ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 11 tammikuu 2018 09:08

Vahvistus Montrealista - RoPS kaappasi Jems Geffrardin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Vahvistus Montrealista - RoPS kaappasi Jems Geffrardin Kuva: Pasi Pikkupeura

Montrealissa kasvanut Jems Geffrard, 23, on Rovaniemen Palloseuran uusi keskuspuolustaja. RoPS ja Geffrard ovat allekirjoittaneet vuoden mittaisen sopimuksen vuoden optiolla.

Pitkä, kookas, nopea ja vasenjalkainen. Näillä määreillä päävalmentaja Toni Koskela kuvaili tuoretta hankintaansa, Kanandan ja Haitin passin omaavaa Jems Geffrardia, RoPS:n uutta keskuspuolustajaa.

Geffrard saapui Napapiirille keskiviikon alkuillasta suoraan Montrealista. Alla oli huonosti nukuttu yö Heathrown lentoasemalla ja välilasku Helsinki-Vantaalla.

Nopeutta ja vasenjalkaisuutta oli vaikea todeta vielä matkalaukkuhihnalta, mutta kokonsa ja pituutensa puolesta liki parimetrinen Geffrard erottui heti Rovaniemen lentokentän saapuvien aulassa.

Kun laukut oli napattu, uusi tulokas astui kättelemään rennosti farkkuihin sekä lippalakkiin pukeutuneena. Geffrardin avatessa takkiaan suurin osa muista, pääosin ulkomaalaisista matkustajista, kiskoi ylleen lisää toppavaatetta sekä karvalakkia.

Montrealin poikaa ei pieni Napapiirin pakkanen hetkauta.

- Täällä on lunta todella paljon, mutta meillä taisi olla kylmempää. Kotona Montrealissa tuuleekin koko ajan, Geffrard totesi autolle astellessamme.

Ilmaston lisäksi Suomi on Geffrardille muutoinkin tuttu. Hän pelasi edelliskauden Ykkösen Ekenäs IF:ssä ja nousi välittömästi EIF:n runkopelaajien joukkoon. EIF oli samalla Geffrardin ensimmäinen seura ulkomailla.

Sitä edeltävät kaksi kautta hän edusti United Soccer Leaguessa pelaavaa FC Montréalia. FC Montréal on MLS-seura Impact de Montréalin reservijoukkue. Impact de Montréal puolestaan on Geffrardin kasvattajaseura.

Napapiiriltä vauhtia seuraavalle tasolle

Viime syksynä Geffrard kutsuttiin ensimmäisen kerran Haitin maajoukkueeseen ystävyysotteluun Japania vastaan. Ikänsä Kanadassa asuneena Geffrardilla on vanhempiensa kautta edelleen myös Haitin passi.

Napapiirillä puolustaja kävi jo joulukuun alkupuolella harjoittelemassa RoPS:n edustuksen mukana. Toni Koskela oli nähnyt Geffrardin pelaavan muutamaan otteeseen Ykkösessä ja halusi todistaa hänet vielä omassa komennuksessaankin. 

- Joulukuun harjoituksissa näimme lupaavia asioita. Jemsissä oli nopeuden ja fyysisen koon lisäksi muitakin ominaisuuksia, joihin miellyin, Koskela kehuu.

- Jemsissä on mielenkiintoista potentiaalia. Hän on vasenjalkainen ja hyvä avaamaan peliä. Tietenkin on muistettava, että Jemsillä on edessään nousu sarjaporrasta ylemmäs, mutta hän vakuutti itsensä pelaajana, joka haluaa edetä urallaan.

Samaa sanoo keskuspuolustaja itsekin. Hän muutti Napapiirille kehittyäkseen. Joulukuun ensikosketuksen perusteellakin Geffrard uskoo valinneensa itselleen oikean joukkueen.

- Olin kuullut jo etukäteen paljon positiivista Tonista sekä siitä, mitä hän saavutti Klubi 04:n kanssa, Geffrard kertoo.

- RoPS:n treeneissä tempo oli jopa kovempi kuin odotin, mutta pukukopissa ja koko seurassa minut otettiin vastaan todella hyvin. Tuntui kuin olisin saapunut uuteen perheeseen enkä suinkaan uuteen työpaikkaan.

RoPS:n kilpailullinen kausi käynnistyy reilun kahden viikon kuluttua ensimmäisellä Suomen Cupin ottelulla. Siellä on välittömästi myös Geffrardin katse.

- Tietenkin haluan vastuuta. Ja jos paljastetaan, niin haluan päästä jälleen myös maalinteon makuun, pitkänhuiskea toppari naureskelee.

RoPS:n kauden ensimmäinen harjoitusottelu on lauantaina 20. tammikuuta Ounashallissa Oulun Palloseuraa vastaan. Ottelu alkaa kello 17.00. Suomen Cup käynnistyy ottelulla MuSa - RoPS lauantaina 27. tammikuuta.

Jems Geffrard

Syntymäaika: 26 elokuuta 1994 (23 vuotta)
Pituus: 193 cmKansalaisuus: Haiti / Kanada. Syntynyt Kanadassa, mutta edustaa maajoukkuetasolla Haitia
Pelipaikka: Keskuspuolustaja, keskikentän pohja
Jalka: Vasenjalkainen
Edellinen seura: Ekenäs IF (Ykkönen)
Maajoukkue-edustukset: 1
Sopimus RoPS:aan: 1 + 1 vuotta

Pelasi ennen Suomeen saapumistaan kaksi kautta FC Montréalissa United Soccer Leaguessa. Viime vuonna Ekenäs IF:n riveissä 25 ottelua Ykkösessä sekä 4 ottelua Suomen Cupissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura ja Vili Korhonen
Kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 4386 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309