ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 09 maaliskuu 2018 15:33

RoPS kiinnitti nuoren sentterilupauksen - Sampo Alalle kolmen vuoden sopimus

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS kiinnitti nuoren sentterilupauksen - Sampo Alalle kolmen vuoden sopimus Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura on kiinnittänyt RoPS:n B-pojissa loistaneen Sampo Alan, 16, kolmen vuoden sopimuksella. Sampo Ala on jo seitsemäs 2000-luvulla syntynyt RoPS:n oma kasvatti, joka on nostettu mukaan miesten edustukseen.

Samalla B-poikien valmentaja Jussi Vatasen suojatteihin lukeutuva Sampo Ala on ensimmäinen vuonna 2002 syntynyt pelaaja RoPS:n edustuksessa. Pelipaikaltaan Ala on keskushyökkääjä.

Ala itse suhtautuu sopimukseen hillityn tyynesti. Nuoren pelaajan omat tavoitteet ovat kauempana kansainvälisillä kentillä.

- Vielä on pitkä matka kuljettavana, mutta onhan tämä erittäin mukava palkinto kaikesta työstä ja yksi saavutettu välietappi, Ala kertoo.

- Ja tuohan sopimus myös itseluottamusta sekä luottoa seuran suuntaan. Tämä on nyt ihan konkreettinen osoitus siitä, että RoPS:ssa luotetaan minuun.

Kuluneen talven aikana Ala on pelannut B-poikien SM-karsinnoissa viimeistellen kuudessa ottelussa neljä maalia. Tänä talvena tulivat myös ensimmäiset esiintymiset edustuksen harjoituksissa.

- Haastetta saatiin kerrasta aika paljon lisää, mutta äkkiä siihenkin tottui, Ala kuvailee miesten edustuksen harjoituksia.

- Tempo on tietenkin kovempi, ja nyt kentällä joutuu oikeasti tappelemaan isojen miesten kanssa. Sitä ei vielä B-pojissa tapahdu.

RoPS:n edustusjoukkueen päävalmentaja Toni Koskela on seurannut mielenkiinnolla Sampo Alan sisääntuloa.

- Samposta on jäänyt todella positiivinen kuva. Hän tuli ennakkoluulottomasti mukaan ja on ollut joka kerta hyvä, kun on ollut meidän treeneissä, Koskela kehuu.

- Hän pystyy pitämään palloa, pelaamaan selkä hyökkäyssuuntaan ja hakee myös juoksuja linjan taakse. Kaikkiaan Sampo on monipuolinen ja mielenkiintoinen nuori sentteri, jollaisia ei Suomessa liikaa ole.

Tulevana viikonloppuna Sampo Ala on miesten edustuksen mukana Suomen Cupin ottelussa Kuopiossa. RoPS:n B-pojat pelaavat lauantaina 10.3. SM-karsintaa JJK:ta vastaan. Ottelu Ounashallissa alkaa kello 14.30.

RoPS:n 2000-luvulla syntyneet ja edustukseen nostetut omat kasvatit

Veka Pyyny (2000)
Eerik Kantola (2000)
Juho Hyvärinen (2000)
Jimi-Jasper Vaarala (2000)
Rasmus Degerman (2001)
Pyry Hannola (2001)
Sampo Ala (2002)

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2946 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309