ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 17 huhtikuu 2018 19:25

Raikaako RoPS'n'Roll myös Kuopiossa - Keskiviikon kamppailu KuPS - RoPS

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Raikaako RoPS'n'Roll myös Kuopiossa - Keskiviikon kamppailu KuPS - RoPS Kuva: Pasi Pikkupeura

Veikkausliiga etenee keskiviikkona jo kolmannelle kierrokselleen. Yksi viikon mielenkiintoisimmista otteluista pelataan Kuopiossa Rovaniemen Palloseuran kohdatessa paikallisen KuPS:n. Ottelu Kuopion Keskuskentällä alkaa kello 18.30. Rovaniemellä pelin näyttävät suorana Oliver's Corner sekä Feel Vegas.

Puhtaasti sarjataulukkoa katsoen paineet ovat keskiviikkona kuopiolaisilla. KuPS nostettiin liki kaikissa kausiennakoissa Helsingin Jalkapalloklubin lähimmäksi mestaruushaastajaksi.

Kahden pelatun kierroksen jälkeen KuPS on Klubiin nähden jo viiden pisteen takaa-ajomatkalla. Jos kaikki menee vasten kuopiolaisten ennakkosuunnitelmia, voi eroa HJK:n ja KuPS:n välillä olla ensi lauantaina jo ratkaisevan tuntuiset 11 pistettä.

Tiedossa on iso peli jo tässä vaiheessa kautta, ja se asettaa varmasti myös KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaaran mietteliääksi. RoPS on aloittanut kautensa väkevästi - kahdella voitolla ja ilman ensimmäistäkään päästettyä maalia.

Kun RoPS-ottelun perään KuPS:lla on ainoastaan kaksi lepopäivää ennen vielä tärkeämpää HJK-ottelua, tulee olemaan mielenkiintoista seurata Honkavaaran keskiviikolle valitsemaa kokoonpanoa. Onko esimerkiksi kohuhankinta Abdalla El Said keskiviikkona aloituksessa, vaikka hän pelasi viimeksi sunnuntaina täydet 90 minuuttia?

- Kuopiossa ollaan varmasti pettyneitä nykytilanteeseen ja yhteen pisteeseen, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela varoittaa.

- Olen katsonut KuPS:n ottelut, niin eivät he välttämättä pelillisesti ole olleet ainoastaan yhden pisteen arvoisia. He olivat molemmissa otteluissa suurimman osan ajasta selkeästi parempi joukkue.

Oman joukkueen osalta Koskela odottaa samaa ilmettä kuin kauden avausotteluissa. KuPS on varsinkin kotikentällään ennakkosuosikki, mutta pisteet ovat ryöstettävissä.

- Edellisten pelien sitoutuminen ja työmäärä on ehdottomasti jatkuttava myös huomenna, Koskela painottaa.

- Tietenkin meillä on pelillisesti edelleen paljon parannettavia asioita, mutta pelin rakenne on jo ihan OK-tasolla ja kehittyy koko ajan. Esimerkiksi puolustaminen on parantunut ja monipuolistunut.

Kaksi salpaa RoPS:n puolustuspelaamisessa ovat olleet Wato Kuaté sekä Taye Taiwo.

- Watosta sanoin jo hänen tänne saapuessaan, että me tarvitaan ja saatiin fyysinen pelaaja, joka voittaa kaksinkamppailuja ja kykenee suojelemaan puolustuslinjaa, Koskela kuvailee RoPS:n keskikentän pohjan järkälettä.

- Taiwon kokemus taas näkyy kaikessa tekemisessä. Hän pystyy ohjaamaan muita pelaajia ympärillään, jonka lisäksi hänellä on ilmiömäinen kyky aivan viimeiseen saakka katsoa kaikki vaihtoehdot, mihin palloa pelataan. Se on harvinainen ominaisuus.

Rovaniemen Palloseura matkusti kohden Kuopiota jo tiistaina iltapäivällä. Joukkueessa ei ole sairastumisista tai loukkaantumisista johtuvia poissaoloja. Ottelun näyttävat myös Ruutu+ ja ISTV.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1774 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309