ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 27 huhtikuu 2018 18:03

Sarjanousija TPS Rovaniemen Palloseuran vastus lauantaina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Sarjanousija TPS Rovaniemen Palloseuran vastus lauantaina Kuva: Oona Sarajärvi

Veikkausliigaa puhtaalla pelillä johtava Rovaniemen Palloseura kohtaa lauantaina sarjanousija Turun Palloseuran. Ottelu Veritas-stadionilla alkaa kello 17.00. Pelin näyttävät suorana Ruutu+ sekä Rovaniemellä Oliver's Corner ja Feel Vegas.

Valmistautumisaika on ollut lyhyt. RoPS:n edellinen ottelu oli vasta keskiviikkona, kun jo perjantaina joukkue matkustaa yöjunalla kohden Turkua. Perjantain valmistavat harjoituksetkin olivat varsin kevyet. Toni Koskelan ohjelmassa oli hiukan aktivointia sekä pari taktista yksityiskohtaa.

Kun pelataan näin tiiviillä ottelutahdilla, tekemisen pääpaino on palautumisessa. Silti tunnelma Rovaniemen Keskuskentällä oli säänkin puolesta aurinkoinen.

- Ilman muuta tällainen kauden alku auttaa siihenkin, ettei väsymys tunnu niin pahalta, RoPS:n päävalmentaja Koskela myönsi.

RoPS on pelannut viisi ottelua, voittanut niistä jokaisen eikä ole päästänyt vielä maaliakaan. Edellisessä FC Lahti -pelissä rovaniemeläisille sentään annettiin kauden ensimmäiset varoitukset. Kyseessä on samalla seuraennätys.

Turun Palloseuran edellinen ottelu oli viime viikon lauantaina. Mika Laurikaisen raitapaidat voittivat Turun paikallisderbyssä FC Interin 2-1.

Voitot ovat tuoneet itseluottamusta omaan tekemiseen, mutta muuten Napapiirillä edetään ottelu kerrallaan. Ainoa, millä on merkitystä tekemiseen, on seuraava ottelu ja sen ottelun suunnitelmat.

- Jotta säästettäisiin pelaajien energiaa, meidän on pystyttävä pitämään enemmän palloa ja sitä kautta kontrolloitava peliä, Koskela suunnitteli.

- TPS on vahva tilanteenvaihdoissa. Jos he löytävät Onni Valakarin linjojen välistä, hän on taas hyvä löytämään tyhjäksi jääneitä tiloja sekä linjojen taakse juoksevia pelaajia.

Vielä ennen kauden alkua Rovaniemen Palloseuran kärkihyökkääjätilanne puhutti jopa valtakunnallisesti. Nyt RoPS on kuitenkin latonut sarjassa eniten maaleja. Vieläkin hämmentävämpi tilasto on oman maalin pitäminen puhtaana jo 450 minuutin ajan.

Toni Koskelan käskyttämä RoPS ei kuitenkaan ole tiiviisti puolustava vastaiskujoukkue, vaan pelaa aktiivista jalkapalloa.

- Me hyökkäämme hyvällä tasapainolla. Sen ansiosta meidän on mahdollista voittaa pallo nopeasti takaisin, jos se menetetäänkin. Tai ainakaan vastustaja ei pääse niistä tilanteista vaarallisiin hyökkäyksiin, Koskela kuvaa puolustusfilosofiaansa.

- Toisaalta niinä hetkinä, jolloin olemme joutuneet puolustamaan, puolustaminen on tehty yhtenäisesti ja kurinalaisesti. Vastustaja ei pääse keskelle linjojen väliin, vaan joutuu keskittämään kauempaa laidasta, jolloin ne pallot on helpompia puolustaa.

Tiiviissä ottelurytmissä on oletettavaa, että joukkueen aloittavaan kokoonpanoon tulee muutoksia keskiviikon otteluun verrattuna. Varmoja poissaolijoita on kuitenkin ainoastaan Juuso Hämäläinen.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2500 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309