ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 20 huhtikuu 2018 16:32

Veikkausliigan kuumin nimi luutii nyt RoPS-puolustuksessa - Taye Taiwo odottaa jo sunnuntain Jänkäderbyä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Veikkausliigan kuumin nimi luutii nyt RoPS-puolustuksessa - Taye Taiwo odottaa jo sunnuntain Jänkäderbyä Kuva: Pasi Pikkupeura

Veikkausliigaa ravistelee tällä hetkellä pohjoinen puhuri. Kolmen pelatun kierroksen jälkeen sarjaa johtaa puhtaalla pelillä Rovaniemen Palloseura. RoPS:n puolustusta johtaa kenties Veikkausliigan suurin tähti Taye Taiwo.

Siviilissä Taye Taiwon olemus on lempeä. Hänellä on pehmeä puhetapa, hän vitsailee sekä kujeilee paljon ja ottaa huomioon jokaisen ympärillään olevan. Erityisesti juniorit saavat Taiwolta kaiken huomion.

Kentällä 33-vuotias nigerialainen on armoa antamaton lihaskimppu. Hän johtaa varmoin ottein RoPS:n puolustusta, ja hänen vasemman jalan laukauksensa rikkoo jopa mainosaitoja.

Vaikka molempia puolia leimaa tietty rauhallisuus, kontrasti siviili-Taiwon ja jalkapalloilija-Taiwon välillä on silti suuri.

- Jalkapallo on minun ammattini, Taiwo nauraa vertaukselle.

- Hoidan työni niin hyvin kuin pystyn, mutta kentän ulkopuolella haluan, että minut opitaan tuntemaan kaverina, joka on ystävällinen kaikille ja hymyilee paljon.

Ammattimaisuus on ominaisuus, joka huokuu Taiwosta hänen jokaisessa tekemisessään. Eikä ihme, sillä nykyisen RoPS-puolustajan meriittilista on kunnioitusta herättävä. Hänellä on allaan liki 200 ottelua Ranskan pääsarjassa.

Kokemuksensa Taiwo haluaa jakaa RoPS:n nuorille pelaajille. Juuri tarjolla ollut merkittävä rooli oli yksi painavimmista syistä, jonka johdosta hän saapui täksi kaudeksi Napapiirille.

- Jalkapallon lisäksi haluan opettaa, mitä on olla urheilija. Se tarkoittaa kaikkea päivittäistä tekemistä myös kentän ulkopuolella, rautaisessa kunnossa oleva laitapuolustaja selventää.

Sunnuntaina RoPS:lla ja Taye Taiwolla on kuitenkin edessään koko kevään suurin ottelu. RoPS kohtaa kotikentällään rakkaan vihollisen PS Kemi Kingsin.

Napapiirin ylpeys on aloittanut kauden kolmella voitolla, ja osin juuri Taye Taiwon ansiosta RoPS on sarjan ainoa joukkue, jota vastaan ei ole tehty vielä maaliakaan. Neljäs peräkkäinen voitto rikkoisi jo seuraennätyksiä.

Lähestyvä Lapin hegemoniaottelu sytyttää myös jalkapallon MM-kisoissa meritoituneen puolustajan.

- Pelaajalle derbyt ovat itse asiassa helpompia kuin tavalliset sarjapelit, Taiwo virnistää kemiläisten kannalta jopa ilkikurisesti.

- Niissä saa pelata vapaammin, taklata ja ottaa kaveria kovempaa. Yleensä tuomaritkin ymmärtävät ottelun hengen eivätkä vihellä turhista. Viittelöivät vain, että nousepas ylös sieltä ja jatka pelaamista.

Lapin hegemoniaottelu - Jänkäderby – RoPS vastaan PS Kemi tulevana sunnuntaina 22.4. klo 16.00. Portit tapahtumaan avautuvat jo kello 15.00. Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä www.ticketmaster.fi/rops

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2455 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309