ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 07 huhtikuu 2018 16:42

RoPS-kapteeni Antti Okkonen lämpenee – Veikkausliigan käyntiin sunnuntaina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-kapteeni Antti Okkonen lämpenee – Veikkausliigan käyntiin sunnuntaina Kuva: Pasi Pikkupeura

Kotimaisen jalkapallon pääsarja Veikkausliiga käynnistyy viikonloppuna täydellä kierroksella. Rovaniemen Palloseuran avausvastustaja on IFK Mariehamn. Ottelu pelataan sunnuntaina Keskuskentällä kello 17.00. Ottelun näyttää suorana Ruutu+. Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus suorana Lapin Kansan netissä.

Veikkausliigan avauskierroksiin liittyy aina kysymysmerkkejä, mutta RoPS-kapteeni Antti Okkonen on luottavainen. Joukkueen viime viikkojen otteet ovat olleet lupaavia.

Kahdessa viimeisessä harjoitusottelussaan RoPS on tehnyt viisi maalia ja päästänyt ainoastaan yhden. Kiirastorstaina kaatui PS Kemi 2-1 ja pääsiäisen jälkeen tiistaina KPV Kokkolasta peräti 3-0.

– Varsinkin KPV-ottelu oli ehjin ysikymppinen, mitä olemme tänä keväänä pelanneet, Okkonen kertaa tyytyväisenä.

– Toki harjoituskaudella olimme ajoittain ylivoimaisia, mutta ei niitä otteluita voi näihin peleihin verrata. Nyt kaikki joukkueet alkavat jo olemaan valmiita kauden avaukseen.

Talven aikana RoPS-leirissä koettiin suuria muutoksia. Merkittävin vaihdos saatiin valmennukseen Toni Koskelan astuttua rovaniemeläisten peräsimeen.

Koskelan myötä nuorentui kerrasta myös RoPS:n pelitapa. Nykyinen Rovaniemen Palloseura haluaa olla entistä kontrolloivampi ja monipuolisempi joukkue.

– Askel askeleelta Tonin tuomat uudet ideat ovat jäsentyneet pelaajille, kokenut RoPS-kapteeni arvioi.

– Pelillinen kehitys on näkynyt. Olemme ottaneet selkeitä steppejä esimerkiksi tammikuuhun verrattuna. Se oli ihan luonnollistakin, kun pelaajat ja uusi valmennus ovat saaneet aikaa tutustua toisiinsa.

Viimeisissä otteluissa päävalmentaja Koskela on painottanut myös joukkueen puolustusvelvoitteita. Tiistaina KPV ei saanut luotua ensimmäistäkään maalipaikkaa.

Sunnuntain avausottelusta onkin odotettavissa kuuma kohtaaminen. Monissa kausiennakoissa RoPS ja IFK Mariehamn on arvioitu hyvin tasaväkisiksi joukkueiksi, joten jaossa on heti isot pisteet.

– Tässä alkaa vanha ukkokin taas lämpenemään, Okkonen naureskelee.

– Joskus näistä Napapiirin keleistä on vaikea päätellä, että jalkapallokausi jo alkaa, mutta sieltä se taas tulee! Tämä on sitä pelaajan parasta aikaa. Tämän takia on koko talvi hikoiltu treeneissä.

Veikkausliigan avausottelu RoPS - IFK Mariehamn sunnuntaina 8.4. klo 17.00. Portit tapahtumaa avautuvat jo kello 16.00.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1561 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309