ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 31 touko 2018 20:47

BRP otteluennakko: Veikkausliigan kärkitaistelussa RoPS ja HJK.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
BRP otteluennakko: Veikkausliigan kärkitaistelussa RoPS ja HJK. Kuva: Oona Sarajärvi

Huomisen Veikkausliigakierroksen ehdottomasti mielenkiintoisin ottelu pelataan Napapiirillä. Rovaniemen Palloseura isännöi sarjan kärkiottelussa Helsingin Jalkapalloklubia. Ottelu alkaa kello 18.30. Portit Keskuskentälle avautuvat kello 17.30. Otteluisäntänä toimii BRP.

Harvan jalkapallo-ottelun ennakkoasetelmat ovat yhtä kihelmöivät. Pelkästään sarja-asetelmien vuoksi RoPS:n ja HJK:n kohtaamisessa on suuria jännitteitä. HJK johtaa sarjaa, mutta Klubin lähin haastaja hengittää niskaan Napapiiriltä.

Huominen ottelu on myös täynnä tunteikkaita kohtaamisia. Rovaniemellä muistetaan edelleen nimet Moshtagh Yaghoubi, Juha Pirinen sekä Faith Friday Obilor. Moni RoPS:n hopeakauden 2015 sankareista vaikuttaa nykyään pääkaupunkiseudulla.

Mutta samoin on pelaajavirta käynyt etelästä pohjoiseenkin. Tämän kauden nuorista RoPS-sankareista Leo Väisäsellä, Lassi Lappalaisella sekä Lucas Lingmanilla on kaikilla HJK-taustaa.

Mielenkiintoa tuo lisäksi huominen valmentajien kohtaaminen. RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela haastaa nyt ensimmäistä kertaa Veikkausliigakentällä Mika Lehkosuon. Ennen siirtymistään Rovanimen Palloseuraan Koskela toimi juuri Lehkosuon apuvalmentajana.

Lehkosuon pitkäaikaisena apurina Koskela tuntee myös Lehkosuon tavat. Materiaalin puolesta HJK on kotimaan kentillä ylivoimainen, mutta pelillisesti Klubi tuskin pääsee RoPS:aa yllättämään.

- Olen seurannut Banan toimintaa hyvin läheltä, joten pystyn ennakoimaan, miten hän tulee asioihin reagoimaan, Koskela uskoo.

- Mitä hän ajattelee meidän pelaamisesta tai mitä heidän tulisi hänen mielestään ottaa meissä huomioon. Omalta osaltamme, samalla tavalla kuin missä tahansa pelissä, pyrimme etsimään sekä vastustajan heikkoudet että vahvuudet.

Heikkouksia tämän kauden HJK:sta on vaikea löytää. Yksistään hurjaan vireeseen nousseet hyökkääjät Filip Valencic sekä Hoffenheimista lainalla oleva João Klauss ovat pelote mille tahansa joukkueelle.

Koskela ei kuitenkaan lupaa erityistä vartiointia juuri tälle kaksikolle.

- HJK:lla on niin paljon hyviä pelaajia, mistä he voivat valita, ettemme me voi keskittyä pelkästään yhteen tai kahteen pelaajaan, RoPS-luotsi kuittaa.

Vaikka vastakkain on kaksi joukkuetta, joista molemmat haluavat kontrolloida palloa, voidaan huomisesta ottelusta silti odottaa kovatempoisempaa kuin keskimääräisestä Veikkausliigapelistä. Sekä RoPS että HJK ovat parhaimmillaan erittäin pelaavia joukkueita.

HJK tosin on tällä hetkellä keskellä melkoista otteluruuhkaa. Huominen on Klubin viides peli viidentoista päivän sisään samalla, kun RoPS on saanut alleen ehjän harjoitusviikon. HJK:lla kuitenkin on ringissä leveyttä tuoda tarvittaessa tuoretta jalkaa kentälle.

- Lähtökohtaisesti HJK hallitsee kaikkia kotimaan pelejä, ja varmasti tulee huomennakin pitämään palloa meitä enemmän, Koskela ennustaa.

- Meidän on oltava kurinalaisia sekä huolellisia. Meidän on myös pystyttävä prässäämään ylempää, ja pallon saatua kyettävä hyökkäämään nopeasti. Unohtamatta kuitenkaan pallon pitämistä ja pallollisena puolustamista, kun sen aika on.

Rovaniemen Palloseuran miehistöstä sivussa on Wato Kuaté pelikiellon vuoksi sekä vielä käsivammasta toipuva Agnaldo Moraes jr. Tälle kaudelle uudistuneiden sääntöjen vuoksi HJK:sta lainalla oleva Lassi Lappalainen ei saa pelata huomisessa ottelussa.

 

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1818 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309