ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 huhtikuu 2018 22:22

RoPS taisteli tasapelin Turussa - Oma maali edelleen koskematon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS taisteli tasapelin Turussa - Oma maali edelleen koskematon Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura taisteli erinomaisen tasapelin lauantaina Turun Palloseuran vieraana. Maalittoman tasapelin jälkeen RoPS ei ole päästänyt vielä maaliakaan kuudessa pelaamassaan ottelussa. Myös RoPS:n sarjajohto on nyt sama kuusi pistettä.

Taustoihin nähden RoPS joutui otteluun Turun Palloseuraa vastaan jopa altavastaajana. Veikkausliigan alkukauden ottelutahti ei ole rovaniemeläisille erityisen suosiollinen.

RoPS on pelannut viidentoista päivän sisään viisi ottelua, ja niistä otteluista viimeisen kuuden päivän aikana on pelattu kolme. Edellisen kerran RoPS otteli keskiviikkona, ja matkusti sen perään 14 tuntia yöjunassa kohden Turkua.

- Ihan järjetön tahti, ja vastustaja pääsi tähän otteluun vielä viikon levänneenä, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela tuohtui selvästi huolissaan myös pelaajiensa terveydestä.

- Jos meillä olisi ollut päiväkin enemmän aikaa, Lucas Lingman ja Agnaldo Moraes olisivat voineet olla mukana. Nyt ei ollut mitään järkeä riskeerata kumpaakaan pelaajaa. Tämä on täysin mieletön ottelutahti.

Kentällä RoPS kuitenkin taisteli ja osoitti, miksi se on tällä hetkellä Veikkausliigan kärkijoukkue. Vastustaja TPS ei käytännössä saanut ensimmäistäkään maalipaikka suoraan pelitilanteista.

Sami Rähmösen ensimmäisen jakson keskitys oli yksi harvoja todellisia TPS:n maalipaikkoja. Sekin keskitys kimposi RoPS-puolustajan omasta päästä kohden Antonio Regueron maalia.

- Taisi siellä takatolpalla olla joku toinenkin keskitys, mutta se oli vähän liian korkea, päävalmentaja Koskela kuitenkin muisteli.

Myöskään RoPS ei suuremmin maalipaikoilla juhlinut, vaan pelasi energiaa säästäen.

Aivan avausjakson lopulla RoPS oli kuitenkin erittäin lähellä pelin ratkaisua. Murtautuvaa Lassi Lappalaista rikottiin varoituksen arvoisesti. Kapteeni Antti Okkosen vapaapotku tärähti tarkasti pystytolppaan. Jatkotilanteet hoiti TPS-vahti Jonathan Viscosi.

Viscosi oli hiukan toisenalisessa valossa reilun tunnin pelin jälkeen. Kanadalaisveskari oli rähmätä pallon omaan maaliin Eetu Muinosen ja Filip Ivanovskin kovasta prässistä.

TPS loi uhkaa lähinnä erikoistilanteista. Aivan ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla TPS:lle tuomittiin hyvältä etäisyydeltä useampikin vapaapotku.

Tasapeli saattoi olla RoPS:lle jatkoa ajatellen arvokkaampi kuin pelkkä siitä saatu piste. Joukkue on selvittänyt alkukauden pahimman otteluruuhkan kiitettävällä suorituksella. Huhtikuun jälkeen pisteitä on jo kuusitoista, huomattavasti enemmän kuin monioli budjetoinut.

- Kova suoritus ja hyvä piste, Koskelakin myönsi.

- Ja tämä erityisesti taustoja ajatellen. Tässäkään ottelussa meillä ei ollut kertaakaan suurempaa hätää.

Nyt Rovaniemen Palloseura saa levätä ja harjoitella neljä päivää ennen seuraavaa ottelua. Heti vapun jälkeen torstaina Keskuskentälle vieraaksi saapuu sarjanousija FC Honka. Ottelu alkaa kello 18.30.

TPS - RoPS 0-0 (0-0)

RoPS Kokoonpano

3 Taye Taiwo 
4 Antti Okkonen
5 Jems Geffrard 
6 Juho Hyvärinen 
8 Wato Kuaté
9 Filip Ivanovski 
13 Lassi Järvenpää 
14 Eetu Muinonen 
15 Leo Väisänen
24 Lassi Lappalainen 
25 Antonio Reguero

RoPS Vaihdossa

12 Jarkko Ojaniemi 
18 Veka Pyyny 
20 Simo Roiha 
21 Aapo Heikkilä 
26 Fugo Segawa   

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2714 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309