ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 13 huhtikuu 2018 18:18

Jatkaako RoPS avauskierroksen hurmiossa? Lauantaina vastassa Vuorisen VPS.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jatkaako RoPS avauskierroksen hurmiossa? Lauantaina vastassa Vuorisen VPS. Kuva: Pasi Pikkupeura

Veikkausliigan todellinen ottelurumba käynnistyy huomenna lauantaina. RoPS kohtaa VPS:n Vaasan Elisa Stadionilla kello 16.00. Siitä seuraavien kahden viikon sisään RoPS pelaa peräti viisi ottelua. VPS-pelin näyttää suorana Ruutu+ sekä Rovaniemellä Feel Vegas.

Tiukka alkurypistys voi koitua myös onneksi. Toni Koskelan johdattama RoPS osoitti jo Veikkausliigan avauskierroksella, kuinka joukkueen peli on yllättävänkin valmista jo näin varhaisessa vaiheessa kautta. Sunnuntaina Keskuskentällä parin vuoden takainen mestari IFK Mariehamn oli selkeä vastaantulija.

RoPS:n huominen vastustaja VPS tarjoaa kuitenkin täysin erilaisen mittarin saarelaisiin verrattuna. Petri Vuorisen raitapaidat luottavat vahvaan pallokontrolliin.

Vaasalaisten kausi 2017 päättyi liki ennätyksellisen mollivoittoisesti. Vahvasti europaikoissa kiinni ollut VPS suli sarjan jälkimmäisellä puoliskolla ja saalisti viimeisestä 16 ottelusta ainoastaan yhden voiton.

Siitä ei kuitenkaan voi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. VPS:n seurajohto seisoi ryhdikkäänä Vuorisen takana ja luotti päävalmentajansa kykyyn tehdä talven aikana tarvittavat korjausliikkeet. Avausottelussaan VPS voittikin vakuuttavasti FC Interin 2-0.

- VPS on mielenkiintoinen vastustaja. Molemmat joukkueet uskovat samankaltaiseen positional play -periaatteeseen, eli kuinka kenttä täytetään, miten tiloja löydetään ja hyödynnetään, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela arvioi huomista haastetta.

- Meidän on oltava vieläkin yhtenäisempiä kuin avausottelussa. VPS:ltä on otettava tila pois, mutta samalla omassa pallollisessa pelissä meidän on osattava tehdä järkeviä valintoja siinä koska edetä, koska murtautua tai koska tyytyä pallonhallintaan.

Veikkausliigan avauskierroksen tulokset osoittivat, että sarjasta on jälleen lupa odottaa erittäin tasaista. Kovinkaan monesta ottelusta ei voida etukäteen nimetä selkeää ennakkosuosikkia - kuten ei huomennakaan.

- Se sama energia ja sitoutuminen, joka meillä oli Maarianhaminaa vastaan, täytyy saada jokaiseen otteluun. Sen päälle on aina helpompi rakentaa, RoPS:n päävalmentaja painottaa.

- Kuluneen viikon aikana olemme paneutuneet niihin asioihin, joita voimme edelleen parantaa ja vahvistaa. Samalla olemme ottaneet tietenkin huomioon myös Vaasan pelaamista ja huomioineet sieltä niitä seikkoja, joita voimme itse hyödyntää.

Rovaniemen Palloseuran terveystilanne on tällä hetkellä hyvä. Käytännössä koko joukkue on käytettävissä huomiseen otteluun. Uuden keskusyökkääjä Filip Ivanovskin siirtopaperit on saatu kuntoon, mutta on mahdollista, ettei Ivanovski ole kokoonpanossa vielä Vaasan Palloseuraa vastaan.

Kuluneella viikolla RoPS sopi myös yhden uuden pelaajasopimuksen. RoPS:n oma kasvatti, maalivahti Jarkko Ojaniemi, 20, on nyt virallisesti edustusjoukkueen miehiä.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2189 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309