ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 09 maaliskuu 2018 19:36

RoPS hakee jatkopaikkaa - Päätöskierroksen vastustaja KuPS

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS hakee jatkopaikkaa - Päätöskierroksen vastustaja KuPS Kuva: Oona Sarajärvi

Suomen Cupin alkulohkojen päätöskierros pelataan huomenna lauantaina. RoPS on omassa lohkossaan toisena, mutta varma jatkopaikka edellyttäisi voittoa Kuopion Palloseurasta. Ottelu Savon Sanomat Areenalla alkaa kello 14.00. Ottelun näyttää suorana Ruutu+.

Molemmilla joukkueilla on allaan peräti kolmen viikon tauko Cup-otteluista. RoPS voitti edellisellä kierroksella kotonaan AC Kajaanin 4-2, kun kuopiolaiset hakivat pisteet AC Oululta runsasmaalisesti 2-6.

Suomen Cup on ollut toistaiseksi KuPS:lle menestys. Jopa Veikkausliigassa HJK:n haastajaksi veikattu joukkue on selvinnyt tähän mennessä ilman pistemenetyksiä, ja on siten jo varmistanut jatkopaikkansa.

RoPS:nkin osalta mahdollisuudet jatkopaikkaan näyttävät hyviltä. Varma jatko tosin edellyttäisi huomenna voittoa KuPS:sta. Muussa tapauksessa joudutaan jännittämään PS Kemin ja AC Oulun viimeistä ottelua. Kemin voitto takaisin jatkon RoPS:lle.

Rovaniemen Palloseura valmistautui tärkeään Cup-viikonloppuun Kajaanissa, josta joukkue jatkoi perjantaina suoraan Kuopioon. Kajaanista löytyy tällä hetkellä koko Pohjois-Suomen parhaat halliolosuhteet.

- Hyvät ja tärkeät kolme päivää, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kiitteli "etelän leirin" antia.

- Pääsimme treenaamaan isolla kentällä ja kävimme muutenkin joukkueen kanssa lävitse meidän yhteisiä arvoja. KuPS on meille nyt hyvä mittari.

KuPS on jo varmistanut jatkopaikkansa, joka voi tuoda oman mausteensa otteluun. Kuopiolaisten päävalmentaja Jani Honkavaaralla on periaatteessa mahdollisuus jopa pelaajakokeiluihin.

Toni Koskela on seuraillut KuPS:n otteita, mutta tällä hetkellä pääpaino on edelleen omassa tekemisessä.

- Olemme jonkin verran tutkineet KuPS:n vahvuuksia. He ovat tehneet melko runsaasti maaleja pelaamissaan otteluissa. Tärkeintä on kuitenkin kehittää omaa peliä, Koskela painottaa.

Edellisten otteluiden välillä RoPS on saanut kaksi merkittävää vahvistusta. Molemmat uudet miehet, keskikentän Wato Kuaté sekä tähtipuolustaja Taye Taiwo, ovat jo saapuneet joukkueen vahvuuteen.

Taiwon pelilupaa ei ennätetä saamaan valmiiksi lauantaita varten, mutta Kuaté tullaan näkemään jo KuPS-ottelussa.

- Treenien perusteella Wato oli sitä, mitä toivoimme, Koskela kehaisee.

- Hän pystyy pelaamaan kahteen suuntaan ja voittamaan palloja. Hän on fyysisempi pelaaja kuin mitä meillä on aiemmin ollut. Nyt meillä alkaa olemaan hiukan erilaisempaakin pelaajatyyppiä, jolloin tämänhetkisistä muistakin pelaajista saadaan vahvuudet paremmin käyttöön.

Taye Taiwon lisäksi RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat huomenna Lassi Järvenpää sekä Aapo Heikkilä. Sen sijaan vastikään kolmevuotisen sopimuksen RoPS:n kanssa allekirjoittanut hyökkääjä Sampo Ala on joukkueen mukana.

Kuopion Palloseura

RoPS:in viides ja viimeinen vastustaja tämän vuoden Suomen Cupin lohkovaiheessa on Veikkausliigassa viime kaudella toiseksi sijoittunut KuPS.

KuPS on yksi Suomen menestyneimpiä seuroja. Takana on 61 kautta pääsarjassa, joiden aikana se on voittanut Suomen mestaruuden peräti viisi kertaa. Hopeamitaleja seuralla on kymmenen ja pronssimitaleja yksi.

Vuonna 1923 perustetun jalkapalloseuran alkuperäinen nimilyhenne oli KPS. Seuran toiminta-alueeksi kaavailtiin alusta alkaen ensisijaisesti jalkapalloa. Alkuvuosina KPS pelasi enimmäkseen ystävyysotteluita kuopiolaisia ja sen lähiseuduilta olevia jalkapalloseuroja vastaan.

Läpimurto nähtiin 30-luvulla. Vuonna 1935 Kuopiossa päätettiin muuttaa seuran peliasu musta-vihreistä nykyiseen muotoonsa eli keltaisiin paitoihin, mustiin housuihin ja keltamustiin sukkiin. Seuran nimen lyhenne muuttui myös nykyiseen muotoonsa.

KuPS pelasi mestaruussarjaa vuonna 1948, mutta ei vielä silloin kyennyt säilyttämään sarjapaikkaansa, vaan putosi seuraavaksi kaudeksi Suomen sarjaan. 

Kaudella 1956 KuPS voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa. Pari vuotta myöhemmin tuli seuran toinen mestaruus ja kaudella 1966 kolmas. Viimeisimmät pokaalinsa KuPS on voittanut reilut neljäkymmentä vuotta sitten kausilla 1974 ja 1976.

Suomen Cupin kuopiolaiset ovat vieneet kahdesti kausina 1968 ja 1989. Kolme kertaa KuPS on joutunut poistumaan Cup-finaalista hävinneenä, ja nämä kaikki olivat peräkkäisinä vuosina 2011, 2012 ja 2013.

Syksyn 2013 Suomen Cupin finaalissa Kuopion Palloseura hävisi Rovaniemen Palloseuralle Aleksandr Kokon maaleilla 2-1.

Teksti: Pasi Pikkupeura ja Vili Korhonen
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1884 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309