ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 22 tammikuu 2018 11:47

Koskela OPS ottelusta: Saimme mitä haimme

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Koskela OPS ottelusta: Saimme mitä haimme Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura pelasi talven ensimmäisen harjoitusottelunsa lauantaina Oulun Palloseuraa vastaan. Viime kaudella Ykkösessä kahdeksanneksi sijoittunut OPS kaatui selvänumeroisesti 6-1 (5-0).

Päävalmentaja Toni Koskelalle tulosta tärkeämpää oli nähdä, kuinka hänen miehistönsä suoriutuu todellisessa pelitilanteessa. Loppiaisen jälkeiset pari viikkoa joukkue on harjoitellut ainoastaan keskenään.

- Mielestäni saimme kokolailla sen mitä haimmekin, Koskela kertoi pelin jälkeen.

- Saimme rasitettua pelaajia ja Fugo Segawaa lukuun ottamatta näimme uudet sopimusmiehet kentällä tositilanteessa. Näimme myös niitä asioita, joita joukkueeseen ollaan tässä vaiheessa tuomassa sisään.

Uusi valmennusjohto on tuonut RoPS:lle myös uudistuneen pelitavan. Jos viime kaudella RoPS oli yksi sarjan vähiten syötelleistä joukkueista, haluaa Koskela painottaa pallokontrollia.

Vaikka Ounashallin alamittainen kenttä on erittäin haasteellinen juuri minkäänlaisen taktiikan noudattamiseen, nähtiin lauantaina jo viitteitä siitä, mihin suuntaan RoPS on Koskelan johdolla etenemässä.

- Ei siitä mihinkään pääse, että pieni tämä halli on, RoPS:n päävalmentajakin myöntää.

- Varmasti kun Suomen Cupin pelejä aletaan pelaamaan, myös pelin luonne tulee muuttumaan. Nyt OPS:a vastaan en olisi odottanut, että kentällä olisi ollut ihan noin paljon tilaa ja aikaa.

Ottelussa RoPS:n kaikki kuusi osumaa olivat pelitilannemaaleja. 

- Jatkossa meidän on varauduttava siihen, että vastustaja tulee lyömään hanakammin palloa boksiin ja paikat syntyvät erikoistilanteista, Koskela näkee.

RoPS:n oli tarkoitus testata viikon verran Napapiirillä harjoitellutta Pavel Nazimovia, mutta valitettavasti Nazimov joutui Segawan tapaan jäämään kuumeisena kokoonpanon ulkopuolelle.

Uusista sopimuspelaajista Lucas Lingman avasi välittömästi maalitilinsä ottelun ensimmäisellä maalilla. Puolustuksessa Jems Geffrard oli odotetun nopea ja ulottuva.

RoPS:n toinen testimies Anton Popovits sai vastuuta läpi ottelun ja oli selvästi Koskelan mieleen. Myös Popovits pääsi maalin makuun iskemällä RoPS:n kuudennen osuman heti toisen jakson alkuun.

- Positiivinen esitys Antonilta, Koskela kehuu.

- Hän pelasi ensimmäisen jakson keskikentän pohjalla, johon olemme häntä kaavailleetkin, ja toisella jaksolla vähän ylempänä. Taitava ja älykäs pelaaja, joka pystyy omaksumaan nopeasti asioita.

RoPS harjoittelee Rovaniemellä vielä parin päivän ajan ennen siirtymistä kohden Eerikkilää. Eerikkilästä RoPS matkustaa suoraan Poriin, jossa RoPS pelaa Suomen Cupin avausottelunsa Musan Salamaa vastaan.

MuSa - RoPS Porin Karhuhallissa lauantaina 27.1.2018 kello 17.00. Ottelun näyttää suorana Ruutu+

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2180 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309