ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 03 touko 2018 10:44

Agnaldo Moraes uskoo RoPS:n todelliseen jättiyllätykseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Agnaldo Moraes uskoo RoPS:n todelliseen jättiyllätykseen Kuva: Pasi Pikkupeura

Veikkausliigan kausi 2018 kulkee tällä hetkellä Rovaniemen Palloseuran komennossa. Kuuden pelatun kierroksen jälkeen RoPS johtaa sarjaa kuudellatoista pisteellä. Tänään Napapiirille saapuu FC Honka Espoosta. Ottelu alkaa kello 18.30.

Moldesta Napapiirille saapunut brassihyökkääjä Agnaldo Moraes on yksi esimerkki siitä, miksi Veikkausliigan kärkijoukkue on tällä hetkellä Rovaniemen Palloseura. Joukkue rakentuu nälkäisistä ja voitontahtoisista pelaajista.

Pelaajat tietävät, että jokainen ottelu on heille potentiaalinen näytönpaikka kohti isompia sarjoja. Rovaniemellä pelaajista pidetään huolta, ja he saavat peleissä kaipaamaansa vastuuta.

Toni Koskelan valmennusjohto ymmärtää, että tyytyväinen pelaaja on hyvä pelaaja, ja tällä hetkellä Agnaldo Moraes on tyytyväinen mies. Pääasiassa laidalla pelaava brassi on yksi RoPS-kokoonpanon tärkeimmistä palasista.

- Ehkä sen verran voisi rutista, että kelit voisivat olla vähän lämpimämmät, Agnaldo nauraa Napapiirin pitkää kevättä.

- Mutta ei sekään oikeasti haittaa. Hyvä vain, että malttaa pysyä sisällä kotisohvalla. Meillä on tällä hetkellä todella tiukka otteluohjelma, ja jokainen hetki, jonka voi käyttää lepoon sekä palautumiseen, on tarpeen.

Tällä kaudella Moraes on heilutellut Veikkausliigassa vastustajan maaliverkkoja jo kahdesti, ja molemmat kerrat vieläpä hurraavan kotiyleisön edessä. Avausmaali syntyi PS Kemiä vastaan, ja toinen tiukassa FC Lahti -ottelussa.

RoPS:n lentävä kauden aloitus on yllättänyt monet asiantuntijat ja jopa osan innokkaimmista kannattajistakin. Joukkueessa ei kuitenkaan paukutella henkseleitä, vaan fokus on tekemisessä.

Moraes paljastaakin mielenkiintoisen yksityiskohdan joukkueensa rutiineista ennen ottelua.

- Emme oikeastaan puhu mitään. Keskitymme kukin itseksemme ja kuuntelemme musiikkia, Moraes raottaa.

- Kentällä olemme taas yksi yhtenäinen joukkue, joka tekee töitä toistensa eteen. Tiedämme, missä kaveri on kentällä ja mihin palloa halutaan. Kaikki osaavat roolinsa.

Moraesia lepuutettiin RoPS:n edellisessä ottelussa TPS:a vastaan, mutta tänään hän on mitä todennäköisimmin mukana kokoonpanossa.
Brasilialainen ei ujostele kertoessaan omista tavoitteistaan kuluvalle kaudelle.

- Me haluamme taistella mestaruudesta, ja minulla on täysi usko siihen, että meillä on siihen mahdollisuus, Moraes sanoo silmääkään räpäyttämättä.

- Olemme pelanneet jo kuusi ottelua, voittaneet viisi ja pelanneet yhden tasan. Emme ole päästäneet maaliakaan. Hyökkäyspäässä taas viimeistelemme todella korkealla prosentilla. Jos meillä on paikka, yleensä sen myös käytämme.

Portit RoPS:n ja FC Hongan väliseen otteluun avautuvat jo kello 17.00. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä osoitteessa www.ticketmaster.fi/rops

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1974 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309