ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 06 touko 2018 20:45

Veikkausliiga jatkuu täydellä kierroksella - RoPS matkustaa maanantaina Tampereelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Veikkausliiga jatkuu täydellä kierroksella - RoPS matkustaa maanantaina Tampereelle Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliiga jatkuu kolmen välipäivän jälkeen täydellä kuuden ottelun kierroksella huomenna maanantaina. Sarjakärki Rovaniemen Palloseura matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18.30. Rovaniemellä pelin näyttävät suorana Oliver's Corner ja Feel Vegas sekä Zoomit. Kotivastaanottimista Ruutu+.

RoPS:n huominen vastustaja Tampereen Ilves katkaisi edellisessä ottelussaan oman kolmen voitottoman ottelun putken. Ilves kaatoi Turussa putoamisviivan tuntumassa tasapainoilevan FC Interin Lauri Ala-Myllymäen maalilla 0-1.

Kyseessä oli samalla Ilveksen kauden ensimmäinen nollapeli. RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuitenkin huomauttaa, ettei Jarkko Wissin Ilves ole päästänyt vastustajia helpolla omalla puolustusalueellaan.

- Kaikkien tilastojen perusteellakin Ilves on joukkue, jota vastaan on erittäin vaikea saada maalipaikkoja, Koskela huomauttaa.

- He puolustavat tiiviisti ja kurinalaisesti, mutta lähtevät erittäin nopeasti ja vaarallisesti vastaan, jos saavat aikaiseksi riistoja keskikentällä. Se meidänkin täytyy huomioida, ettemme menetä palloja vaarallisimmilla alueilla.

Huomisen ottelun Ilves joutuu vielä pelaamaan evakossa Ratinan Stadionilla. Ilveksen oma kotikenttä Tammelan Stadion ei ole vielä toipunut talven jäljiltä pelikuntoon.

Mutta täysin priimassa kunnossa ei ole myöskään Tampereen suurimman urheilupyhätön Tammelan luonnonnurmi. Alusta on molemmille joukkueille sama, mutta voi tuoda itse peliin oman lisämausteensa.

- Pallo tulee pomppimaan enemmän ja nähdään enemmän irtopalloja. Silloin on oleellista, kuka korjaa kakkospallot, Koskela painottaa.

- Meidän on osattava lukea, koska on järkevää pelata pidempää syöttöä. Jos me vain pelataan pitkää palloa ja toivotaan parasta, niin silloin hyvin todennäköisesti emme ikinä voita kakkospalloja ja saa palloa omille. Järki pitää olla mukana.

RoPS-leirissä halutaan pikaisesti unohtaa myös edellinen ottelu FC Honkaa vastaan. Viime torstaina espoolaiset aiheuttivat Lassi Lappalaisen maalista huolimatta rovaniemeläisille kauden ensimmäisen tappion.

- Meidän täytyy päästä takaisin siihen kurinalaisuuteen, millä otimme pisteitä kauden ensimmäisestä kuudesta pelistä, RoPS:n päävalmentaja asettaa Ilves-ottelun teemaksi.

Terveystilanne on Rovaniemellä tällä hetkellä hyvä. Sunnuntaina myös Juuso Hämäläinen harjoitteli täysipainoisesti joukkueen mukana. Ilveksen varmoja poissaolijoita ovat keskuspuolustaja Baba Mensah sekä Turusta Tampereelle vaihtanut Ilari Mettälä.

RoPS 3 edellistä ottelua

Ke 25.4.2018 RoPS - FC Lahti 2 — 0
La 28.4.2018 TPS - RoPS 0 — 0
To 3.5.2018 RoPS - FC Honka 1 — 2

Ilves 3 edellistä ottelua

Ke 25.4.2018 VPS - Ilves 1 — 1
Su 29.4.2018 Ilves - SJK 1 — 1
To 3.5.2018 FC Inter - Ilves 0 — 1

Teksti: Pasi PikkupeuraKuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1852 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309