ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 01 kesäkuu 2018 12:22

Veikkausliigan kärkikamppailu lähenee - Juho Hyvärinen luottavaisena pelipäivän alla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Veikkausliigan kärkikamppailu lähenee - Juho Hyvärinen luottavaisena pelipäivän alla Kuva: Pasi Pikkupeura

Tänään perjantaina jalkapallon ystäville on tarjolla todellista makeaa. Rovaniemen Keskuskentällä kohtaavat sarjan kärkijoukkueet RoPS ja HJK. Yksi illan seuratuimmista pelaajista tulee olemaan Rovaniemen Palloseuran Juho Hyvärinen.

Juho Hyvärinen, 18, on ikäluokkansa lahjakkaimpia kotimaisia jalkapalloilijoita. Hyvärinen sai ensiminuuttinsa Veikkausliigassa jo toissakaudella, mutta tänä keväänä hän on murtautunut pysyvästi RoPS:n vakiokokoonpanoon.

Hyvärisen onnistunut alkukausi on ollut yksi syy sille, miksi RoPS on tällä hetkellä HJK:n lähin haastaja Veikkausliigan kärkipaikalle. Yhdessätoista ottelussa RoPS on päästänyt selkänsä taakse ainoastaan kuusi maalia.

Se on kahdentoista joukkueen sarjassa ylivoimaisesti vähiten. Kun kautta on takana kolmannes, on RoPS Veikkausliigassa toisena heti HJK:n takana.

- Olemme olleet tiiviitä ja organisoituneita, laitapuolustajana normaalisti pelaava Juho Hyvärinen kuvailee.

- Tiiveyteen auttaa, että meillä on todella selkeä taktiikka, jonka olemme saaneet joukkueena toimimaan. Meillä on selvät ohjeet kaikkeen tekemiseen. Kun jokainen on sitä noudattanut, on tulostakin tullut.

RoPS on pelannut peräti kahdeksan ottelua päästämättä niissä maaliakaa, mutta samaan aikaan RoPS on myös tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten osumia.

Onko Hyvärinen RoPS:n seuraava kansainvälinen pelaaja?

Juho Hyvärinen kuuluu itseoikeutetusti Suomen U19 Poikamaajoukkueeseen. Pelkästään tältä keväältä tilille on jo kertynyt tuplamaaottelut Makedoniaa sekä Sveitsiä vastaan.

Suomen U19 maajoukkue valmistautuu parasta aikaa heinäkuun EM-kotikisoihin. Lopullista kisoihin lähtevää joukkuetta ei ole vielä nimetty, mutta olisi melkoinen yllätys, mikäli Hyvärisen nimi ei löydy listoilta.

Nuorten arvoturnaukset ovat pelaajille erittäin potentiaalisia näyttöpaikkoja. Katsomoissa ovat suurten agenttiyhtiöiden edustajat sekä isojen seurojen pelaajatarkkailijat.

Hyvärisenkin tavoite on päästä aikanaa isoille ulkomaan kentille, mutta se ei ole asia, joka tulisi mukaan päivittäiseen tekemiseen.

- Näiden asioiden pyörittely ei ole tekemisen ydinjuttu, vaan pelaamisesta nauttiminen. Ulkomaankutsut tulevat vain peliesitysten mukaan, jos ovat ylipäätään tullakseen, RoPS-puolustaja toteaa.

Ennen heinäkuun EM-kisoja myös RoPS:lla on edessä isoja otteluita. Niistä polttavin on tämän päivän kärkiottelu Helsingin Jalkapalloklubia vastaan.

– Me olemme jo osoittaneet olevamme hyvä joukkue. Tulosten myötä usko on koko ajan vahvistunut, että voimme olla loppuun saakka mukana kärkikahinoissa, Hyvärinen luottaa.

– Tänään on kuitenkin jaossa erittäin tärkeitä pisteitä, ja mikä oleellisinta tämä on meidän kotipeli. Toivotaan kunnollista yleisöryntäystä! Sitä ei voi liiaksi korostaa, millainen tuki yleisöstä voi olla pelaajille.

RoPS:n ja HJK:n välinen ottelu potkaistaan käyntiin tänään iltapäivällä kello 18.30. Portit keskuskentälle avautuvat jo kello 17.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

{module Edustus Veikkauslinkki}

 

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1802 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309