ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 01 kesäkuu 2018 22:51

RoPS taisteli kauden ennätysyleisön edessä - HJK vankisti sarjajohtoaan

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS taisteli kauden ennätysyleisön edessä - HJK vankisti sarjajohtoaan Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura antoi Helsingin Jalkapalloklubille täyden vastuksen Veikkausliigan kärkiottelussa. HJK:n laadukas sikermä nappasi kuitenkin pisteet Napapiiriltä João Klaussin kahdella osumalla. RoPS:n kavennuksesta vastasi Lassi Järvenpää.

Tulos ei koskaan valehtele, mutta RoPS:n lähtökohdat perjantain otteluun olivat vaikeat. Vakikokoonpanosta puuttui peräti kolme avainpelaajaa. Lisäksi kaksi pelaajaa, Juho Hyvärinen sekä Simo Roiha, jouduttiin vaihtamaan loukkaantuneina jo avausjaksolla.

Vaihtoihin ei RoPS kuitenkaan kaatunut. Tilalle tulleet Aapo Heikkilä sekä nuori Veka Pyyny täyttivät paikkansa erinomaisesti.

Avausjakso oli maaliton. RoPS sai pidettyä HJK:n pelätyn tehonyrkin kurissa. Ainoastaan Moshtagh Yaghoubin kaukolaukauksen joutui RoPS-vahti Antonio Reguero todella torjumaan.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelan sekä joukkueen kunnianhimosta kuitenkin kertoo, ettei Koskela ollut lainkaan tyytyväinen ensimmäiseen kolmeen varttiin.

- Emme tehneet oikein mitään yhtenäisesti ja olimme pallollisena vaatimattomia, Koskela tuhahti.

- Toki, ei Klubillakaan huippupaikkoja ollut, mutta niin oli meilläkin vaikeaa päästä itse riistoihin ja saada niistä luotua tarpeeksi laadukkaita paikkoja.

Klubi karautti johtoon aivan toisen jakson alkuminuuteilla. Juha Pirisen täydellinen syöttö löysi maalilta Veikkausliigan maalipörssiä johtavan brassihöykkääjä Klaussin. Jakson viimeminuuteilla syntynyt Klaussin illan toinen osuma oli hänelle jo koko kauden yhdestoista.

RoPS:n kannalta pientä jossittelun varaa jätti Lassi Järvenpään lisäajalla ruuhkan takaa tykittämä kavennus. Klaussin 0-2 ja Järvenpään 1-2 maalien väliin ei jäänyt kuin nelisen minuuttia. Kavennus oli pieni palkkio kovasta urakasta.

Koskelaa ei lohtumaali pelin jälkeen lämmittänyt. Sen sijaan hän iloitsi nuoren Veka Pyynyn esiintymisestä. Pyyny pelasi nyt ensimmäiset kunnolliset minuuttinsa Veikkausliigassa ja esiintyi erittäin ennakkoluulottomasti.

- Vekan debyytti oli hyvä. Hän joutui kentälle suhteellisen vaikeista lähtökohdista. Suomesta ei tällä hetkellä löydy kovempaa vastustajaa kuin HJK, Koskela kehui vastikään U18 maajoukkueeseenkin valittua Pyynyä.

- Veka sai aikaiseksi muutamia puolittaisia hetkiä, jotka oli lähellä, että niistä oltaisiin saatu paljon enemmänkin. Ehdottomasti positiivinen juttu ajatellen meidän tulevaisuutta.

Tappio ei juurikaan muuttanut Rovaniemen Palloseuran asemaa Veikkausliigassa. HJK on jo todennäköisesti karannut muilta, mutta RoPS on edelleen kiinni mitaleissa, kun SJK:ta lukuun ottamatta kaikki joukkueet on kohdattu ainakin kertaalleen.

- Kun huomenna heräilemme ja kertailemme kulunutta alkukautta, niin onhan se plus-merkkinen, Koskelakin myönsi.

- Kahdestatoista pelistä 21 pinnaa on kuitenkin enemmän kuin olimme budjetoineet. Tällä pistetahdilla pelattaisiin europaikoista, ja niitä me lähdemme ehdottomasti jahtaamaan.

HJK-ottelu tietää joukkueille myös ensimmäistä lyhyttä lepotuokiota - niiden pelaajien osalta, jotka eivät maajoukkueiden mukaan. Maaottelutauon jälkeen kausi jatkuu tiistaina 12. kesäkuuta kotiottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan.

Ottelussa loukkaantuneiden Simo Roihan tai Juho Hyvärisen tilanteista ei ole vielä tarkkaa tietoa. 

RoPS - HJK 1-2 (0-0)

52' 0-1 João Klauss
88' 0-2 João Klauss
90+3 1-2 Lassi Järvenpää

RoPS Kokoonpano

3 Taye TAIWO4 Antti OKKONEN
6 Juho HYVÄRINEN (21' Heikkilä)
9 Filip IVANOVSKI
10 Lucas LINGMAN (87' Degerman)
13 Lassi JÄRVENPÄÄ
14 Eetu MUINONEN
15 Leo VÄISÄNEN
20 Simo ROIHA (34' Pyyny)
25 Antonio REGUERO
47 Juuso HÄMÄLÄINEN 

5 Jems GEFFRARD
12 Jarkko OJANIEMI
18 Veka PYYNY
19 Jarkko LUIRO
21 Aapo HEIKKILÄ
22 Rasmus DEGERMAN
26 Fugo SEGAWA

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2352 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309