ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 12 touko 2018 19:19

Äitienpäivän namupala - Sunnuntaina Veikkausliigan kärkiottelu RoPS - KuPS

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Äitienpäivän namupala - Sunnuntaina Veikkausliigan kärkiottelu RoPS - KuPS Kuva: Oona Sarajärvi

Sunnuntaina Rovaniemellä on tarjolla todellista jalkapalloherkkua. Veikkausliigan kärkiottelu Rovaniemen Palloseura vastaan Kuopion Palloseura potkaistaan käyntiin kello 18.30. Portit tapahtumaan avautuvat jo kello 17.30. Äitienpäivän kunniaksi kaikki äidit on kutsuttu ilmaiseksi otteluun. Lisäksi äideille on tarjolla Choco Delin herkullisia käsin tehtyjä konvehteja.

RoPS ja KuPS kohtaavat tälle kaudelle jo kolmannen kerran. Vielä maaliskuussa Suomen Cupissa KuPS oli joukkueista vahvempi maalein 2-0. Kuukautta myöhemmin voimasuhteet keikahtivat. RoPS kävi hakemassa Kuopiosta täydet sarjapisteet Juho Hyvärisen loppuhetkien maalilla.

Nyt joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa tälle kaudelle Rovaniemellä. Sitten RoPS-tappion kuopiolaiset eivät ole hävinneet sarjassa otteluakaan, ja ovat jo hiipineet kahden pisteen päähän Veikkausliigaa johtavasta Rovaniemen Palloseurasta.

- KuPS on tällä hetkellä ellei Suomen paras joukkue, niin hyvin lähellä sitä, varoittaa rovaniemeläisten päävalmentaja Toni Koskela.

- Se on erittäin hyökkäysvoimainen joukkue. Heillä on paljon eri tyyppisiä pelaajia, jotka täydentävät toisiaan. Heillä löytyy vaihtoehtoja sekä keskikentälle että yläkertaan.

Egyptin maajoukkuemies Abdalla El Said siirtyi keväällä suuren kohun saattelemana Kuopioon, mutta Veikkausliigan seuratuin pelaaja lienee tällä hetkellä maalitilastoakin johtava Rasmus Karjalainen.

Oulun luistinseuran kasvatti edusti viime kaudella PS Kemiä nakutellen vielä kohtuulliset kahdeksan maalia 32 ottelussa. Nyt Karjalaisen tilillä on jo kuusi osumaa kuudesta pelaamastaan ottelusta. Niistä viisi hän on tehnyt kahdessa viimeisessä pelissään.

Toisaalta KuPS:lla on nyt vastassaan Veikkausliigan toimivin puolustus. RoPS on päästänyt kahdeksassa ottelussa ainoastaan kolme maalia. Samassa ajassa kuopiolaisten verkko on heilunut yhdeksän kertaa.

- Puolustettaessa oleellista on, että pystymme pitämään Kuopion meidän muodon ulkopuolella, Koskela tähdentää.

- KuPS tulee varmasti tähänkin otteluun kovalla prässillä. Meidän on päästävä prässin alta pois, avattava peliä ja sitä kautta löydettävä isoja tiloja. KuPS on kuitenkin erittäin hyvä niissä tilanteissa, jolloin he ovat menettäneet pallon.

Toni Koskela pääsee valitsemaan sunnuntain kokoonpanonsa kohtuullisen ehjästä miehistöstä. Kuopion Palloseuralta on sivussa puolustaja Luis Carlos Murillon varoitustilin täyttymisen johdosta.

Rovaniemen Palloseura vastaan Kuopion Palloseura Keskuskentällä kello 18.30. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi

Ottelun pelikohteet löytyvät osoitteesta www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2573 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309