ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 19 tammikuu 2018 20:24

RoPS avaa hallikauden - OPS saapuu Napapiirille

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS avaa hallikauden - OPS saapuu Napapiirille Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran talvikausi käynnistyy toden teolla huomenna lauantaina. Napapiirille RoPS:n harjoitusvastustajaksi saapuu kaimaseura Oulusta. RoPS - OPS lauantaina 20.1.2018 Ounashallissa klo 17.15. Otteluun on vapaa pääsy.

RoPS kokoontui uuden valmennusjohdon komentamana talven harjoituksiin heti loppiaisen jälkeen maanantaina. Toni Koskelan vetämä troikka on ennättänyt tutustumaan pelaajistoonsa nyt parin viikon ajan.

Viime syksyyn verrattuna RoPS:n valmennus on muuttunut täysin, mutta muu miehistö huomattavasti vähemmän. Tämän hetken 18 sopimuspelaajasta ainoastaan kolme on uusia edustajia. Nämäkin RoPS-tulokkaat ovat entuudestaan tuttuja kotimaan kentiltä.

Tällä hetkellä RoPS:n testattavana on kaksi sopimusta hakevaa pelaajaa - viime kaudella FC Lahtea edustanut Pavel Nazimov sekä suomifutiksen legenda Valeri Popovitsin poika Anton Popovits.

Huomisesta harjoitusottelusta käynnistyy RoPS:n tiivis kevättalvi. Suomen Cupin avausottelukin pelataan jo ensi viikolla.

- Meille oli tärkeä saada alle edes yksi täysitempoinen ottelu ennen cupia. Pojat pääsevät hikoilemaan oikeassa ottelutilanteessa, päävalmentaja Toni Koskela sanoo.

- Pari pelaajaa on kuumeessa, mutta loppujen kanssa on tarkoitus, että jokainen pelaa vähintään 45 minuuttia. Osan kanssa saatetaan vetää enemmänkin.

Huominen vastustaja Oulun Palloseura on kylpenyt talven aikana otsikoissa, mutta Oulussa ei vielä olla heitetty pyyhettä kehään. Vaikka lisenssi jäi alustavasti saamatta, OPS tavoittelee edelleen paikkaa Ykkösessä.

- Kaikki olosuhteet huomioiden OPS on meille tähän väliin varsin sopiva vastustaja, Koskela näkee.

- Ounashallin koko ja kentän laatu asettavat meille omat haasteet, mutta halusimme silti ehdottomasti pelata ensimmäisen pelin kotona. Vältämme matkustamista ja ehkä loukkaantumisiakin.

Vielä lauantaina Koskela ei odota näkevänsä joukkueeltaan valmista peliä, mutta muun tekemisen on oltava korkealla tasolla.

- Vaikka aina ei onnistuisikaan, niin tärkeintä on, että yritetään tehdä niitä asioita, joita olemme nyt pari viikkoa harjoitelleet, päävalmentaja paaluttaa.

Oulun Palloseura

RoPS:n tämän vuoden ensimmäinen harjoitusvastustaja on Ykkösessä viime kaudella kahdeksanneksi sijoittunut Oulun Palloseura. OPS jäi talvella kuitenkin ilman Ykkösen lisenssiä taloudellisten ja oikeudellisten kriteerien vuoksi. Vielä on epävarmaa, millä sarjatasolla joukkue pelaa alkavalla kaudella. OPS aikoo valittaa saamastaan päätöksestä.

Vuonna 1925 perustetulla alkuperäisellä Oulun Palloseuralla on kaksi Suomen mestaruutta vuosilta 1979 ja 1980. Nykyinen OPS on 2000-luvulla pelannut Ykkösessä ja Kakkosessa. Viime kaudeksi OPS nousi täydennysmenettelyllä Ykköseen PK-35 Vantaan mentyä konkurssiin.

Joukkue onnistui pelillisesti säilyttämään sarjapaikkansa. Lisenssiongelmien takia ei kuitenkaan ole vielä varmaa, missä sarjassa OPS pelaa ensi kesänä. OPS ei suostunut ottamaan vastaan Kakkosen lisenssiä, joten tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että joukkue pelaa ensi kaudella Kolmosta.

Miika Juntusen valmennuksessa jatkava miehistö sai aiemmin tässä kuussa kovan luokan paluumuuttajan, kun AC Oulussa viime kaudella vähälle peliajalle jäänyt Titi Essomba palaa OPS paitaan. Essomba on kaudella 2008 Napapiirilläkin piipahtanut raamikas kamerunilaishyökkääjä.

Viime talven Suomen Cupissa RoPS päihitti Ounashallissa pelatussa ottelussa OPS:n peräti 9-0 Simo Roihan hattutempun siivittämänä. Tänä vuonna OPS ei osallistu Suomen Cupiin.

Teksti: Pasi Pikkupeura ja Vili Korhonen
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2461 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309