ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 29 maaliskuu 2018 19:21

PS Kemi kaatui Keskuskentällä - Lucas Lingman RoPS:n maaliahne

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
PS Kemi kaatui Keskuskentällä - Lucas Lingman RoPS:n maaliahne Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura sai erinomaisen lähdön kohti viimeistä valmistavaa viikkoa ennen Veikkausliigan alkua. PS Kemi Kings kaatui Keskuskentällä pelatussa harjoitusottelussa Lucas Lingmanin maaleilla 2-1 (2-1).

RoPS sai otteluun salama-alun. Ottelua oli pelattuna vajaa minuutti Taye Taiwon löydettyä pitkällä avauksella oikeasta laidasta Lucas Lingmanin. Lingman karkasi Kemin linjalta ja nosti hallitusti kotijoukkueen avausosuman.

Avausjakso oli kokonaisuudessaan vahvasti RoPS-merkkinen. Isännät ylsivät vahvoihin kontrollijaksoihin, eikä Kemi käytännössä päässyt rakentamaan omaan peliään.

- Hyvä jakso. Voin olla tyytyväinen, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela tiiviisti ottelun ensimmäiset 45 minuuttia.

- Saimme välittömästi maalin ja otimme pelin kontrolliin. Ei olisi ollut vääryys, vaikka olisimme ratkaisseet ottelu lopullisesti jo avauspuolikkaalla.

RoPS olikin lähellä karata. Lucas Lingmanin toista maalia alusti Aapo Heikkilän aggressiivinen prässi. Pallo pelattiin oikealle laidalla Lassi Lappalaiselle, jonka keskitys löysi maalille nousseen Lingmanin.

Kemi pääsi otteluun mukaan keskustelua aiheuttaneen rangaistuspotkun jälkeen. Tulkinnan mukaan takaa päin tilanteeseen syöksynyt Maksim Lipin kaadettiin rangaistusalueella. Kemin kolossi Hakeem Araba kavensi pilkulta.

Toisella jaksolla RoPS ei enää yltänyt avausjakson kaltaiseen hallintaan, mutta myöskään Kemin ei osunut tolppaa lähemmäksi.

- Meillä on vielä muutama keskenkutoinen pelaaja, pientä nilkkavammaa, hiukan sairastelua ja maaottelureissuja, Koskela taustoitti.

- Oli täysin ymmärrettävää, että osalla tuli väsy. Meidän oli pakko suorittaa vaihtoja ja kierrättää pelipaikkoja. Se sotki hiukan organisointia, mutta positiivisena ei Kemikään paikkoja luonut, vaikka sai pitää palloa enemmän.

Toisen jakson alussa Koskela vaihtoi nuoren Rasmus Degermanin keskikentälle Agnaldo Moraesin tilalle. Degerman debytoi miesten edustuksessa vuosi sitten Suomen Cupissa ja on nyt talven aikana noussut RoPS:n B-poikien johtavaksi pelaajaksi.

- Ne oli Rasselle tärkeitä minuutteja, Koskela sanoi.

- Hänen on hyvä päästä pelaamaan kunnollisia miesten pelejä. Meillä tulee olemaan pitkä kausi, ja on hyvin todennäköistä, että Rassea tullaan tarvitsemaan myös Veikkausliigassa.

Tuleva pääsiäinen ei juurikaan vaikuta RoPS:n harjoitusohjelmaan. Joukkue saa pari päivää vapaata piipahtaa kotipuolessa, mutta sen perään alkaa tiivis jakso aina kesän ensimmäiseen maaottelutaukoon saakka.

Ensi tiistaina RoPS kohtaa vielä viimeisessä harjoitusottelussa KPV:n Kokkolasta. Ottelu alkaa alustavasti kello 13.00. Lapin Kansa streamaa myös tämän ottelun.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2840 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309