ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 07 huhtikuu 2018 20:00

Talvi on lopultakin ohitse! Veikkausliigan avausottelu RoPS - IFK Mariehamn sunnuntaina Keskuskentällä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Talvi on lopultakin ohitse! Veikkausliigan avausottelu RoPS - IFK Mariehamn sunnuntaina Keskuskentällä Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa kauden avausottelussa vieraat Ahvenanmaalta. Kamppailu IFK Mariehamnia vastaan alkaa huomenna sunnuntaina kello 17.00. Ottelun näyttää suorana Ruutu+. Ottelun jälkeinen päävalmentajien lehdistötilaisuus suorana Lapin Kansan netissä.

Veikkausliigan pitkä talvitauko on lopultakin ohitse. Kauden ensimmäiset sarjaottelut pelattiin jo lauantaina, mutta Rovaniemen Palloseura päästetään irti huomenna sunnuntaina. Napapiirille saapuu Peter Lundbergin valmentama IFK Mariehamn.

Vahvaan puolustuspeliin nojaava IFK Mariehamn on jokaiselle joukkueelle hankala vastus. Vaikka RoPS:n huominen vastustaja uudistui talven aikana kohtalaisen rankalla kädellä, säilyi heillä edelleen kenties sarjan kovin pelote - viime kaudella maalikuninkuudenkin voittanut hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka.

Yksi Kangaskolkan pysäyttäjistä on RoPS:n puolustaja Juho Hyvärinen.

- Hänet täytyy pitää kurissa. IFK yrittää luonnollisestikin pelata juuri Aleksein kautta, Hyvärinen näkee.

Hyvärinen löi viime kaudella itsensä läpi yhtenä Veikkausliigan lupaavimmista puolustajista. Talven aikana Hyvärinen on esiintynyt edukseen myös Suomen U19-poikamaajoukkeessa.

Huomenna käynnistyy kuitenkin varsinainen leipätyö eli kotoinen Veikkausliiga. Muun joukkueen tapaan Hyvärinen odottaa malttamattomana kauden avausottelua.

- Aivan mahtava fiilis, nuori puolustaja hymyilee.

- IFK saa olla varuillaan, sillä me tullaan lujaa. Ollaan käyty lävitse tietyt IFK:n heikkoudet, joita ei ehkä tässä kannata kerrata, mutta näpäytetään niistä pari ja pidetään itse nollat.

Hyvärisellä on pontta puheilleen. RoPS:n puolustuslinja on tällä hetkellä kiven kova, eikä vähiten Taye Taiwon ansiosta. Maaliskuussa Napapiirille hankittua Taiwoa pidetään jopa koko sarjan parhaimpana pelaajana. Hänen meriittilistaltaan löytyy mm. liki 200 ottelua Olympique de Marseillen paidassa.

Koskela debytoi Veikkausliigan päävalmentajana

Rovaniemen Palloseurassa suurin muutos vuoden takaiseen on tapahtunut valmennuksessa. Toni Koskelan johtamaa valmennusvitjaa täydentävät apuvalmentaja Pasi Tuutti, maalivahtivalmentaja Juho Luukkonen sekä fysiikkapuolesta vastaava Jari Alamäki.

Uusi valmennus toi mukanaan uudet kuviot, ja viimeisten tulosten perusteella kuviot ovat tehokkaita. Kahdessa edellisessä ottelussa RoPS on tehnyt peräti viisi maalia, mutta päästänyt vain yhden.

Iso muutos pelaamiseen tapahtui maaliskuussa joukkueen päästessä harjoittelemaan pienestä Ounashallista hyviin olosuhteisiin Keskuskentälle.

- Jokainen hetki, jonka olemme saaneet hallikauden jälkeen olla isolla kentällä, on ollut meille todella arvokas, Koskelakin myöntää.

Huomiselta ottelulta Koskela odottaa RoPS:n osalta samankaltaisia otteita kuin edellisissä peleissä, mutta tunnistaa samalla myös avausottelun mahdolliset karikot.

- Kaikki odottaa kauden ensimmäisiä otteluita. Usein ne on vähän rauhattomia ja energiaa menee turhiin asioihin, jännittämiseen ja hosumiseen, päävalmentaja huomauttaa.

- Meidän on oltava hereillä. Voisi kuvitella, että Maarianhamina lähtee peliin samoilla aseilla kuin ennenkin eli puolustaa tiiviisti ja on hyvä vastahyökkäysjoukkue. Heidän kärki Aleksei Kangaskolkka on Veikkausliigaan erittäin laadukas hyökkääjä.

Rovaniemen Palloseuran terveystilanne on tällä hetkellä erittäin hyvä. Kaikki pelaajat ovat käytettävissä. RoPS:n uusi kärkihyökkääjä Filip Ivanovskin siirto ei todennäköisesti ennätä valmiiksi vielä avausotteluun mennessä.

Portit Keskuskentälle avautuvat huomenna sunnuntaina jo kello 16.00. Ennakkoliput myy ticketmaster.fi/rops , Prisma ja luonnollisesti RoPS Bingo. Haastekausarilaisille paikkaliput pääkatsomoon 3 € myynnissä ainoastaan RoPS Bingolta.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2172 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309