ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 21 huhtikuu 2018 14:15

Jänkäderby kuumentaa sunnuntain - RoPS ja PS Kemi iskevät Lapin Hegemoniasta

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jänkäderby kuumentaa sunnuntain - RoPS ja PS Kemi iskevät Lapin Hegemoniasta Kuva: Oona Sarajärvi

Kevätkierrosten odotetuin ja kiivain kohtaaminen Rovaniemen Palloseura vastaan Palloseura Kemi Kings huomenna Keskuskentällä kello 16.00. Portit tapahtumaan avautuvat jo kello 15.00. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Derbyissä on harvemmin selkeitä ennakkosuosikkeja, ja sellaista on vaikea nimetä huomisellekaan. Toki alkukauden tulosten perusteella RoPS saanee ainakin Veikkaukselta pienemmät kertoimet, mutta Jari Åhmanin luotsaama PS Kemi on vuosien saatossa ollut RoPS:lle hankala vastus.

Tänä keväänä joukkueet ovat kohdannet jo kahdesti. Helmikuun alun Suomen Cupin koitoksessa PS Kemi nappasi pisteet 2-1. Kolmisen viikkoa takaperin Rovaniemellä pelatussa harjoitusottelussa RoPS oli väkevämpi samoin numeroin.

Vaikka Kemi on perinteisen hankala vastus, pääsee RoPS huomiseen hegemoniaotteluun kuitenkin erinomaisista lähtökohdista. RoPS on aloittanut kautensa kolmella voitolla päästämättä vielä ensimmäistäkään maalia.

- Kokonaisuutena meillä on ollut hyviä otteluita ja suhteellisen hyviä esityksiä, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskelakin myöntää.

- Edellisessä pelissä meillä oli kuitenkin lieviä ongelmia osittain väsymyksen vuoksi, mutta mukana oli myös huonoa reagointia. Emme aina onnistuneet tukemaan pallollista pelaajaa, jonka johdosta ajauduimme aika ajoin turhiin vaikeuksiin.

Lievien vaikeuksien takaakin juuri edellisessä ottelussa RoPS suorastaan ryösti vieraspisteet Kuopion Palloseuralta. Ottelu eteni sopuisasti nollassa nollassa aivan lisäajan lisäajalle saakka. Viimeisellä mahdollisella sekunnilla Rovaniemen oma kasvatti Juho Hyvärinen laukoi vapaapotkun jälkitilanteesta yhden lähihistorian ikimuistoisimmista voitoista.

Kolmen voiton jälkeen RoPS johtaa nyt Veikkausliiga yhdessä Helsingin Jalkapalloklubin kanssa.

Toisaalta RoPS:n lennokas alku taatusti kaihertaa eteläisen naapurikaupungin edustajia. Kemi aloitti oman kautensa vierasvoitolla SJK:sta mutta taipui viikko takaperin FC Interille selvänumeroisesti 2-4.

Kemin Jari Åhman on kokenut valmentaja, joka taatusti on reagoinut sekä joukkueensa edelliseen suoritukseen että myös RoPS:n otteisiin.

- Kemi on erityylinen kuin meidän edelliset vastustajat. He ovat saaneet viikon verran valmistautua tähän peliin, ja tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, millä kulmalla he meitä vastaan lähestyvät, Koskela pohdiskeli.

- Me lähdemme peliin ihan samalla periaatteella kuin aiemmissakin peleissä eli haluamme kontrolloida palloa. Kemiä vastaan saamme todennäköisesti tehdä sitä enemmän, joka tarkoittaa, että meidän on oltava kärsivällisiä sekä valppaina niissä tilanteissa, jolloin on aika murtautua ja luoda maalipaikkoja.

PS Kemin uusi nigerialaispuolustaja Aliyu Abubakar ei esiintynyt vielä heidän edellisessä pelissään, mutta saattaa todennäköisimmin olla mukana kokoonpanossa jo huomenna. Rovaniemen Palloseura on lievää kuumetapausta lukuun ottamatta tällä hetkellä erinomaisessa kunnossa. Loukkaantumisia joukkueessa ei ole.

Huomisen ottelun yhteydessä hiihdetään myös historian ensimmäinen RoPS Stadium Sprint Cup. Sähäkän 100 metrin sprinttihiihdon alkuerät käydään ennen ottelua klo 15.30 alkaen ja välierät sekä finaali ottelun puoliajalla.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2110 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309