ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 10 helmikuu 2018 00:38

AC Oulu kampesi RoPS:lta tasapelipisteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
AC Oulu kampesi RoPS:lta tasapelipisteen Kuva: Oona Sarajärvi

Suomen Cupin alkulohkon kolmas kierros toi Rovaniemen Palloseuralle sen kauden ensimmäisen tasapelin. RoPS ja AC Oulu päätyivät perjantai-iltana Arina Areenalla 1-1 (1-0) tasapeliin.

Illan maaleista vastasivat avausjaksolla RoPS:n Agnaldo Moraes, ja välittömästi toisen jakson alussa ACO:n Josue Soto.

Jo ennen Moraesin osumaa RoPS oli onnistunut luomaan vaaraa erityisesti vasemmalta Lassi Lappalaisen laidalta. RoPS:n maalin alusti Simo Roihan, jonka vedon ACO:n puolustus onnistui vielä peittämään. Irtopallolle ensimmäisenä ennätti Moraes.

Numeroiden ja tilanteiden valossa avausjakso oli tasainen. AC Oulu onnistui olemaan RoPS:lle hankala.

- Oulun prässätessä emme onnistuneet löytämään tiloja keskikentän tai suoraan vastustajan puolustuslinjan takaa, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela myönsi.

- Tänään meidän olisi kannattanut pelata useammin vastustajan linjan taakse. Toisaalta meillä oli vaikeuksia myös kakkospalloissa. Niissä meidän on oltava paljon vahvempia ja kovempia.

Oulu nousi tasoihin välittömästi toisen jakson alussa. RoPS-puolustus joutui rikkomaan aivan oman rangaistusalueen rajalla. Maalilla Antonio Reguero oli voimaton Josue Saton vapaapotkulle. 

- Jo vastustajan maalia edelsi muutama paikka, joissa meillä oli lähtökohtaisesti hyvä tilanne puolustussuuntaan, Koskela ruoti.

- Meillä oli pelaaja pallon alla, mutta hävisimme sellaisen tilanteen, jota ei missään nimessä saisi hävitä. Aina ei välttämättä tarvitse riistää palloa, olla kaksi metriä pitkä ja voittaa fyysisyydellä, mutta ei vastustajaa myöskään saa päästää itsensä ja maalin väliin.

- Kyse on halusta voittaa kamppailu. On ymmärrettävä, että ne on niitä tilanteita, joissa pelit ratkotaan, RoPS-luotsi painotti kriittisenä.

Toisen jakson vaihdoista RoPS nousi pikkuhiljaa hallitsevammaksi joukkueeksi. Aapo Heikkilä ja Lassi Järvenpää toivat laitapelaamiseen uutta virtaa. Viimeisenä vaihtona käytetty Matheus Caliman oli vielä ratkaista ottelun aivan lisäajan viimeisellä minuutilla.

AC Oulun maalivahti Tommi Lindholm kuitenkin venytti illan näyttävimmän torjunnan.

RoPS-lerissä tasapeli oli pettymys, vaikka tulos itsessään nähtiin kenttätapahtumien suhteen oikeutettuna.

- AC Oulu oli aggressiivinen ja teki meidän illasta vaikean, Koskela antoi tunnustusta.

- Olisimme varmasti voineet pelata pienemmällä riskillä ja turvata tulosta, mutta ajatus on myös meidän pelin kehittämisessä. Tietenkin jokaisen pelin haluaa voittaa, kun vetää pelipaidan ylleen, mutta samalla ne kesällä jaossa olevat pisteet ovat ne kaikkein tärkeimmät. Meidän työ jatkuu sitä kohden.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu - ja samalla kevään viimeinen kotiottelu Ounashallissa - on ensi viikon lauantaina. RoPS:n vastustajaksi asettuu Ykköseen täksi kaudeksi noussut AC Kajaani. Ottelu alkaa kello 13.00.

RoPS - AC Oulu 1-1 (1-0)

39' 1-0 Moraes Agnaldo
56' 1-1 Soto Josue

RoPS kokoonpano

4 Okkonen Antti
5 Geffrard Jems
6 Hyvärinen Juho (65' Järvenpää)
10 Lingman Lucas
11 Moraes Agnaldo (65' Heikkilä)
14 Muinonen Eetu
15 Väisänen Leo
20 Roiha Simo
24 Lappalainen Lassi (80' Caliman)
25 Reguero Antonio
26 Segawa Fugo

7 Caliman Matheus
13 Järvenpää Lassi
18 Pyyny Veka
21 Heikkilä Aapo
22 Degerman Rasmus
30 Vaarala Jimi-Jasper

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1877 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309