huhtikuussa Rovaniemellä RoPS voitti Lucas Lingmanin ja Simo Roihan maaleilla 2-0.

{module Edustus Veikkauslinkki}

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1950 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309