ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 10 maaliskuu 2018 20:31

KuPS päätti RoPS:n Cup-taipaleen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
KuPS päätti RoPS:n Cup-taipaleen Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran taival tämän vuoden Suomen Cupissa päättyi lohkovaiheeseen. Lauantaina Kuopiossa isäntäjoukkue KuPS oli vahvempi maalein 2-0 (1-0). Tuloksen myötä RoPS keskittyy nyt Veikkausliigan alkuun.

Itse ottelussa Rovaniemen Palloseuralla oli useita vahvoja jaksoja, mutta Kuopion Palloseura on tällä hetkellä lähin haastaja Helsingin Jalkapalloklubille. KuPS kykeni hyödyntämään paikkansa paremmalla prosentilla.

Peli aaltoili. Ottelussa näyttävästi esiintynyt kuopiolaisten Rasmus Karjalainen pääsi vartin jälkeen keskittämään oikealta laidalta. RoPS:n katkoyritys epäonnistui, ja Petteri Pennanen laukoi vapaasti isännät johtoon.

- Emme puolustaneet tarpeeksi hyvin. Kaveri pääsi liian helposti meidän muodon sisään, siitä leveyteen ja keskittämään vapaasti. Oli liian isoja tiloja, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela ruoti pelin jälkeen.

- Mutta kokonaisuutena ensimmäinen jakso oli meiltä kohtalaisen hyvä. Hyökätessä oli jokunen paikka meilläkin.

RoPS:n avauspuolikkaan paras tekopaikka avautui Agnaldo Moraesille aivan jakson loppuhetkillä. Antonio Regueron paraatipelastuksesta käynnistynyt nopea vastahyökkäys päätyi kuitenkin vastapäässä Otso Virtasen torjunnasta kulmapotkuksi.

Toisella jaksolla KuPS osoitti vahvemmin, minkä takia sitä veikataan mukaan mestaruustaistoon.

- KuPS oli parempi ja pelasi fiksusti, Koskela antoi tunnustusta.

- Heillä on erittäin valmis ja hyvä joukkue kasassa. Toisella jaksolla emme enää päässeet lähelle vastustajaa, saaneet riistoja ja pystyneet niiden kautta haastamaan kaveria.

RoPS:n avauskokoonpanossa nähtiin kaksi uutta ensikertalaista. Sekä keskikentän pohjan Wato Kuaté että debyyttinsä suorittanut kärkihyökkääjä Sampo Ala pelasivat ottelun ensimmäiset 60 minuuttia.

Kuaté oli ottelussa odotetun vahva, mutta myös ennakkoluulottomasti pelanneen 16-vuotiaan Sampo Alan suoritus sai päävalmentajan tyytyväiseksi. Alan peluuttaminen ei ollut pelkkä kokeilu.

- Emme jakele armopaloja aloituspaikan suhteen. Pelasimme sillä joukkueella, joka oli kuluneen viikon aikana osoittanut olevansa meidän paras, Koskela painotti.

- Sampo oli ansainnut paikkansa. Hän teki pelissä sen mikä piti ja teki sen hyvin, pystyi pitämään palloa ja saamaan meille erikoistilanteita. Mutta tietenkin ensimmäisessä miesten pelissä alkoi tunnin kohdalla tulemaan jo väsy.

KuPS ratkaisi ottelun noin 20 minuuttia ennen päätösvihellystä. Ramus Karjalainen oli oikealla laidalla jälleen pahanteossa. Keskitys kimposi tällä kertaa hiukan vahingossakin Ilmari Niskaselle.

RoPS:n hyvä paine ottelun loppuhetkillä ei enää riittänyt kavennukseen. Juho Hyvärinen ja Lassi Lappalainen kuitenkin osoittivat terävyyttään myös hyökkäyspäässä.

Tappio katkaisi RoPS:n cup-taipaleen, mutta nyt joukkueella on vielä täydet neljä viikkoa valmistautua Veikkausliigan alkuun. RoPS:n ensimmäinen kotiottelu, ja samalla kauden avausottelu, on 8.4. IFK Mariehamnia vastaan.

Tulevien viikkojen harjoitusotteluiden aikataulu selviää pitkälti jo ensi viikon aikana. Ensimmäinen harjoitusottelu pyritään saamaan jo ensi viikonlopuksi.

KuPS - RoPS 2-0 (1-0)

15' 1-0 Pennanen Petteri
65' 2-0 Niskanen Ilmari

RoPS kokoonpano

4 Okkonen Antti
5 Geffrard Jems (46' Hämäläinen)
6 Hyvärinen Juho
8 Wato Kuate (59' Muinonen)
10 Lingman Lucas
11 Moraes Agnaldo
15 Väisänen Leo
17 Ala Sampo (60' Roiha)
24 Lappalainen Lassi
25 Reguero Antonio
26 Segawa Fugo

7 Oliveira Caliman
14 Muinonen Eetu
19 Luiro Jarkko
20 Roiha Simo
30 Vaarala Jimi-Jasper
47 Hämäläinen Juuso

Luettu 2350 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309