ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 touko 2018 20:46

Rovaniemen Palloseura vahvavireisen FC Lahden vieraaksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseura vahvavireisen FC Lahden vieraaksi Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura lentää perjantaina Helsingin kautta Lahden Kisapuistoon sarjassa neljäntenä olevan FC Lahden vieraaksi. Rovaniemellä ottelua voi seurata suorana Oliver's Cornerin sekä Feel Vegasin ja Cafe & Bar Zoomitin kisastudioissa.

Edellisellä kierroksella Rovaniemen Palloseura vankisti sarjajohtoaan voittamalla kotonaan Kuopion Palloseuran 2-0 kevään ennätysyleisön edessä. Kyseessä oli RoPS:lle peräti seitsemäs nollapeli yhdeksään pelattuun otteluun.

Myös FC Lahti saa valmistautua huomiseen kohtaamiseen voitokkaana sekä kohtalaisen hyvin levänneenä. Lahtelaisten edellisestä ottelusta on vierähtänyt liki kaksi viikkoa. Tuolloin he voittivat kotonaan sarjan häntäpäähän valahtaneen SJK:n loppuhetkien maalilla 1-0.

RoPS on voittanut Lahden tänä vuonna jo kertaalleen. Kolmisen viikkoa sitten Lahti kaatui Rovaniemen Keskuskentälle 2-0 Agnaldo Moraesin ja Lassi Lappalaisen maaleilla.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Toni Koskela uskoo perjantaina ottelun noudattavan edellisen pelin kaavaa. Vastakkain on sarjan kaksi parhaiten puolustavaa joukkuetta, joten maalipaikat tulevat olemaan tiukassa.

- Tosin sitten edellisen kohtaamisen Lahti on voittanut paitsi SJK:n myös HJK:n sekä pelannut KuPS:n kanssa tasan. He ovat suhteellisen hyvässä vireessä tällä hetkellä, Koskela varoittaa.

- Mutta varmasti saman tyylinen peli on tulossa kuin edellinenkin. Asetelmatkin on suhteellisen sama. Lahti puolustaa hyvin ja on juoksuvoimanen. Tasainen ja tarkka peli on tulossa tästäkin.

Kuluvan viikon RoPS on voinut harjoitella ihanteellisissa olosuhteissa lämmön helliessä Napapiiriä liki koko viikon ajan.

Ehjä harjoitusviikko on antanut mahdollisuuden pureutua myös huomiseen vastustajaan. Vaikka FC Lahti on sarjassa neljäntenä, on se kaksi ottelua vähemmän pelanneena käytännössä samoissa kärkikahinoissa RoPS:n, HJK:n sekä KuPS:n kanssa.

- Tietenkin olemme käyneet lävitse myös Lahden asioita, miten he puolustavat ja pyrkivät hyökkäämään, mutta pääpaino on oman tekemisen kehittämisessä, Koskela huomauttaa.

- Viimeksi pelasimme erittäin hyvän ensimmäisen jakson ja taas selkeästi heikomman toisen jakson. Meidän on pyrittävä takaisin kohden hyvää ja stabiilia yhdeksänkymmentäminuuttista.

Huominen ottelu pelataan perinteikkäällä, mutta viime kesänä keinonurmen saaneella Lahden Kisapuiston kentällä. 

RoPS:n keskikenttämies Agnaldo Moraes Jr. loukkasi kätensä torstain valmistavissa harjoituksissa. Moraesin poissaolon pituus vahvistuu myöhemmin. RoPS ei harjoitellut torstaina aivan täydellä miehistöllä, mutta muiden pelaajien kohdalla lopullinen päätös pelaamisesta tehdään perjantaiaamuna.

{module Edustus Veikkauslinkki}

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2331 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309