ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 21 touko 2018 23:24

Aleksandr Kokko on jälleen Suomessa - Treenaa toukokuun Rovaniemen Palloseuran matkassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko on jälleen Suomessa - Treenaa toukokuun Rovaniemen Palloseuran matkassa Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran maanantain harjoituksiin saatiin tänään tuulahdus suoraan Kaukoidästä. Kausien 2008 ja 2015 Veikkausliigan maalikuningas Aleksandr Kokko harjoittelee toukokuun loppuun saakka RoPS:n matkassa.

Jo kentän laidalta oli aistittavissa, että jotain erikoista näissä harjoituksissa on, eikä kyse ollut pelkästään yllätystestiä suorittamaan saapuneesta ADT:n doping-ryhmästä.

Ihan mihin tahansa maanantain treeneihin ei saavu toimittajia ja valokuvaajia. Syy oli selvä. RoPS:n harjoituksissa vieraillut Aleksandr Kokko on Rovaniemellä edelleen seurattu mies.

Syksyllä 2016 Australiaan ja sieltä myöhemmin Hongkongiin siirtyneen maalitykin vaiheita on seurattu kannattajien parissa herkeämättä ja mielenkiinnolla. 

Tällä hetkellä Kokolla ei ole sopimusta, mutta ei myöskään kiirettä seuraavan päätöksen tekemiseen. Rovaniemelle hänet lennätti hyvät suhteet seuraan ja kaupunkiin sekä halu päästä harjoittelemaan joukkueen matkassa.

- Kivahan Rovaniemelle on aina tulla. RoPS on Veikkausliigan kärkijoukkue, niin voisiko Suomessa olla tällä hetkellä parempaa paikkaa treenata, hyväntuulinen Kokko naureskelee.

- Lomat vietin jo huhtikuussa ja nyt on käynnissä peruskuntojakso. Olisin tullut Rovaniemelle joka tapauksessa. Täällä on paljon tuttuja ja muutenkin paikka on hieno, joten sain tapettua kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Kokko on pitänyt talven ja kevään ajan kuntoaan yllä lähinnä omatoimisesti. Sopimuskuvioiden ajauduttua Hongkongissa umpikujaan, edellisestä kerrasta jalkapallon parissa on jo useampi kuukausi.

- Olen toki pitänyt itseni hyvässä kunnossa, mutta taitaa olla tammikuun alkua, kun olen edellisen kerran edes koskenut jalkapalloon, Kokko muistelee.

- Nyt oli mahtava päästä treenaamaan joukkueen mukana. Ennen harjoituksia vähän jopa jännitti, mutta kyllä minä edelleen osaan jalkapalloa pelata. Perustekeminen on suhteellisen korkealla tasolla.

Rovaniemellä Kokko pysyttelee vielä ensi viikon ajan. Alustavia tunnusteluja jatkosta Rovaniemen Palloseurassa on käyty, mutta päätöksiä ei ole tehty. Myös jatko ulkomailla on mahdollinen.

- Jos olemme kuun lopussa siinä tilanteessa, että alkaisimme puhumaan sopimuksesta, kokonaisuutta katsottaisiin tarkemmin ja tekisimme pelaajallekin kaikki mahdolliset testit, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela sanoo.

- Nyt tämä aika kannattaa käyttää hyväksi siihen, että Borrelle tulee käsitys siitä, miten me pelaamme jalkapalloa ja hän itse on kaikin puolin hyvässä fyysisessä kunnossa.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 3421 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309