ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 01 helmikuu 2018 13:15

RoPS hakee ryöstöretkeä Kemin Junkohalliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS hakee ryöstöretkeä Kemin Junkohalliin Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura kohtaa kauden toisessa Suomen Cupin ottelussa PS Kemin. Ottelu Kemin Junkohallissa alkaa perjantaina 2.2. kello 18.30. Liput (10 €) ovat myynnissä RoPS:n Bingolla. Myös Ruutu+ näyttää ottelun.

Veikkausliigan alkuun on vielä reilu kaksi kuukautta, mutta Lapin hegemoniaa ja tulevia Jänkäderbyjä lämmitellään jo huomenna perjantaina. RoPS ja PS Kemi kohtaavat ensimmäistä kertaa tälle kaudelle - PS Kemi liki täysin uudistuneella joukkueella ja RoPS uudella valmennusjohdolla.

Ottelu on merkitty kalenteriin RoPS:n kotiotteluksi, mutta joukkueiden suostumuksella peli on saatu siirtää Kemin Junkohalliin. Junkohallissakin nurmi jää täysikokoisesta jalkapallokentästä, mutta Kemin kenttä on silti lähempänä oikeita mittoja kuin Rovaniemen Ounashalli.

RoPS kävi päävalmentajansa Toni Koskelan johdolla ottamassa tuntumaa väliaikaiskenttäänsä jo tiistaina. Vierailu Junkohallissa oli Koskelan uran ensimmäinen.

- Ei me ehkä enää toista kertaa pelkän treenin takia lähdetä Kemiin ajamaan, Koskela naurahtaa ensikokemuksestaan.

Karu on myös Junkohalli.

Liki yhtä karulta näytti PS Kemin alku Suomen Cupissakin. Jari Åhmanin luotsaama miehistö oli hävinnyt molemmat ottelunsa, ensimmäisen AC Kajaanille 0-2 ja viime sunnuntaina Kuopion Palloseuralle 1-3.

Kabinettipäätöksellä Kemi tarrasi jälleen kiinni Cupin jatkopaikkaan. AC Kajaani -ottelu kääntyi Kemin 3-0 voitoksi Kajaanin peluutettua pelioikeudetonta pelaajaa. Asiasta on vielä mahdollista valittaa, mutta nämä tuomiot ovat harvemmin enää kääntyneet.

RoPS:lla on puolestaan alla vakuuttava 6-0 voitto Musan Salamasta. Numeroiden takaakin RoPS:n otteet olivat lupauksia herättäviä. Koskela on nopealla rytmillä uudistanut RoPS:n pelitapaa, ja jo kauden toisessa ottelussa uuden päävalmentajan kädenjälki näkyi.

Nykyinen RoPS pyrkii olemaan kontrolloivampi joukkue, mutta samalla se tuo hyökkäyksiin myös lisää variaatioita.

- Moni asia tehtiin MuSaa vastaan oikein, ja niitä asioita on pyritty tässä viikon aikana vahvistamaan, Koskela kertoo.

- Samalla olemme käyneet ahkerasti lävitse myös niitä kohtia, joihin jäi parannettavaa. Tarkoitus on olla Kemiä vastaan taas hiukan valmiimpi kuin viikko sitten.

RoPS:n miehistössä Agnaldo Moraesin pelilupa on saatu siirrettyä Napapiirille, joten mies nähdään hyvin suurella todennäköisyydellä kentällä jo perjantaina. Terveystilannekin on hyvä. Joukkueessa on pientä kolhua, joten joidenkin pelaajien kohdalla saatetaan ottaa vielä aavistus varovaisemmin.

- Pikkuhiljaa nousujohteisesti. Jos huomenna olisi koko kauden ratkaisevin ottelu, jokainen pelaaja olisi varmasti käytettävissä, Koskela summaa

PS Kemi Kings

RoPS:n kauden toinen Suomen Cupin vastustaja on Veikkausliigassa viime kaudella kymmeneksi sijoittunut - ja näin ollen juuri ja juuri karsinnan välttänyt - PS Kemi. PS Kemi varmisti suoran säilymisen vasta viimeisellä kierroksella HIFK:n hävittyä oman viimeisen ottelunsa FC Lahdelle.

Vuonna 1999 perustettu PS Kemi nousi Vekkausliigaan kaudeksi 2016. Nyt Kemi aloittelee kolmatta kauttaan pääsarjassa.
Myös PS Kemi tarttui tänä keväänä RoPS:n innoittamaan kausarihaasteseen ja tavoittelee vähintään 2000 myytyä kausikorttia. Kaupungin suurin musiikillinen vientituote, power metal -yhtyeä Sonata Arctica heitti oman haasteensa lupautumalla vetämään kausikorttilaisille ilmaiskeikan, jos seura saa myydyksi yli 3000 kausikorttia.

PS Kemin valmentajana jatkaa seuran pääsarjaankin nostanut Jari Åhman. Apuvalmentajaksi palaa Jari Pyykölä.

Maalivahtikaksikkona PS Kemissä jatkaa RoPS:inkin riveistä tuttu kaksikko. Kaudelle 2012 RoPS:n takaisin Veikkausliigan torjunut Mikko Vilmunen pelaa edelleen Kemissä. Oskari Forsman oli kausina 2013 ja 2014 RoPS:n kakkosmaalivahti, mutta parhaiten hänet Napapiirillä muistetaan ikimuistoisesta kauden 2013 Suomen Cupin loppuottelusta ja Cupin voitosta.

Vuosi sitten vastaava RoPS:n ja PS Kemin välinen Suomen Cupin peli päättyi 1-1 tasalukemiin. Liigaotteluissa viime kaudella molemmat voittivat yhden ottelun ja kerran pelattiin tasan.

Teksti: Pasi Pikkupeura ja Vili Korhonen
Kuva: Oona SarajärviKuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2143 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309