ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 touko 2018 20:40

RoPS nousi tappioasemasta tasoihin - Turusta saaliiksi arvokas piste

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS nousi tappioasemasta tasoihin - Turusta saaliiksi arvokas piste Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura ja Veikkausliigassa piristymisen merkkejä osoitteleva FC Inter Turku päätyivät Kupittaan hyväkuntoisella nurmella 3-3 pistejakoon. RoPS:n maaleista vastasivat Filip Ivanovski kahdella ja Lucas Lingman yhdellä osumalla.

Ottelun jälkeen molempien joukkueiden tunnelmat olivat taatusti kaksijakoiset. RoPS johti avausjaksolla ottelua jo 0-2, mutta Inter kiri hiukan onnekkaastikin 3-2 johtoon. RoPS:n tasoitus syntyi lisäajan lopussa ja vajaamiehisenä.

Täydet kolme sarjapistettä olivat hetken ajan jo käsien ulottuvilla, mutta RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela ei lähtenyt selittelemään.

- Jos haluamme pelata jatkossakin sarjan kärkisijoilla, niin nöyryys tekemiseen on pysyttävät johdettiin me peliä sitten missä vaiheessa ottelua tai kuinka monella maalilla tahansa, Koskela painotti.

- Pidetään asiat simppeleinä ja jatketaan samalla tavalla, millä ollaan johtoasema otettukin. Se on se, mikä tästä pitää ottaa opiksi.

Toisaalta ottelun avausjaksolla RoPS olisi voinut paukutella taululle Interin kannalta varsin murhaavat lukemat.

RoPS:n molemmat maalit olivat täysin identtisiä ja syntyivät vasemmalta laidalta Lassi Lappalaisen sekä Lucas Lingmanin alustamina. Molemmissa osumissa matala keskitys löysi rangaistusalueelta vapaana olleen Filip Ivanovskin.

Jakson edetessä Eetu Muinonen ja Juho Hyvärinen olivat molemmat lähellä kasvattaa RoPS-johtoa. Hyvärinen pelasi tässä ottelussa nyt ylempänä oikeassa laidassa Lassi Järvenpään ollessa tällä kertaa laitapuolustajana.

Jopa Ivanovskin hattutemppu oli lähellä, mutta viimeinen syöttö painui hiukan liiaksi taakse, jotta makedonialaishyökkääjä olisi saanut jalkaa kunnolla pallolle.

Avausjakson lopulla Inter kavensi. Mikko Kuninkaan vapaapotku oli yksi tuhannesta. Pallo leijaili takatolpasta sisään, ja pelin hallinta kääntyi isännille.

- Siihen saakka pelasimme järkevästi. Avasimme Interin prässiä ja teimme itse kaksi hienoa maalia, Koskela kertaili.

- Mutta sen jälkeen pelikuri katosi aivan täysin. Kaverin kavennus oli aivan unelmalaukaus, mutta jos kadotat pelistä otteen, sitä on hankala enää saada takaisin.

Inter tasoitti välittömästi toisen jakson alkuminuuteilla. Timo Furuholm oli yksin etukulmalla ja laukoi läheltä kattoon.

Interin 3-2 johto-osuma oli lähes toisinto avausmaalista. Furuholmin keskitykseltä vaikuttanut veto noin 25 metristä leijaili yli Antonio Regueron. Pallo lirui toistamiseen takatolpan kautta RoPS-maaliin.

Tässä vaiheessa ilta näytti RoPS-kannattajien kannalta jo synkeältä. Entistä pimeämmiksi näkymät kävivät Wato Kuatén saatua kaksi varoitusta lyhyen ajan sisään, ja RoPS joutui yhden miehen vajaalle.

Mutta kuten monesti nähdään, vajaamiehisellä joukkueella on ainoastaan voitettavaa. Lisäajan viimeisellä minuutilla pallo saatiin FC Interin rangaistusalelle Lucas Lingmanille, jonka vetoa Inter-vahti Henrik Moisander ei saanut liimattua.

Lopun nousu lämmitti myös Toni Koskelan mieltä.

- Se oli hyvä ja vahva suoritus. Jo ennen tasoitusta saimme pallon muutaman kerran kontrolloidusti boksin sisälle. Siinä emme onnistuneet esimerkiksi Ilvestä vastaan, Koskela kertaili.

- Maalia edelsi paljon tilanteita, jota emme ole ennättäneet harjoitella. Mutta Lucas pääsi laukomaan kakkospalloon, ja sellaisista tilanteista niitä maalipaikkoja tehdään.

Veikkausliigaa on pelattu nyt tasan kolmannes, ja tasapelinkin myötä RoPS nousi sarjassa pykälän verran toiseksi. Seuraava ottelu perjantaina 1.6. on odotettu kärkikamppailu. Rovaniemen Keskuskentälle RoPS:n vieraaksi saapuu Helsingin Jalkapalloklubi. Ottelu alkaa kello 18.30.

FC Inter - RoPS 3-3 (1-2)

13' 0-1 Filip Ivanovski
18' 0-2 Filip Ivanovski
33' 1-2 Mikko Kuningas
40' 2-2 Timo Furuholm
78' 3-2 Timo Furuholm
90+3' Lucas Lingman

RoPS Kokoonpano

3  Taye TAIWO
6  Juho HYVÄRINEN (66' Roiha)
8  Kuaté WATO
9  Filip IVANOVSKI
10  Lucas LINGMAN
13  Lassi JÄRVENPÄÄ
14  Eetu MUINONEN
15  Leo VÄISÄNEN
24  Lassi LAPPALAINEN
25  Antonio REGUERO
47  Juuso HÄMÄLÄINEN

4  Antti OKKONEN
5  Jems GEFFRARD
12  Jarkko OJANIEMI
20  Simo ROIHA
26  Fugo SEGAWA

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2046 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309