ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 08 huhtikuu 2018 21:11

RoPS jyräsi avausvoittoon - IFK Mariehamn vastaantulija Keskuskentällä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS jyräsi avausvoittoon - IFK Mariehamn vastaantulija Keskuskentällä Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura jyräsi toissakauden Suomen mestarin Keskuskentälle. Veikkausliigakauden 2018 avausottelussa IFK Mariehamn kaatui Lucas Lingmanin ja Simo Roihan maaleilla 2-0 (0-0).

RoPS oli hallitseva liki täydet yhdeksänkymmentä minuuttia. Ainoastaan avausjakson loppupuolella IFK Mariehamn sai siirrettyä ottelun painopistettä hiukan Rovaniemen Palloseura kenttäpuoliskolle.

Rovaniemeläisten tuore hankinta Taye Taiwo osoitti välittömästi olevansa uhka myös hyökkäyspäässä. Vasen lapikas liikahti useaan otteeseen, ja IFK:n nuori maalivahti Marc Nordqvist oli vaikeuksissa.

Vielä avausjaksolla RoPS tyytyi ainoastaan paikkojen rakenteluun. Ottelun avaus- ja voittomaalin viimeisteli erinomaisen ensiesiintymisen tehnyt Lucas Lingman. Taiwon veto oli IFK-vahdille liikaa, ja Lingman sujautti pallon Nordqvistin jalkojen välistä verkkoihin.

Vasenta laitaa dominoineet Lingman, Taiwo ja Lassi Lappalainen pelasivat välittömästi tienstä rovaniemeläisyleisön sydämiin.

- Lucasilla ja Lassilla on pitkä yhteinen historia. He ovat pelanneet 13-vuotiaista saakka samassa joukkueessa, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela taustoitti.

- Heille on kehittynyt tietty yhteys. Lucas tietää, koska Lassi liikkuu ja Lassi tietää, koska Lucas pystyy syöttämään. Siinä on kaksi erittäin lupaavaa suomalaista pelaajaa.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela on viime viikkoina korostanut puolustamisen merkitystä. Tänään IFK Mariehamnin maalipaikat jäivät yhteen Aleksei Kangaskolkan kaukolaukaukseen. RoPS-maalivahti Antonio Reguero sai vaivoin venytettyä painavan kudin kulmapotkuksi.

- Pitkässä sarjassa menestymisen elinehto on, että pystymme pitämään nollat. Sen päälle tulee bonuksena, jos pystymme tekemään maalejakin, Koskela painotti vielä voittopelin jälkeenkin.

Viimeisissä otteluissaan RoPS on onnistunut molemmissa tavoitteissa.

Sunnuntain toinen osuma oli näyttävä koko kentän suoritus. Pallo pelattiin nopeana oikeaa laitaa nousseelle laitapuolustaja Juho Hyväriselle. Hyvärisen tarkka keskitys löysi maalille juosseen Simo Roihan, jolla oli helppo työ puskea loppunumerot 2-0.

Toisen maalin syntytapa miellytti myös Koskelaa. Joukkue toteutti niitä asioita, jota sille on painotettu.

- Maarianhamina prässäsi ylempää, mutta pääsimme aika mukavasti parilla kontrolloidulla syötöllä prässin alta pois, RoPS-valmentaja hymyili.

- Mutta loimme monta muutakin hyvää hyökkäystä ja useamman maalipaikan. Tänään olimme erinomainen joukkue. Jokainen pelaaja, joka oli kentällä, toteutti omaa rooliaan erinomaisen hyvin.

Aivan ottelun lopussa nuori Veka Pyyny sai ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa. Pyyny vaihdettiin loppuhetkiksi kentälle Agnaldo Moraesin paikalle.

Rovaniemen Palloseuran seuraava kotiottelu on kahden viikon kuluttua sunnuntaina. RoPS ja PS Kemi taistelevat Lapin hegemoniasta 22.4. kello 16.00 alkaen.

RoPS - IFK Mariehamn 2 - 0 (0 - 0)

53' 1-0 Lucas Lingman
80' 2-0 Simo Roiha

Yleisöä: 1809

Rönkä Voimasarvet

3 Taye Taiwo
2 Lucas Lingman
1 Wato Kuaté

RoPS kokoonpano

3 Taiwo Taye
6 Hyvärinen Juho
8 Wato Kuate
10 Lingman Lucas (83' Okkonen)
11 Moraes jr Agnaldo (90+2 Pyyny)
14 Muinonen Eetu
15 Väisänen Leo
20 Roiha Simo
24 Lappalainen Lassi (88' Heikkilä)
25 Reguero Antonio
47 Hämäläinen Juuso

4 Okkonen Antti
5 Geffrard Jems
12 Kangas Juhani
13 Järvenpää Lassi
18 Pyyny Veka
21 Heikkilä Aapo
26 Segawa Fugo

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3356 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309