sunnuntai, 22 huhtikuu 2018 21:18

PS Kemi jäi jyrän alle - Veikkausliigan kärki on nyt Napapiirillä

PS Kemi jäi jyrän alle - Veikkausliigan kärki on nyt Napapiirillä Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura jyräsi sunnuntaina vakuuttavalla pelillä Veikkausliigan kärkeen. Lapin hegemoniaottelussa PS Kemi Kings oli pahasti vastaanottajan roolissa. Täydet sarjapisteet jäivät Napapiirille puhtaasti 3-0 (2-0).

RoPS:n kauden aloitus - neljä voittoa neljästä ensimmäisestä ottelusta ilman yhtään päästettyä maalia - sivuaa jo seuraennätystä.

Vuoteen 1979 saakka ulottuvat seuran omat tilastot löytävät kaudelta 1990 vastaavat neljä peräkkäistä voittoa neljästä ensimmäisestä ottelusta. Silloin RoPS:n maaliero neljän pelin jälkeen oli 6-0. Nyt taulukossa seisoo komeat 7-0.

Sunnuntaina PS Kemi oli RoPS:n edessä aseeton. Jos muutamaa erikoistilannetta ei lasketa, Kemi ei saanut toimitettua palloa RoPS:n rangaistusalueelle. Käytännössä Kemin ainoa rakennettu maalipaikka osui 34. minuutille.

Matala keskitys vasemmalta laidalta oli livetä Juho Mäkelän jaloista RoPS-maaliin, mutta Antonio Reguero on sarjan yksi parhaista reaktiotorjujista. Pallo päätyi espanjalaiskassarin syliin.

- Pelasimme koko ottelun suhteellisen hyvin, eikä Kemi pystynyt luomaan uhkaa, tyytyväinen RoPS-valmentaja Toni Koskela summasi.

- Jos Kemi yrittikin prässätä ylempää, olimme taas aavistuksen parempia kuin edellisessä pelissä Kuopiossa. Tämä erityisesti pallollisen tukemisessa. Nyt pallolliselle oli tarjota enemmän vaihtoehtoja ja oikeista paikoista.

RoPS aloitti maalitehtailun jo 20. minuutilla. Jälleen vahvaa peliä pelannut Wato Kuaté pelasi oikealle Lassi Lappalaiselle, joka haki keskelle ja laukoi alakulmaan ohi Mikko Vilmusen.

Viimeiset epäilykset ottelun voittajasta hälvenivät 38. minuutilla. Filip Ivanovski puski kulmapotkun jälkitilanteesta tilanteen kahteen nollaan.

- Jo ensimmäisen maalin jälkeen saatoimme keskittyä siihen, että peli pysyy tasapainossa ja hallinta meillä, Koskela kertaili avausjaksoa.

- Meidän ei enää tarvinnut olla äärimmäisen vaarallisia, vaan pystyimme rauhassa odottamaan, että saamme todella hyviä paikkoja hakea murtautumista. Näihin paikkoihin nähden olimme tänään myös erittäin tehokkaita.

Ottelun lopun RoPS pelasi maltillisesti. Vastustajan kannalta turhauttavan pitkien syöttöketjujen lisäksi isännät vielä kaunistelivat loppunumeroiksi 3-0. Ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Lassi Lappalaisen syöttö vapautti Agnaldo Moraes Juniorin yksin Vilmusta vastaan.

Voitto oli merkittävä monellakin tapaa. RoPS pystyi tässä ottelussa hiukan kierrättämään pelaajiaan ja silti säilyttämään sarja-asetelmansa. Kärjessä Filip Ivanovski pelasi nyt ensimmäisen 90 minuuttiaan, samoin puolustuksessa Lassi Järvenpää.

Päävalmentajan katseet ovat jo ensi keskiviikon Lahti-pelissä, sekä sitä seuraavassa TPS-kamppailussa ensi lauantaina.

- Onhan tässä mietitty jo molempien otteluiden mahdollisia kokoonoja, Koskela myönsi.

- Katsomme jo vähän sitäkin, millaisessa kunnossa Veritaksen nurmi on, ja millaisia pelaajatyyppejä me lauantaina tarvitaan. Pyrimme näistä palasista löytämään valmennuksen kanssa oikea balanssi, että saisimme sekä keskiviikolle että lauantaille sellaisen joukkueen, joka kykenee voittamaan ottelut.

RoPS - FC Lahti pelataan keskiviikkona 25.4. kello 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä. TPS - RoPS ensi lauantaina 28.4. kello 17.00 Turun Veritas-stadionilla.

RoPS - PS Kemi 3-0 (2-0)

20' 1-0 Lassi Lappalainen
38' 2-0 Filip Ivanovski
56' 3-0 Agnaldo Moraes jr