ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 13 touko 2018 13:21

Leo Väisänen on Veikkausliigan seuratuimpia nuoria puolustajia - Pysähtyykö sunnuntaina myös KuPS?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Leo Väisänen on Veikkausliigan seuratuimpia nuoria puolustajia - Pysähtyykö sunnuntaina myös KuPS? Kuva: Pasi Pikkupeura

Sunnuntaina Napapiirille saapuva Kuopion Palloseura on visaisen haasteen edessä. Kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen kotijoukkue RoPS on Veikkausliigan kärjessä päästäen ainoastaan kolme maalia. Yksi RoPS:n takuumiehistä on puolustaja Leo Väisänen.

Leo Väisänen, 20, on noussut raketin lailla Veikkausliigan seuratuimpien pelaajien joukkoon. Jo viime kaudella Väisänen tiedettiin nuorena ja lupaavana pelaajana, mutta tänä keväänä hänestä on kasvanut Rovaniemen Palloseuran johtava keskuspuolustaja.

Väisäsen esiintyminen kentällä on eleetöntä ja virheetöntä. Juuri sellaista, jota keskuspuolustajalta odotetaankin. Hän on varma pääpelaaja, joka on yksi syy sille, miksi Rovaniemen Palloseuraa vastaan ei olla tällä kaudella tehty vielä ensimmäistäkään erikoistilannemaalia.

Veikkausliigan huhtikuun joukkueessa komeili itseoikeutetusti Leo Väisäsen nimi. Hän kuuluu myös Suomen U21 maajoukkueeseen.

- Hommat ovat menneet raiteilleen, Väisänen itse kertailee kuluvaa kevättä.

- Viime kausi oli monella tapaa vaikea. Oli loukkaantumisia ja muuta, mutta nyt olen saanut treenata pitkään täysin ehjänä. Ja tietenkin viime kaudesta on tullut lisää kokemusta ja taitoakin.

Kokemusta kertyy jatkossakin. Kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen Väisänen on yksi ainoastaan neljästä Veikkausliigan pelaajasta, joka on pelannut jokaisen ottelun jokaisen minuutin. Samaan tilastoon yltävät Väisäsen lisäksi Rovaniemen Palloseuran maalivahti Antonio Reguero sekä laitapuolustaja Taye Taiwo.

Taye Taiwon nostaa Väisänenkin esille, kun puhe kääntyy hänen pelitovereihinsa RoPS:n puolustuksen linjassa. Muun muassa Italian ja Ranskan pääsarjaa tahkonnut Taiwo on Veikkausliigan kansainvälisesti meritoitunein pelaaja.

- Taye on johtaja sekä kentällä että sen ulkopuolella, Väisänen naurahtaa.

- Kentällä hän hoitaa aina oman roolinsa ja välillä pakosta meidän toistenkin roolit. Hän on todella tärkeä palanen meidän kokonaisuuteen. Lisäksi hän antaa loistavia vinkkejä varsinkin nuoremmille pelaajille.

Taiwo ei ole suinkaan ainoa kansainvälinen esikuva Väisäsen välittömässä lähipiirissä. Leon vanhempi veli Sauli Väisänen on pelannut ulkomailla jo viidettä kautta ja on tällä hetkellä ammattilaisena Italiassa. Aikanaan Suomen rajojen ulkopuolelle tähtää myös nuorempi veljeksistä.

- Tietenkin ulkomaat ovat olleet aina tavoitteena, mutta aika vähän sitä kauden aikana miettii. Nyt edetään vain ottelu kerrallaan, Väisänen hiukan toppuuttelee.

- Mutta olisihan se hienoa. Kova luotto minulla on itseeni, että vielä joskus tulee se päivä, kun pelaan ulkomaan sarjoissa. Olisi hienoa päästä katsomaan, mihin saakka rahkeet riittää.

Rovaniemen Palloseuran ja Leo Väisäsen seuraava mittari on sarjassa kolmantena oleva Kuopion Palloseura. Ottelu pelataan äitienpäivänä sunnuntaina kello 18.30. Juhlapäivän kunniaksi kaikilla äideillä on otteluun vapaa pääsy. Muut ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Veikkauksen pelikohteet osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1576 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309